۰ نفر

اقتصادآنلاین گزارش می‌دهد؛

بار انتقال فرآورده از روی دوش پالایشگاه ستاره خلیج فارس برداشته شد/ آخرین جزئیات از خطوط انتقال نفت

۱۰ شهریور ۱۳۹۸، ۱۴:۱۶
کد خبر: 377701
بار انتقال فرآورده از روی دوش پالایشگاه ستاره خلیج فارس برداشته شد/ آخرین جزئیات از خطوط انتقال نفت

با احداث و راه‌اندازی خط لوله نائین-کاشان-ری و انتقال روزانه ۲۷ میلیون لیتر فرآورده از پالایشگاه ستاره خلیج فارس، بار بزرگی از روی دوش این پالایشگاه برداشته شده که این امر سبب کاهش تردد تانکرهای نفتکش برای انتقال این حجم از فرآورده در جاده‌ها شده است.

اقتصادآنلاین - مریم علیزاده؛ روز جاری طی بازدید از هاب انتقال نفت کشور و نشست خبری، مجتبی بشارتیان مدیر منطقه خط و لوله مخابرات نفت تهران با اعلام این موضوع که ۲۱۰۰ کیلومتر از ۱۴ هزار کیلومتر خطوط انتقال نفت و فرآورده کل کشور  در محدوده منطقه تهران قرار دارد گفت:  کار انتقال نفت خام با هشت خط اصلی به تهران وارد و  با ۱۶ خط لوله نفت و فرآورده به استان‌های شمالی منتقل می‌شود.

بشارتیان ادامه داد: روزانه در منطقه تهران۳۶۰ هزار بشکه نفت خام را از جنوب کشور دریافت کرده که از این میزان ۲۴۰ هزار بشکه به پالایشگاه تهران و ۱۲۰ هزار بشکه به پالایشگاه تبریز منتقل می‌شود.

وی در ادامه اعلام کرد: در آینده نزدیک خط 26 اینچ شازند به ری راه‌اندازی خواهد شد.

بشارتیان یادآور شد: مجموع انتقال نفت از خطوط لوله منطقه تهران ۱۴۰ میلیون لیتر در روز است که معادل تردد بدون پنج هزار تانکر نفتکش است.

در ادامه نشست خبری، مهدی میرسلطانی، مجری طرح خط لوله نفت و مخابرات نایین - کاشان - ری در خصوص جزئیات این طرح گفت: فار اول خط لوله نائین- کاشان- ری با ظرفیت انتقال ۲۷ میلیون بشکه نفت خام در سال ۹۷ به بهره‌برداری رسیده که مجموع اعتبار تخصیص یافته به این پروژه بالغ بر ۶۰۶ میلیارد تومان از منابع شرکت ملی پالایش و پخش است. از مشخصات اصلی این طرح می توان به جنس لوله‌های بکار گرفته شده که از نوع FBE و سازگار با محیط زیست است اشاره کرد که این موضوع طول عمر این خط لوله ۵۰۱ هزارتنی را می‌افزاید.

بشارتیان گفت: با بهره‌برداری از فاز دوم این خط لوله حجم انتقال نفت خام و فرآورده از مبدا پالایشگاه ستاره خلیج فارس - تهران به ۳۰ میلیون بشکه در روز افزایش خواهد یافت. 

گفتنی است با احداث و بهره‌برداری از این خط لوله ۲۶ اینچی، چالش جدی پالایشگاه ستاره خلیج فارس در خصوص کمبود ظرفیت ذخیره‌سازی تا حدی مرتفع می شود.

در ادامه محمد صکاکی مجری پروژه احداث خط لوله آبادان – اهواز اظهار داشت: این خط لوله که ظرفیت انتقال ۲۰۰هزار بشکه در روز انواع فرآورده را دارد با هزینه‌ای بالغ بر ۴۰۰ میلیارد تومان و به طول ۱۳۵ کیلومتر در اواخر سال گذشته به بهره‌برداری رسیده است. وی افزود: فاز دوم این پروژه خط لوله انتقال از شازند به ری است که به ظرفیت ۳۵۰ هزار بشکه در روز و به طول ۲۹۲ کیلومتر در دست اقدام است.