۱ نفر

اقتصادآنلاین گزارش می‌دهد؛

آخرین مظنه در بازار نفت / پایین‌ترین فروش در سه ماهه گذشته

۱۸ آبان ۱۴۰۲، ۹:۱۷
کد خبر: 807165
آخرین مظنه در بازار نفت / پایین‌ترین فروش در سه ماهه گذشته

تحولات بازار نفت ادامه دارد و برنت پس از کاهش تقریباً ۷ درصدی در دو فصل اخیر، نزدیک به ۸۰ دلار معامله می‌شود.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از رویترز، قیمت نفت در روز چهارشنبه بیش از ۲ درصد کاهش یافت و به پایین‌ترین حد خود در بیش از سه ماه اخیر رسید که به دلیل نگرانی‌ها از کاهش تقاضا در ایالات متحده و چین است.

بهای معاملات آتی نفت برنت با ۲.۰۷ دلار یا ۲.۵ درصد کاهش به ۷۹.۵۴ دلار در هر بشکه رسید. نفت خام آمریکا ۲.۰۴ دلار یا ۲.۶ درصد کاهش یافت و به ۷۵.۳۳ دلار رسید. هر دو معیار به پایین‌ترین حد خود از اواسط جولای رسیده‌اند.

وارن پترسون و اوا مانتی، تحلیلگران ING در یادداشتی به مشتریان با اشاره به شرایط عرضه نفت خام گفتند: «بازار به وضوح کمتر نگران پتانسیل اختلالات عرضه خاورمیانه است و در عوض بر کاهش توازن متمرکز است.»

منابع بازار اواخر روز سه‌شنبه با استناد به ارقام موسسه امریکن پترولیوم اعلام کردند که با افزایش قیمت‌ها، ذخایر نفت خام آمریکا در هفته گذشته تقریباً ۱۲ میلیون بشکه افزایش یافت.اگر این موضوع تایید شود، این بزرگترین تولید از فوریه خواهد بود.

اداره اطلاعات انرژی آمریکا روز سه شنبه اعلام کرد که تولید نفت خام آمریکا در سال جاری اندکی کمتر از حد انتظار افزایش می‌یابد، اما مصرف نفت به میزان ۳۰۰ هزار بشکه در روز کاهش می‌یابد.

داده‌های چین، بزرگترین واردکننده نفت خام جهان، نشان می‌دهد که صادرات کل کالاها و خدمات این کشور سریع‌تر از حد انتظار کاهش یافته است و نگرانی‌ها در مورد چشم‌انداز تقاضای انرژی را تقویت می‌کند.

در منطقه یورو، داده‌هایی که کاهش فروش خرده‌فروشی را نشان می‌دهد همچنین نمایانگر تقاضای ضعیف مصرف‌کننده و دورنمای رکود هستند.

فیل فلین، تحلیلگر گروه پرایس فیوچرز گفت: «فروپاشی قیمت‌ها منعکس‌کننده دو چیز است: نگرانی در مورد برخورد اقتصاد جهانی به دیوار آجری بر اساس داده‌های چین و همچنین احساس اطمینان از اینکه جنگ در اسرائیل و نوار غزه تأثیری بر عرضه نخواهد داشت.»

با این حال، واردات نفت خام چین در ماه اکتبر رشد قابل توجهی را نشان داد و رئیس بانک مرکزی آن گفت که انتظار می‌رود دومین اقتصاد بزرگ جهان امسال به هدف رشد تولید ناخالص داخلی خود برسد. پکن رشد حدود ۵ درصدی را هدف گذاری کرده است.

تحلیلگران گلدمن ساکس تخمین زدند که صادرات خالص نفت از طریق دریا توسط شش کشور از گروه تولیدکننده نفت اوپک تنها ۶۰۰۰۰۰ بشکه در روز کمتر از سطح آوریل باقی خواهد ماند. اوپک از آوریل ۲۰۲۳ تولید خود را به میزان ۲ میلیون بشکه در روز کاهش داده است.

وزیر انرژی روسیه گفت: روسیه، بخشی از گروه‌های تولیدکننده موسوم به اوپک پلاس، در حال بررسی لغو ممنوعیت صادرات برخی گریدهای بنزین است.

مسکو در ۲۱ سپتامبر ممنوعیت صادرات سوخت را برای مقابله با قیمت های بالای داخلی و کمبود وضع کرد. دولت محدودیت ها را در ۶ اکتبر کاهش داد و به صادرات گازوئیل از طریق خط لوله مجوز داد، اما محدودیت‌های خود را در مورد صادرات بنزین حفظ کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha