۰ نفر

با این روش ها سرفه کودکان را درمان کنید

۱۵ مرداد ۱۴۰۱، ۱۷:۰۱
کد خبر: 658846
با این روش ها سرفه کودکان را درمان کنید

سرفه کودکان از جمله مواردی است که می‌تواند باعث نگرانی پدر و مادرها شود. با این حال سرفه در کودکان اغلب منشأ طبیعی دارد اما در صورت بروز سرفه های غیرعادی یا مزمن در کودکان، لازم است تا به پزشک مراجعه شود.

درمان سریع و خانگی سرفه کودکان

به گزارش اقتصاد آنلاین، سرفه عوامل و دلایل مختلفی دارد. در این مطلب علاوه بر ذکر چند مورد از عوامل رایج سرفه کودکان، روش هایی برای درمان آن نیز ارائه می‌شود.

عوامل سرفه کودکان

کودکان به دلیل آسیب پذیری دستگاه تنفسی شان ممکن است در معرض عوامل بیشتری برای ابتلا به انواع سرفه باشند. برخی از عواملی که ممکن است باعث بروز سرفه در کودکان شود به شرح زیر است:

سرماخوردگی و عفونت

عفونت های ناشی از سرماخوردگی و آنفولانزا می‌تواند منجر به ابتلا به سرفه مزمن در کودکان شود. سرماخوردگی می‌تواند عامل سرفه های شدید و خفیف باشد. آنفولانزا نیز باعث بروز سرفه های خشک و شدید می‌شود.

این عفونت های ویروسی را نمی‌توان با آنتی بیوتیک ها درمان کرد و نیاز به درمان با سایر داروها دارند.

رفلاکس اسید معده

علائم مختلفی که به دلیل رفلاکس اسید معده ممکن است نمایان شود شامل سرفه، استفراغ و حالت تهوع، احساس مزه ناخوشایند در دهان یا اصطلاحا ترش کردن و احساس سوزش در ناحیه سینه است.

معده برای هضم غذا، اسیدی ترشح می‌کند. ساختار دستگاه گوارش به‌گونه‌ای است که نباید این اسید به طرف بالا و مری برود. اگر این اتفاق به دلایل مختلف روی دهد، علائم ناشی از آن بروز می‌کنند.

درمان سرفه ناشی از رفلاکس اسید به سن کودک، وضعیت سلامتی او و سایر مسائل بستگی دارد. اما معمولا این درمان سه مرحله کلی دارد:

1- حذف غذاهای تحریک کننده از رژیم غذایی کودک. خوراکی هایی مانند شکلات ها، نعناع، غذاهای تند یا سرخ شده، غذاهای چرب و نوشابه های شیرین و حاوی کافئین.

2- خوردن غذا دو ساعت پیش از خواب.

3- صرف وعده‌های غذایی کوچک.

در صورتی که رفلاکس اسید در کودک شما نگران کننده و مزمن است حتما باید به پزشک متخصص مراجعه کنید.

آسم

تشخیص آسم کمی دشوار است چرا که علائم آن در هر کودک با کودک دیگر تفاوت دارد. اما سرفه های همراه با خس خس که هنگام شب بدتر می‌شوند یکی از چندین علائم آسم است. سرفه در خواب نیز یکی دیگر از علائم مهم ابتلا به آسم است.

علامت دیگر نیز می‌تواند سرفه به هنگام فعالیت فیزیکی یا بازی کردن کودک باشد.

پیش از درمان آسم باید علت و عامل ابتلا به آن مشخص شود. سپس باید از برخورد با موارد تحریک کننده مانند آلودگی هوا، دود و بوی عطر خودداری شود. لازم به ذکر است در صورت مشاهده علائم احتمالی آسم در کودکان حتما باید به پزشک مراجعه شود.

آلرژی و حساسیت

آلرژی می‌تواند باعث ابتلا به سرفه مزمن شود. همچنین خارش گلو، آبریزش بینی، جاری شدن اشک، گلودرد یا جوش های پوستی شود. ابتلا به آلرژی فصلی ممکن است در فصل های بهار، تابستان و پاییز برای کودکان اتفاق بیفتد.

برای تشخیص نوع آلرژی کودک باید به پزشک مراجعه شود تا تست‌های لازم انجام گیرد. پس از مشخص شدن نوع آلرژی از پزشک بخواهید تا آلرژن هایی را که باید از آن‌ها اجتناب کرد لیست کند.

آلرژن ها یا موارد حساسیت زا می‌تواند شامل غذاها، آلودگی هوا، شوره حیوانات خانگی و گرد و غبار باشد.

درمان آلرژی علاوه بر روش های خانگی، با داروهای پزشکی نیز میسر است.

سیاه سرفه

سیاه سرفه یک بیماری عفونی است که مشخصه بارزش سرفه های پیاپی است. این سرفه ها به قدری شدید است که نفس بیمار بند می‌آید و نفس کشیدنش با صدا همراه می‌شود.

علائم دیگر سیاه سرفه شامل آبریزش بینی، عطسه و تب پایین نیز می‌شود.

سیاه سرفه یک بیماری مسری است اما با واکسیناسیون می‌توان از ابتلا به آن جلوگیری کرد. همچنین درمان سیاه سرفه با آنتی بیوتیک ها انجام می‌شود.

سایر دلایل سرفه کودکان

ممکن یک کودک به دلیل عادتی که بعد از سرماخوردگی همراه با سرفه پیدا کرده است به سرفه کردن ادامه دهد.

گیر کردن غذا و یا شیء خارجی در گلوی کودک نیز باعث سرفه او می‌شود.

قرار گرفتن در معرض عوامل تحریک کننده مانند آلودگی هوا، دود سیگار و آتش می‌تواند موجب سرفه کودک شود.

چگونه سرفه کودکان را در خانه درمان کنیم؟

برای درمان سرفه روش های بسیاری وجود دارد اما هیچ درمان خانگی قطعی نمی‌توان برای آن پیدا کرد. در این مطلب چند روش برای درمان سرفه کودکان در خانه ارائه می‌شود.

سوپ مرغ

سوپ مرغ

هر نوع آش و سوپی می‌تواند برای بهبود حساسیت گلو و رفع سرفه موثر باشد. اما سوپ مرغ به دلیل آن‌که سرشار از پروتئین است می‌تواند به‌عنوان یک معجزه برای درمان سرفه به حساب آید.

سوپ مرغ دارای خاصیت ضد التهابی نیز هست. این سوپ می‌تواند علائم سرماخوردگی را تسکین دهد، تنگی نفس را از بین ببرد و گلودرد را کاهش دهد.

لیمو

انواع لیمو خاصیت درمانی بی‌نظیری دارند و توان سیستم ایمنی بدن را در مقابل بیماری ها تقویت می‌کنند.

ترکیب لیمو و عسل می‌تواند تاثیر بسیار خوبی در درمان سرفه کودکان بگذارد. همچنین می‌توانید به کودکان بخشی از لیمو و آب آن را بدهید. چشیدن لیمو هم می‌تواند به درمان سرفه کودک کمک کند.

عسل

بهترین درمان سرفه کودکان استفاده از عسل است. عسل خاصیت ضد میکروبی دارد و می‌تواند برای درمان سرماخوردگی مورد استفاده قرار گیرد. خوردن عسل، موثرترین راه برای درمان سرفه بچه ها است.

طعم شیرین عسل نیز به ترشح بزاق دهان کمک می‌کند. بزاق بیشتر باعث کاهش مخاط می‌شود.

برای آن‌که طعم و اثر عسل بیشتر شود، یک قاشق سوپ خوری از آن را در آب گرم حل کنید. سپس کمی لیموی تازه یا آب لیمو در آن بریزید و هم بزنید. به کودک اجازه دهید تا این معجون دلپذیر را مزه مزه کند.

لازم به گفتن است که از دادن عسل به کودکان زیر یک سال خودداری کنید.

پیاز

کاربردهای جالب پیاز

یکی از راحت ترین روش ها برای درمان سرفه کودک، استفاده از پیاز است. تنفس بخور پیاز می‌تواند در درمان سرفه کودک بسیار موثر باشد.

همچنین می‌توان یک قاشق چای خوری عسل را با نصف قاشق چای خوری از پیاز رنده شده ترکیب کرد. خوردن دو بار در روز این ترکیب می‌تواند سرفه کودک را تسکین دهد و سوزش گلو را کم کند.

با استفاده از چای، تکه‌های پیاز پخته شده و عسل می‌توان یک شربت سرفه درست کرد. این شربت برای درمان سرفه خشک کودکان موثر است.

بادام

شاید تصور اینکه بادام هم می‌تواند در درمان سرفه مفید باشد کمی دور از ذهن به نظر بیاید. اما این موضوع واقعیت دارد.

شما می‌توانید پنج عدد بادام را به مدت 8 تا 10 ساعت در آب بخیسانید. سپس با اضافه کردن چند قاشق چای خوری کره، یک خمیر درست کنید. خوردن این خوراک تا دو یا سه بار در روز می‌تواند سرفه بچه ها را به‌طور طبیعی و در مدت زمان کوتاهی برطرف کند.

نوشیدن آب

یکی از ابتدایی‌ترین روش ها برای رفع سرفه آن است که کودکتان آب فراوان بنوشد. نوشیدن آب باعث مرطوب شدن و در نتیجه تسکین و آرامش گلو می‌شود.

همچنین درصورتی‌که غذا در مجرای گلوی او گیر کرده باشد، با نوشیدن آب پایین می‌رود و عامل سرفه حذف می‌شود.

استراحت کردن

بدن به هنگام استراحت سریع تر بهبود می‌یابد. در صورتی که کودکتان دچار سرفه مزمن شده است، به او یک روز در خانه استراحت دهید.

استرس کارهای مدرسه یا عزیمت به آنجا و آلرژن ها و مواد حساسیت زایی که در بیرون از خانه وجود دارند ممکن است باعث تشدید سرفه های کودک شود. ضمن اینکه ممکن است همراه با سرفه، میکروب ها را در فضا پخش کند و باعث بیمار شدن سایر بچه ها شود. بنابراین بهتر است کودکتان در خانه استراحت کند.