منابع همسانسازی به تامین اجتماعی پرداخت نشد/ حقوق بازنشستگان از کجا پرداخت شد؟

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه علی رغم عدم تامین ۸۹ هزار میلیارد تومان منابع همسانسازی پیشبینی شده در مصوبه مجلس، پرداختیها را انجام دادهایم؛ تاکید کرد تا پایان سال هم مشکلی از این بابت نخواهیم داشت.
به گزارش اقتصاد آنلاین، میرهاشم موسوی، مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در گفتوگو با اقتصاد آنلاین در مورد همسانسازی حقوق بازنشستگان اظهار داشت: با توجه به شرایط تورمی، دلیل اجرای همسانسازی، جبران فاصله حقوقهای پرداختی بود که تاکنون طی دو مرحله صورت گرفته است؛ یکبار در پایان سال ۱۳۹۹ و بار دوم هم اوایل امسال. با اجرای این طرح، حداقل حقوق از حدود ۲میلیون به ۴میلیون و ۲۰۰هزار تومان رسیده است. این مسیر در افزایش حقوقهای بازنشستگان مسیر خوبی بوده است. همچنین علی رغم عدم تامین ۸۹ هزار میلیارد تومان منابع همسانسازی پیشبینی شده در مصوبه مجلس، پرداختیها را داشتیم و تا پایان سال هم مشکلی از این بابت نخواهیم داشت.
وی در پاسخ به این پرسش که پرداخت حقوق بازنشستگان از طریق شستا و استقراض از بانک رفاه صورت گرفته است، توضیح داد: شستا زیرمجموعه تامین اجتماعی محسوب میشود و طبیعی است که براساس سود شستا و سهم 90درصدی که از شستا داریم، سهم تامین اجتماعی را بدهیم. تاکنون هم طبق زمان مقرر سهم سود حاصله را دریافت کردیم و در هزینههای مختلف مثل پرداخت حقوق از آن استفاده کردیم. در بحث بانک رفاه هم مشکلاتی وجود دارد اما این بدان معنا نیست که نتوانیم آن را جبران کنیم. همین منابع 89هزار میلیارد تومانی که قرار است به ما پرداخت شود، بخشی برای تسویه بدهی با بانک رفاه خواهد بود. از سوی یگر دریافت وام از بانک رفاه برای الان نیست و در دولت قبلی از سال94، دریافت وام و استقراض از بانک را شروع کردند که از برنامههای اصلی من جلوگیری از این استقراض است.
موسوی در پایان در پاسخ به این سوال که آیا میتوان قوانینی برای حمایت از کسبوکارها تصویب کرد، یادآور شد: ما در تامین اجتماعی اصل سهجانبهگرایی با کارفرما، کارگران، بازنشستگان و ذینفعان خود دنبال میکنیم و با دولت مستمرا نشست داریم و هرجا بخواهد تصمیمگیری اتفاق بیافتد، شرایط را فراهم میکنیم. نمونه آن هم در مباحث کرونا بود.