یارانه ۹ برابر شد؛ اما سفرهها روایت دیگری دارند

سخنگوی دولت از ۹ برابر شدن یارانه نسبت به گذشته خبر داده است اما نظرات مخاطبان اقتصادآنلاین نشان میدهد که این افزایش هیچ تناسبی با رشد شدید قیمت کالاهای اساسی ندارد.
به گزارش اقتصادآنلاین، در حالی که برخی مسئولان از افزایش یارانه نقدی خانوارها تا ۹ برابر نسبت به گذشته خبر دادهاند، نگاهی به نظرات مخاطبان اقتصادآنلاین، نشان میدهد که این ادعا با واکنشهایی انتقادی تند مواجه شده است. بسیاری از شهروندان معتقدند گرچه رقم یارانهها در ظاهر افزایش یافته، اما قدرت خرید آن بهمراتب کاهش یافته و هیچ تناسبی با رشد شدید قیمت کالاهای اساسی ندارد.
افزایش اسمی یارانه یا کاهش واقعی قدرت خرید؟
در پی انتشار خبر یارانه نقدی ۹ برابر شد، مخاطبان اقتصادآنلاین با درج نظرات خود به این آمار واکنش نشان دادند. در ادامه برخی از این نظرات را میخوانید.
یکی از کاربران به طنز نوشت: «بله، یارانه ۹ برابر شد ولی قیمت اجناس ۹۰ برابر...!»
دیگری نوشت: «اگر ۱۶۰۰ هزار تومان یارانه میگیریم، چطور از ۳۵۷ هزار تومن قبلی شده ۹ برابر؟ نهایتاً ۴ برابره، اونم با قیمت اجناسی که ۶ برابر شده!»
شکاف عمیق میان آمار رسمی و واقعیت میدانی
کاربران زیادی از ناهماهنگی میان آمارهای ارائهشده و وضعیت واقعی زندگی گلایه داشتند:
ناشناس نوشت: «فرض کنید یارانه ۹ برابر شده، ولی قیمت همه چیز از خوراک تا پوشاک تا ۷۵ برابر شده! دروغ بس است، دلیل مسخره مردم نشوید...»
فراز گفت: «ترم اما سفرههای ما چیز دیگهای میگن.»
مخاطب دیگری نوشت: «اینقدر دروغ گفتن، آدم دیگه باورش نمیشه.»
روایت تلخ مردم از سفرههای خالی
برخی از نظرات منتشرشده نهتنها انتقادی بلکه بهوضوح فریادهایی از دل زندگی سخت مردم بود:
عزیز عشقپور در پیامی احساسی نوشت: «به مولا علی قسم، چهار ماهه میوه نخریدم، دو ماهه مرغ نخوردیم، برنج ندیدیم... با بیماری قلبی و خانواده ۶ نفره، دکتر گفت عملت ۲۰۰ میلیون هزینه داره، گفت ندارم، گفت برو بمیر! من با این وضع کار میکنم ولی منتظر مرگم…»
سعید محمدی از طرف دیگر نوشت: «ما تا نفس میکشیم قدردان زحمات شهید رئیسی هستیم… انقلاب ما همان غدیر است.»
این شکاف آشکار میان برداشتهای متفاوت مردم از واقعیت اقتصادی، بیانگر دوگانهای است که در فضای سیاسی و معیشتی امروز کشور وجود دارد؛ از یک سو آمارهای رسمی و بیانیههای دولتی، و از سوی دیگر مردم و سفرههایشان که روایت متفاوتی دارند.
اگرچه افزایش مبلغ یارانه نقدی اقدامی است که در ظاهر میتواند به اقشار آسیبپذیر کمک کند، اما در غیاب کنترل تورم، اصلاح قیمتها، و سیاستهای حمایتی پایدار، این افزایشها عملاً بیاثر میمانند. آنطور که بسیاری از شهروندان میگویند، وقتی هزینههای اساسی زندگی چند برابر شدهاند، حتی یارانههای چند برابری هم نمیتوانند شکاف معیشتی را پر کنند.