۰ نفر

به گزارش سرویس مواد غذایی اقتصادآنلاین؛

نحوه نگهداری شیر محلی کیلویی ۸۰ هزار تومان در خانه را بلد باشید + لیست قیمت انواع شیر

۷ آذر ۱۴۰۲، ۱۷:۳۰
کد خبر: 810339
نحوه نگهداری شیر محلی کیلویی ۸۰ هزار تومان در خانه را بلد باشید + لیست قیمت انواع شیر

قیمت روز انواع شیر در تاریخ ۷ آذر ۱۴۰۲ اعلام شد برای مشاهده جزییات قیمت شیر وارد سایت اقتصاد آنلاین شوید.

به گزارش اقتصاد آنلاین،  قیمت شیر کم چرب در بازار روز برای تاریخ ۷ آذر ۱۴۰۲ اعلام شد که بر اساس آن قیمت شیر کم چرب میهن ۹۵۰ میلی لیتری ۲۵ هزار تومان است.

قیمت شیرهای طعم دار

قیمت شیر پرومیلک کاله پرو با طعم کاکائو ۳۳۰ میلی لیتری  مبلغ ۴۷ هزار تومان قیمت گذاری شده است.

قیمت شیر محلی

قیمت یک کیلو شیر شتر مبلغ ۳۴۰ هزار تومان است.

قیمت انواع شیرمحلی و پاستوریزه
نوع نام محصول مقدار قیمت / تومان
شیر محلی شیر بز دامون یک کیلوگرم ۵۵,۰۰۰
شیر ارگانیک گاو زرد با طبع گرم یک کیلوگرم ۴۵,۰۰۰
شیر شتر یک کیلوگرم ۳۴۰,۰۰۰
شیر گوسفندی پرچرب یک کیلوگرم ۸۰,۰۰۰
شیر پاستوریزه شیر کم چرب میهن ۹۵۰ میلی لیتر ۲۵,۰۰۰
شیر کم چرب بدون لاکتوز میهن ۹۵۰ میلی لیتر ۳۰,۰۰۰
شیر پر چرب پگاه  ۱ لیتر
۳۹,۰۰۰
شیر پر چرب میهن ۱ لیتر ۳۹,۰۰۰
شیر طعم دار شیر پرومیلک کاله پرو با طعم کاکائو ۳۳۰ میلی لیتر
۴۷,۰۰۰
شیر زعفران پگاه ۲۰۰ میلی لیتر
۱۳,۰۰۰
شیر موز کاله ۱ لیتر ۴۸,۰۰۰
شیر توت فرنگی دامداران ۲۰۰ میلی لیتر
۱۳,۰۰۰

نحوه نگهداری شیر محلی

لبنیات یکی از اقلام ضروری در سبد غذایی هر خانوار ایرانی محسوب می شود. شیر یکی از این لبنیات پرخاصیت است. این ماده غذایی مفید سرشار از کلسیم، پروتئین و ویتامین است.  از آنجایی که شیر قیمتی ارزان و هضمی آسان دارد می ‌تواند جایگاه خوبی را در تغذیه کودکان و رشد و سلامت آنها به خود اختصاص دهد.

نگرانی هایی که در خصوص مصرف شیر وجود دارد فساد زودهنگام آن و ایجاد مسمومیت در افراد است. بنابراین این منبع غذایی باید به صورت ویژه و با دقت نگهداری شود. اگر شما هم علاقه مند و کنجکاو نسبت به روش نگهداری شیر محلی در یخچال شده اید با ما همراه باشید. ما این موارد را در ادامه برای شما بیان خواهیم کرد.

دو راهی گزینش شیر

شیر گاو به ۳ صورت پاستوریزه، استریل (UHT) یا محلی(سنتی) به مصرف کنندگان در بازار عرضه می‌شود. شیرهای پاستوریزه و استریل از نوع شیرهای گرمادیده هستند. اغلب مصرف کنندگان معتقدند که این نوع شیرهای کارخانه ای از میزان چربی و پروتئین کمتری برخوردار هستند.

اما در نظر بگیرید که شیرهای بسته بندی شده عاری از هر گونه آلودگی هستند. همچنین به خاطر داشته باشید که مدت نگهداری شیرهای پاستوریزه به مراتب بیشتر از شیرهای محلی خواهد بود.

اما شیرهای محلی ارگانیک بوده و طعمی خوشمزه تر دارند. به همین علت اکثر افراد ترجیح می‌دهند از نوع سنتی آن برای طبخ برخی از غذاها یا مصرف روزانه آن استفاده کنند. در ادامه شما را با روش نگهداری انواع شیر آشنا می کنیم.

مدت نگهداری شیرها

همانطور که گفته شد شیرهای پاستوریزه گرما دیده هستند. به همین علت در دمای ۴ تا ۵ درجه یخچال به راحتی تا یک هفته قابل نگهداری هستند. این در حالی است که شیرهای استریل با توجه به شرایط آنها می ‌توانند به مدت ۶ هفته در خارج از یخچال نگهداری شوند.

اما شیرهای محلی مدت نگهداری چندان طولانی مدتی ندارند. چرا که در شیرهای سنتی از هیچ چگونه مواد افزودنی و مواد نگهدارنده ای استفاده نمی شود. لذا طبیعی است که عمر کوتاه‌ تری نیز داشته باشند.

به همین خاطر  باید با روش صحیح نگهداری شیر در منزل آشنا شد. ما در ادامه به روش نگهداری شیر محلی در یخچال و نحوه صحیح جوشاندن شیر خام خواهیم پرداخت.

مدت نگهداری شیر

با توجه به حساسیت شیر محلی، رعایت نکات ریز و درشت در نگهداری از آن مهم است. اولین نکته ای که در نگهداری از شیر اهمیت دارد این است که بهترین زمان جوشاندن شیر غیر پاستوریزه را بدانید.

نکته‌ای که در جوشاندن شیر باید مد نظر قرار دهیم این است که پس از جوش آمدن شیر باید آن را به مدت ۱۰ دقیقه هم بزنید تا حرارت به صورت یکنواخت در شیر پراکنده شود. به خاطر داشته باشید که هیچ وقت شیر خام را قبل از جوشیدن در یخچال قرار ندهید و از مصرف آن تا پیش از جوشاندن خودداری کنید.

ظروف نگهداری شیر

یکی از مطالب مهمی که ما به شما در مقاله روش نگهداری شیر محلی در یخچال یادآور می شویم این است که از ظروف مناسب برای نگهداری شیر استفاده کنیم. بنابراین حتماً شیر را در یکی از ظروف مسی، استیل یا آلومینیوم بریزید و از گرم کردن شیر در ظروف های چدن و با ضخامت زیاد خودداری کنید. چرا که جوشاندن شیر در این ظروف مدت زمان بیشتری را از شما خواهد گرفت.

مصرف شیر گاو در کنار خواص بی شماری که برای آن می توان نام برد چنانچه به صورت اصولی و مناسب نگهداری نشود می تواند سلامتی شما را به مخاطره اندازد.
شیر فاسد و ترش شده خطر ابتلا به بیماری های مشترک انسان و دام و بیماری های باکتریایی همچون سل، دیفتری، حصبه (تیفوئید) و تب مالت را در شما افزایش می دهد.
از سوی دیگر باید به خاطر داشته باشید که از جوشیدن شیرهای سنتی به شکل افراطی خودداری کنید. چرا که شیر زیاد جوش خورده کلسیم کمتری خواهد داشت همچنین منجر به بروز مشکلات گوارشی در شما می شود.

برای مطالعه بیشتر درباره قیمت انواع مواد غذایی در بازار روز می توانید به سرویس"مواد غذایی" اقتصاد آنلاین مراجعه کنید توجه داشته باشید این قیمت ها از فروشگاه های آنلاین استخراج شده اند و اقتصاد آنلاین دخل و تصرفی در قیمت ها ندارد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha