۰ نفر

پرسش از سخنگوی وزارت خارجه ایران؛

دولت جدید آمریکا برای ایران پیام فرستاد؟

۲۹ اسفند ۱۳۹۹، ۲۳:۲۱
کد خبر: 514840
دولت جدید آمریکا برای ایران پیام فرستاد؟

«سعید خطیب‌زاده»، سخنگوی وزارت خارجه ایران در مصاحبه‌ای گفت ایران تا کنون هیچ پیام مستقیم یا غیرمستقیم از دولت جدید آمریکا دریافت نکرده است.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فارس، «جیک سالیوان»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید روز ۲۲ اسفند مدعی شده بود گفته بود دولت جدید آمریکا به ریاست «جو بایدن»، در حال پیش بردن «دیپلماسی غیرمستقیم» با ایران است. او گفت: «دیپلماسی با ایران در جریان است، البته نه به شکل مستقیم. در مقطع فعلی منتظریم بشنویم ایرانی‌ها چطور می‌خواهند پیش بروند.» او گفته گفت‌وگوها از کانال اروپایی‌ها و از کانال‌های دیگر ادامه دارند.

سعید خطیب‌زاده روز جمعه در مصاحبه با خبرگزاری اس‍پوتنیک این ادعای سالیوان را رد کرد. او گفت: «تا الان، ایران هیچ پیامی خواه مستقیم یا غیرمستقیم از دولت جدید آمریکا دریافت نکرده است.»

به نوشته اسپوتنیک، آقای خطیب‌زاده همچنین گفت با توجه به آنکه این واشنگتن بوده که از «یکی از طولانی‌ترین و مفصل‌ترین توافقات بین‌المللی خارج شده» جمهوری اسلامی ایران هم قصد ارسال هیچ پیامی به آمریکا ندارد.

سخنگوی وزارت خارجه ایران گفت: «برجام، یک نقشه‌راه تعریف‌شده دارد... به همین دلیل است که مذاکره [با آمریکا برای بازگشت این کشور به برجام] هم ضرورتی ندارد. ما نیازی به ارسال یا دریافت پیام هم نداریم.»

سخنگوی دستگاه دیپلماسی ایران تصریح کرد تنها چیزی که لازم است این است که آمریکا به تعهداتش پایبند شود، به برجام برگردد و تحریم‌ها علیه ایران را رفع کند.

سعید خطیب‌زاده در گفت‌وگو با اس‍پوتنیک تصریح کرد که سیاست فشارحداکثری شکست خورده است. او گفت: «سیاست فشار حداکثری آمریکا شکست خورده است. اگر به آمارهای منتشرشده از سوی سازمان‌های بین‌المللی مانند صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی نگاه کنیم می‌بینیم رکود در ایران به پایان رسیده و روند پیش‌بینی‌شده مثبت است.»

خبرگزاری اسپوتنیک نوشته از جمله دیگر تحولات مثبتی که می‌تواند به بهبود اوضاع اقتصادی در ایران منجر شود تصمیم عربستان سعودی، امارات، بحرین و مصر برای رفع محاصره اعمال‌شده علیه قطر است.

رسانه روسیه‌ای مدعی شده قطر در حال حاضر یکی از طرف‌های میانجی میان جمهوری اسلامی ایران، عربستان سعودی و امارات است و این می‌تواند وضعیت اقتصاد ایران را بهبود ببخشد. 

سعید خطیب‌زاده در همین خصوص گفت: «امارات متحده عربی یکی از شرکای تجاری اصلی ما بوده و گام‌های موثری برای تقویت روابط در این زمینه‌ها برداشته شده است. روابط با عربستان سعودی، تفاوت‌های عمده‌ای دارد. متأسفانه، نمی‌توان رابطه آنها را بر مبنای حسن همجواری توصیف کرد. قطر، از طرف دیگر روابط محترمانه و نزدیکی با ایران دارد. دوحه، همواره تلاش کرده از امکاناتش به عنوان میانجی برای حل مناقشات منطقه‌ای استفاده کند و به همین دلیل است که ما از تلاش‌های همکاران قطری‌مان استقبال می‌کنیم.»

سخنگوی وزارت خارجه ایران در بخش دیگری از این مصاحبه درباره عادی‌سازی روابط میان رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای عربی از جمله امارات متحده عربی و بحرین نیز اظهار نظر کرده است.

به نوشته اسپوتنیک، آقای خطیب‌زاده گفته شک دارد مردم منطقه غرب آسیا به اسرائیل اجازه دهند نفوذش را گسترش دهد.

او همچنین گفت: «اسرائیل همواره از هر فرصتی برای تسری دادن بحران به سایر مناطق استفاده کرده و همسایگان ما به غلط تصور کرده‌اند چنانچه با آنها رابطه برقرار کنند از آشفتگی جلوگیری خواهند کرد.»

خطیب‌زاده درباره مساله فلسطین گفت: «مساله فلسطین همیشه در مرکز همه مشکلات در منطقه قرار داشته است. طرح پیشنهادی ما -که آن را در سازمان ملل معرفی کردیم- شامل چهار ماده بود. طبق آن طرح، آوارگان فلسطینی حق دارند به سرزمینشان برگردند و وقتی به آنجا برگشتند همه ساکنان فلسطین بایستی یک همه‌پرسی برگزار کرده، دولت تشکیل دهند و پس از آن در خصوص سرنوشت ساکنان آنجا تصمیم بگیرند.»