۰ نفر

ماجرای شترهای سرگردان در البرز

۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۳:۲۷
کد خبر: 435757
ماجرای شترهای سرگردان در البرز

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز یکی از دلایل تخریب عرصه‌های بیابانی استان را شترهای سرگردان دانست.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از مهر، مهدی فتحی با اشاره به اینکه اقدامات زیادی برای کنترل شترها در عرصه های بیابانی استان و کاهش آمار ورود شترهای سرگردان از استان‌های همجوار به استان انجام شده است، اظهار کرد: در این مورد طرحی را تهیه کرده و به سازمان جهاد کشاورزی البرز ارائه کردیم در قالب این طرح ساماندهی شترها برای جلوگیری از تخریب عرصه‌های بیابانی مطرح شده است.

وی افزود: در طرح ارائه شده عرصه‌ای ۱۰۰ هکتاری در بخشی از عرصه‌های بیابانی نظرآباد در نزدیکی روستای «حسین خانلو» برای چرای شترها تعیین شده است، در این فضای نیمه بسته شترها نگهداری می‌شوند و با این اقدام در کنار حفاظت از عرصه‌های بیابانی، بحث مسائل اقتصادی برای پرورش دهندگان شترها نیز لحاظ می‌شود.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز گفت: اکنون نیاز به همراهی همکاران ما در امور اراضی و همچنین مسئولان مربوطه در سازمان جهاد کشاورزی استان است تا کنترل و نگهداری شترها در فضای نیمه بسته تعیین شده به درستی انجام شود.

۲۰۰۰ شتر سرگردان در جنوب استان البرز

فتحی افزود: در قالب تعیین عرصه‌ای نیمه بسته برای شترها، هدف اصلی و مهم ساماندهی شترهای موجود در استان البرز است، به یقین وقتی شترهای استان ساماندهی شوند دیگر شاهد بلاتکلیفی منطقه به دلیل حضور شترهای سرگردان از دیگر استان‌ها نیز نخواهیم بود و به نوعی این قضیه قانون مند می‌شود.

وی عنوان کرد: در حال حاضر در منطقه حسین خانلو و گلدره نظرآباد که پرورش شتر رایج است بالغ بر ۴۰۰ نفر شتر وجود دارد، اما گاهی این آمار با احتساب تعداد شترهایی که از استان‌های مجاور به استان البرز می آیند به ۲ هزار نفر شتر نیز می‌رسد.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز با بیان اینکه قرق بان های منابع طبیعی در قالب گشت‌های موتور سوار به طور مرتب در منطقه تردد شترها کنترل‌های لازم را اعمال می‌کنند، گفت: قرق بان ها در شرایط بسیار سخت در زمین‌های باتلاقی که تردد در آن بسیار مشکل است می‌روند تا از ورود شترها به محدوده‌های بوته کاری و نهال کاری شده جلوگیری شود.

نگرانی منابع طبیعی از حضور شترهای سرگردان

فتحی در خصوص تخریب عرصه‌های بیابانی نیز توضیح داد: در منطقه‌ای واقع در نظرآباد که شترهای سرگردان حضور دارند به دلیل بارندگی‌های اخیر شاهد تجمع آب و باتلاقی و گِلی شدن عرصه هستیم این موضوع حتی تردد تراکتور را با مشکل کرده است اما شترها به راحتی در آنجا پا می‌گذارد و به بوته‌های کاری‌های انجام شده آسیب می‌زنند.

وی با تاکید بر اینکه هنوز نگرانی‌های منابع طبیعی بابت حضور شترها در عرصه‌های بیابانی به قوت خود باقی است، افزود: تنها کاری که در حال حاضر از دست ما بر آمده انجام داده ایم و در کنار تعیین فضایی نیمه بسته برای حضور شترها، اعمال کنترل‌های لازم را در قالب گشت زنی قرق بان ها در منطقه اجرایی کرده ایم تا آن بخش از عرصه‌های بیابانی که توسط منابع طبیعی بوته و نهال کاری شده، محافظت شود.