۰ نفر

تردد زائران به کربلا از مرز خسروی همچنان ممنوع است

۱۹ مهر ۱۳۹۵، ۱۱:۵۳
کد خبر: 150979
 تردد زائران به کربلا از مرز خسروی همچنان ممنوع است

معاون سیاسی و اجتماعی فرمانداری قصرشیرین گفت: تردد زائران به شکل انفرادی و کاروانی به کربلای معلی و مکان های مقدس عراق از مرز رسمی خسروی در این شهرستان همچنان ممنوع است.

نعمت الله نازپرورده روز دوشنبه، از زائران حسینی خواست برای تردد به عراق و کربلای معلی به مرز رسمی خسروی مراجعه نکنند و علت این امر را نیز مسایل امنیتی آن سوی مرز عنوان کرد.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایرنا، وی اظهار کرد: با توجه به ایام تاسوعا و عاشورای حسینی و افزایش حجم مسافرت ها به کربلا ازسوی هموطنان، زائران مرزهای دیگری غیر از خسروی را برای سفر به عتبات عالیات انتخاب کنند زیرا مرز خسروی همچنان بسته است.

وی بیان کرد: مرز خسروی بنا به تصمیم مقام های کشورمان به روی زائران عتبات عالیات که از سال 92 بنا به دلایل امنیتی بسته شده بود، همچنان مسدود است و هیچ گونه ترددی در این مرز درقالب کاروان های زیرپوشش حج و زیارت و انفرادی انجام نمی شود.

معاون فرماندار قصرشیرین اضافه کرد که تنها اتباع عراقی می توانند از مرز خسروی برای زیارت ثامن الحجج علی بن موسی رضا (ع) به کشورمان به صورت انفرادی تردد داشته باشند.

نازپرورده ادامه داد: همچنین در ایام اربعین امام حسین (ع) هیچ گونه ترددی از مرز خسروی برای رفت به کربلای معلی و همچنین بازگشت زایران از این مرز انجام نمی شود.

وی گفت: مرز پرویزخان نیز فقط برای تردد مسافران، گردشگران و بازرگانان به اقلیم کردستان عراق است و سفر به دیگر مناطق عراق به ویژه شهرهای مذهبی از این طریق ممنوع است.

قبل از بسته شدن موقت مرز خسروی، روزانه سه هزار زائر از این معبر رسمی به عراق و داخل کشورمان تردد می کردند که از این تعداد یک هزار و 500 زائر عراقی وارد ایران می شدند و به همین تعداد نیز زائران ایرانی به عتبات عالیات سفر می کردند.

با پیگیری مسوولان استان و با ابلاغ نامه ای از سوی وزارت کشور مبنی بر بازگشایی مرز خسروی در 28 اسفند 93 به استانداری کرمانشاه، اکنون این مرز رسمی و بین المللی بازگشایی شده است.

مرز رسمی خسروی هفدهم خرداد سال 92 به دنبال وقوع حادثه تروریستی در مسیر تردد زائران ایرانی در آن سوی مرز که به شهادت 14 نفر و مجروح شدن 44 زائر ایرانی منجر شد بسته شده است.

شهرستان قصرشیرین دارای 14 واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا سه با 322 اتاق و یک هزار و 200 تخت است که بیشتر این اماکن در اوایل دهه 80 ساخته شده است تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشد.

مرز خسروی نزدیکترین نقطه از کشورمان به بغداد، کربلا، کاظمین و سامراست که این مرز رسمی تا بغداد پایتخت کشور عراق 190، نجف 380، کربلا 300، کاظمین 203 و تا سامرا 326 کیلومتر فاصله دارد.

عملیات ساخت پایانه بین المللی مرز خسروی از سال 77 در نقطه صفر مرزی آغاز شد و این مجموعه در سال 81 با 75 میلیارد ریال اعتبار به بهره برداری رسید.

قصرشیرین با 27 هزار تن جمعیت در غرب کرمانشاه، بیش از 186 کیلومتر مرز مشترک با عراق دارد و در امتداد این مرزهای طولانی 2 مرز رسمی خسروی و پرویزخان قرار دارد که اولی هم مرز با حوزه حکومت مرکزی و دومی هم مرز با اقلیم کردستان عراق است.