اقتصاد آنلاین گزارش می‌دهد؛

بررسی روند نوسانات قیمت مسکن در ۲۰سال گذشته/ سال۷۷ خانه متری چند بود؟

بررسی آمارهای مربوط به تحولات قیمت مسکن در ۲۰ سال گذشته نشان می‌دهد که این شاخص طی این سال‌ها افزایش قابل توجهی را تجربه کرده است و متوسط قیمت هر متر مربع خانه از ۱۵۰هزارتومان در سال ۷۷ به حدود ۷میلیون تومان در سال ۹۷ رسیده است.

بررسی روند نوسانات قیمت مسکن در 20سال گذشته/ سال77 خانه متری چند بود؟

اقتصادآنلاین - صبانوبری؛ در سال 1377 با میانگین متری 155هزارتومان می‌توانستید در تهران صاحب خانه شوید، این در حالیست که نرخ تورم در این سال 18 درصد و دلار 600تومان بوده است.

قیمت مسکن تا پایان دولت هفتم همچنان افزایشی بود به طوری که در سال 80 به حدود 308هزار تومان برای هر مترمربع رسید و دولت هشتم کارش را با افزایش 65درصدی قیمت مسکن نسبت به سال گذشته آغاز کرد.

قیمت هر متر مربع خانه در سال82 به حدود 600هزار تومان رسید و در سال83 نیز در همین محدوده باقی ماند که البته در این دو سال نرخ تورم نیز در محدوده 15درصد بوده است.

سال 85 قیمت مسکن به 842هزار تومان برای هر متر مربع رسید که البته این سال آخرین باری بود که بازار مسکن قیمتی زیر یک میلیون تومان را به خود دید.

در سال86 قیمت مسکن برای اولین بار میلیونی شد و با یک جهش 120درصدی نسبت به سال 85 به حدود یک میلیون و 500هزارتومان رسید.

در همین سال قانون مسکن مهر تصویب شد و در 8سال فعالیت دولت نهم و دهم میانگین قیمت مسکن در تهران از مترمربعی 648 هزار تومان به 2میلیون و 926هزار تومان افزایش پیدا کرد.

همچنین در طول8 سال دولت احمدی‌نژاد میزان حجم کل عرضه مسکن به بالای 3میلیون و 300هزار واحد رسید که سهم زیادی از این عدد متعلق به واحد مسکن مهر ساخته شده در این سال‌ها است و  این در حالی است که در مجموع دولت‌های سازندگی و اصلاحات معادل 3میلیون و 299هزار واحدمسکونی جدید در کشور ساخته شد.

درسال‌های 91 و  92 بار دیگر شاهد افزایش شدید قیمت مسکن در تهران هستیم که علت آن را می‌توان تشدید تحریم‌ها و افزایش قیمت نرخ ارز عنوان کرد.

در سال های بعد با وجود روند نزولی که نرخ تورم در پیش گرفت و کاهش تحریم‌ها اما قیمت مسکن به افزایش خود ادامه داد به طوری که در سال 95 به 5میلیون و 900هزار تومان رسید.

در طی سال‌های گذشته هر دولت با نگاه متفاوتی که به بازار مسکن داشته است سیاست‌های مختلفی را برای اداره آن اتخاذ کرده است، برخی دولت‌ها به توزیع زمین پرداختند و برخی با پرداخت تسهیلات توان مالی خریداران و سازندگان را افزایش دادند و در دولت نهم و دهم هم با عرضه انبوه مسکن به شکلی غیرکارشناسی سهم زیادی در ملتهب کردن بازار مسکن داشته است.

البته در تمام طول این سال‌ها تورم به عنوان یک عامل کلیدی نقش اساسی در تعیین مسیر بازار مسکن و کاهش و یا افزایش قیمت آن ایفا کرده است.

ملتهب‌ ترین سال‌های بازار مسکن به لحاظ دفعات جهش قیمت مسکن و رشد دو رقمی قیمت در هر سال، مربوط به دوره 84 تا 87 بوده است و رکورد کم‌نوسان‌ترین دوره بازار نیز در کارنامه 4 ساله دولت یازدهم یعنی 92 تا 95 به ثبت رسیده است.

در سال 97 اما با تشدید تحریم‌ها و افزایش مشکلات اقتصادی، نرخ تورم که در سال‌های 95 و 96 تک رقمی شده بود افزایش زیادی یافت و به دنبال آن بسیاری از بازارهای دیگر از جمله مسکن شاهد افزایش قیمت زیادی بودند به طوری که در سال 97 قیمت مسکن حدود یک میلیون تومان افزایش یافت که در 20 سال گذشته پس از افزایش قیمت 152 درصدی در سال 86 بی سابقه بوده است.

بسیاری از کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که در سال 98 با ادامه وضع فعلی و عدم ایجاد تغییر در سیاست‌های کنونی  بازار مسکن بیش از پیش در رکودی همراه با افزایش قیمت فرو خواهد رفت؛ البته دولت بر استفاده از ابزارهای مالیاتی برای کنترل بازار تاکید زیادی دارد که البته برخی از کارشناسان مشکل اصلی صنعت ساخت و ساز مسکن را کمبود تولید می‌دانند و معتقدند در کنار وضع مالیات باید بر حمایت از تولید کننده هم توجه کنند.

برای مشاهده تصویر در اندازه اصلی روی آن کلیک کنید

بررسی روند نوسانات قیمت مسکن در 20سال گذشته

ارسال نظر
ارسال نظر
  • علی
    ۱

    متاسفانه عدم مدیریت صحیح وتعددبنگاه های معاملاتی مسبب اصلی بالارفتن قیمتهابوده است!!!!

  • یزدان صالحی
    ۰

    ببخشیدمن کارگرآزادهستم وهیچ گونه بیمه ای ندارم چرا سهام عدالت برای من واریزنمیشه .؟

  • حسین
    ۰

    زایش شبه پول در سیستم بانکی (سود بالا ) و توقع سود بالا در میان سازنده ها و فرهنگ دلالی باعث این وضعیت شده است.

  • د ؛ز
    ۲

    به نظر من بنگاه واملاک افزایش قیمت چند برابر کردن

  • ناشناس
    ۱

    همه مردم می دانند که افزایش قیمت مسکن وهر چیز دیگر مانند دلار ،سکه، طلا ،خودرو همه بدست مسئولین است آنها هستند که هر وقت بخواهند قیمت‌ها را بالا می برند وهر وقت منافع شأن ایجاب کند قیمت‌ها را پایین می آوردبنابراین طرح این مسائل، دادن تسهیلات وپرداخت وام همه راهکارها بی علاج است

  • غنفر
    ۰

    واقعا که کارشناس ها خوددلال بهم ریختن بازار مسکن هستن
    وشهرداریها ی هرشهری مجری بی نظمی درعرضه زمین مسکونی
    فارغ ازهرنظرکارشناس بیایید عاقلانه تر به موضوع مسکن نگاه کنیم چندمیلیون خانوارداریم وچندمیلیون مسکن درحال حاضر درکشورموجود چراباید اینگونه باشه اگرمالکیت دراسلام محترم پس حق سکونت شهروندی چه احترامی داره؟؟چرابایدبه نام یک شهروند چندین مسکن وچندین ملک تجا ری باشه؟؟؟آیا اسلام مروج عدالت ی‌ا؟یامروج برده داری؟؟؟امروزه مستاجرین برده های مالکین هستند چرابایددرکشوری که مدعی حقوق شهروندی بیشترین جمعیت اش برده مالکین باشند یک قرارداد یک طرفه قانونی به نفع مالک حتی درقوه قضاییه...مردم سرمایه گذاری جانی ومالی کردن برای شکسته یوق استبداد پهلوی حاصل اش به مراتب بدتروبدتر شده
    آرنیست ونبایدباشه استفاده ازتجربه تاریخ که نیازمبرم امروزه جامعه است انقلاب سفید سال ۱۳۴۲

  • قادر
    ۰

    عزیز دل جان برادر این مسکن نیست که قیمتش بالا میره. این پولته که بی ارزش شده . ربطی به مسکن و خودرو نداره. به قول او توریست ترکیه ای که اومده ایران گفته اقنصاد با خاک یکسان شده.

  • ناشناس
    ۰

    خدا لعنت کنه کاخ نشین و که داشتن سر پناه برا من و بچهام شد آرزو...

  • حسن
    ۰

    نمودار رشد قیمت مسکن در کنار نمودار نرخ رشد قیمت طلا ارز و خودرو و رشد نقدینگی در کشور کاربردی می باشد در غیر اینصورت غیر کاربردی می باشد لطفاً یک مقاله با مضمون و نمودار این پنج گزینه و نمودار ششم مقایسه این موارد ارائه نمایید با تشکر

  • محمد رضا
    ۰

    سلام.نوسانات قیمت مثل کاردی است که بر استخوان فرو رود و یا مثل تیری است که از شست رها شده باشد نه تنها در زمینه خودرو بلکه در تمامی مایحتاج زندگي تاثیر مستقیم دارد ، تمامی حواس پرتی ، وجود استرس ، عدم تحرک کافی ، ناراحتی عصبی و... از آثار نوسانات قیمت در روز مره زندگی است ، خصوصا تورمی که لحظه به لحظه در کشور ما اتفاق می افتد..چون اسباب لازم برای دفاع از ان را در خود ایجاد نکرد یم دچار افسردگی و استرس شدید میشود و...

  • رضا
    ۰

    واقعا متاسفم برای این مدیریت
    آینه جوانها سوخت

  • ناشناس
    ۰

    حجم نقدینگی در مملکت بالا می باشد و اگر این نقدینگی به سمت کلا های مصرفی حرکت کند مانند سیل همه جا خراب می شود و دولت این نقدینگی را به سمت مسکن دلار طلا منحرف می کند.راه درمان اینکه پول نقد نگهداری نکنید و آن را به کلاس با دوام تبدیل کنید مثل طلا