معاون وزیر راه و شهرسازی تشریح کرد؛

جزییات ثبت انواع مالکیت‌ در سامانه املاک و اسکان

معاون مسکن و ساختمان با تاکید بر اینکه مالکان از ۱۹ فروردین مکلف به ثبت مالکیت در سامانه املاک و اسکان هستند، گفت: هر خانواری می‌تواند یک محل سکونت اصلی و یک محل سکونت فرعی در شهر دیگری داشته باشد و اینها به عنوان خانه خالی تلقی نمی‌شود.

جزییات ثبت انواع مالکیت‌ در سامانه املاک و اسکان

به گزارش اقتصادآنلاین، محمود محمودزاده در خصوص الزام مالکان به درج واحدهای مسکونی تحت‌تملک خود در سامانه املاک و اسکان، نکاتی را ارایه کرد.

معاون مسکن و ساختمان گفت: الزام ثبت مالکیت توسط مالکان در سامانه املاک و اسکان به استناد ماده ۵۴ الحاقی است که چندی پیش در مجلس تصویب شد و قانون جدیدی است که در تکمیل قوانین قبلی تصویب شد و همه خانوارها اعم از شهری و روستایی مکلف هستند مالکیت خود را در سامانه ثبت کنند که این مالکیت شامل خانه های استیجاری، ملکی و تجاری و هر نوع مالکیت می‌شود.

وی درباره نقش وزارت راه در خصوص درج مالکیت، توضیح داد: سامانه املاک و اسکان توسط وزارت راه و شهرسازی برای شناسایی خانه‌های خالی طراحی و راه‌اندازی شد. هم‌اکنون سامانه گسترش داده شده و برای شناسایی انواع مالکیت‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. مالکان باید برای ثبت مالکیت خود به نشانی http://amlak.mrud.ir مراجعه کنند.

علاوه بر آن مالکان هر نوع ملکیتی دارند باید در سامانه املاک و اسکان ثبت کنند. چنانچه در ۲ ماه که قانون مشخص کرده است مالکیت ها ثبت نشود به عنوان خانه خالی شناخته می‌شود و مشمول اخذ مالیات خواهد شد. هر خانواری می‌تواند یک محل سکونت اصلی و یک محل سکونت فرعی در شهر دیگری داشته باشد و اینها به عنوان خانه خالی تلقی نمی‌شود. مازاد بر آن اگر مشخص شود و بیش از چهارماه خالی بماند مشمول قانون جدید می شود.

گفتنی است، در ماده ۵۴ مکرر قانون مالیات‌های مستقیم آمده است: واحدهای مسکونی واقع در شهرهای با جمعیت بیش از یکصد هزار نفر که به استناد سامانه ملی املاک و اسکان کشور (موضوع تبصره۷ ماده۱۶۹مکرر این قانون) به‌عنوان «واحد خالی» شناسایی می‌شوند، از سال دوم به بعد مشمول مالیات معادل مالیات بر اجاره به شرح زیر خواهند شد: (۱)

سال دوم- معادل یک دوم مالیات متعلقه

سال سوم- معادل مالیات متعلقه

سال چهارم و به بعد- معادل یک و نیم (۵/۱) برابر مالیات متعلقه

(۱) به موجب بند ۱۲ ماده واحده قانون اصلاح قانون مالیات­های مستقیم، مصوب ۳۱/۴/۱۳۹۴، ماده( ۵۴ مکرر) به قانون الحاق شد

ارسال نظر
ارسال نظر
  • ا میرزایی
    ۰

    سلام
    چنانچه ملکی اداری یا تجاری باشد و برای فروش یا اجاره در بازار. عرضه شده باشد ولی متقاضی نداشته باشد آنگاه تکلیف چیست؟

  • ناشناس
    ۰

    سلام خدارو شکر هیچگونه موضوع ابهامی درزندگی نداریم که مورد رسدمسئولین قرارگیرد
    اگراین رسدها درباره مسئولین هم باشد کهخیلی ازمشکلات حل خواهد

  • عباسی
    ۰

    سلام
    اگر ملک اوقافی باشد ،زن و مرد هرکدام ۳ دانگ داشته باشند چگونه باید ثبت کرد؟