وی ایکس
آگاه-شتاب
لاماری ایما/ آرین موتور
x
کاریزما
فونیکس
فلای تودی
۱۳ / آذر / ۱۴۰۱ ۱۶:۳۲
عضو کارگروه خرید حمایتی زعفران کشور اعلام کرد؛

تعیین قیمت خرید حمایتی زعفران بر اساس عیارسنجی

تعیین قیمت خرید حمایتی زعفران بر اساس عیارسنجی

عضو کارگروه خرید حمایتی زعفران کشور گفت: طبق جدول جدید خرید حمایتی زعفران، قیمت خرید حمایتی این محصول از کشاورزان پس از عیار سنجی تعیین می‌شود که شامل درصد تلخی، قدرت رنگ‌دهی، عطر و رطوبت است.

کد خبر: ۶۸۵۹۸۷
آرین موتور

اقتصاد آنلاین – سپیده قاسمی، نیمه آبان ماه شورای قیمت‌گذاری و اتخاذ سیاست‌های حمایتی محصولات اساسی کشاورزی، جدول قیمت خرید حمایتی زعفران را ابلاغ کرد. بر اساس آن هر کیلوگرم زعفران نگین که مرغوب‌ترین زعفران تولیدی است از کشاورزان ۴۱ میلیون و ۳۵۰ هزارتومان، هر کیلوگرم شبه نگین ۳۳ میلیون تومان، هر کیلوگرم پوشال مرغوب ۳۲ میلیون تومان، هر کیلوگرم پوشال معمولی ۳۱ میلیون تومان و هر کیلوگرم دسته پیچ ۲۵ میلیون تومان خریداری می شود.

به گفته کارشناسان؛ در این جدول کف و سقف قیمت برای خرید حمایتی زعفران از کشاورزان، بدون در نظر گرفتن کیفیت بوده است، از این رو می‌تواند برای تولید و بازار داخلی و صادراتی آسیب‌زا باشد.

علی حسینی، عضو کارگروه خرید حمایتی زعفران کشور، به اقتصاد آنلاین خبر داد: به تازگی جدول قیمت خرید حمایتی زعفران اصلاح شده و مانند بسیاری از محصولات کشاورزی که شامل خرید تضمینی و حمایتی می‌شوند درصد کیفیت در آن لحاظ شده است.

وی ادامه: به طور مثال در شیر، درصد پروتئین و میزان بار میکروبی بر افزایش یا کاهش قیمت خرید تضمینی موثر است، در خصوص زعفران نیز معیاری مشابه به کار گرفته می‌شود.

حسینی با تأکید بر اینکه در تعیین قیمت خرید حمایتی زعفران عیارسنجی مد نظر قرار می‌گیرد، افزود: عیار سنجی در زعفران بر مبنای درصد تلخی، قدرت رنگ‌دهی، عطر و رطوبت است.

وی معتقد است تعیین قیمت بر اساس کیفیت می‌تواند به تدریج موجب افزایش کیفیت محصول، افزایش قدرت رقابت در بازار صادراتی و رونق آن شود.

حسینی این شکل از خرید حمایتی را عادلانه دانست و گفت: همچنین تعیین قیمت بر اساس کیفیت، تخلفات را نیز کاهش می‌دهد و دیگر شاهد اختلاط زعفران کهنه با نو نخواهیم بود.

به گفته این عضو کارگروه خرید حمایتی زعفران کشور، با اصلاح جدول قیمت خرید حمایتی زعفران، زعفران کیفی ۱۰ میلیون تومان بیش از نرخ بازار از کشاورزان خریداری می‌شود.

حسینی تنها نگرانی موجود در خرید حمایتی زعفران را تأمین بودجه عنوان کرد و افزود: خرید حمایتی در شکل جدید آن نتایج مثبت بسیاری به دنبال دارد، اما این نگرانی وجود دارد که دولت در تأمین بودجه برای پرداخت بهای محصول به کشاورزان با مشکل مواجه شود.

وی تصریح کرد: در صورتی که دولت با تأخیر مطالبات کشاورزان را پرداخت کند، تلاش برای ارتقاء کیفیت زعفران از طریق روش جدید خرید حمایتی بی‌نتیجه خواهد ماند.

گفتنی است؛ طبق اعلام مرتضی معتمد، معاون بازرگانی سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران، سازوکار خرید حمایتی زعفران در سال جاری به این صورت است که کشاورز زعفران خود را به سازمان تعاون روستایی تحویل می‌دهد، این سازمان تا سه ماه زعفران را نزد خود به‌ امانت نگه می‌دارد. در ابتدای خرید حمایتی برای جبران هزینه‌های کشاورز ۳۰ درصد پول زعفران پرداخت می‌شود و ۷۰ درصد مابقی نیز بعد از انقضای سه ماه و قطعی شدن معامله پرداخت خواهد شد. کشاورز سه ماه فرصت دارد تا اگر قیمت زعفران بالاتر رفت آن را پس بگیرد و بالاتر بفروشد. بعد از سه ماه کل پول پرداخت خواهد شد و زعفران در مالکیت سازمان تعاون روستایی قرار می‌گیرد.

ارسال نظرات
کیان طلا
x