وی ایکس
آگاه-شتاب
لاماری ایما/ آرین موتور
x
کاریزما
فونیکس
فلای تودی
۱۲ / مرداد / ۱۴۰۱ ۱۴:۱۰
عضو شورای ملی زعفران پاسخ داد؛

ماجرای براده‌های آهن در بسته زعفران قائنات چه بود؟

ماجرای براده‌های آهن در بسته زعفران قائنات چه بود؟

کارشناسان بر این باورند؛ تقلب در زعفران برای سودجویی همواره اتفاق می افتد اما، انتشار فیلمی از بسته زعفران قائنات حاوی براده‌های آهن، تنها با هدف تخریب این محصول ارزشمند ایرانی در سطح جهان است، چرا که زعفران قائنات با نام ایران ثبت جهانی شده است.

کد خبر: ۶۵۸۳۰۷
آرین موتور

اقتصاد آنلاین – سپیده قاسمی؛ از روز گذشته فیلمی خطاب به یکی از شبکه های خارجی از بسته زعفران حاوی براده‌های آهن در حال انتشار است. در این فیلم فردی مدعی می‌شود که، برای افزایش وزن بسته زعفران قائنات از براده آهن استفاده شده است.

کارشناسان معتقدند؛ هر چند تقلب در زعفران اتفاق می‌افتد اما، انتشار فیلم بسته زعفران قائنات حاوی براده آهن، تنها با هدف تخریب نام زعفران ایرانی انجام شده است، چراکه از سال‌ها پیش زعفران قائنات با نام ایران ثبت جهانی شده است.

علی حسینی، عضو شورای ملی زعفران در گفت و گو با اقتصاد آنلاین در این ارتباط، گفت: پس از کسب نشان ملی زعفران قائنات در سال 93، در سال 94 برند جهانی این محصول نیز به نام قاینات ثبت شد.

وی ادامه داد: اخذ نشان بین المللی زعفران قائنات به معنی ثبت مالکیت فکری و معنوی این محصول در بازارهای جهانی به نام ایران است.

حسینی توضیح داد: با ثبت نشان بین المللی برای یک محصول در بازارهای جهانی، آن محصول از آن پس با کسب اعتماد بیشتر در بازار جهانی عرضه و فروخته می شود.

وی با بیان اینکه زحمات زیادی برای ثبت جهانی زعفران قائنات کشیده شد، افزود: پس از ثبت جهانی زعفران قائنات بخشی از زعفران که به صورت پراکنده صادر شد در قالب این برند جهانی عرضه و جایگاه زعفران ایرانی را ارتقاء یافت.

حسینی معتقد است؛ انتشار فیلم بسته زعفران حاوی برانده آهن با اشاره به نام قائنات، به احتمال زیاد مغرضانه و با هدف تخریب زعفران ایرانی در بازار صادراتی بوده است، به ویژه آنکه مخاطب فیلم ضبط شده یکی از شبکه‌های خارجی معاند است.

وی اما همچنان یکی از مشکلات اصلی در بازار داخلی و خارجی زعفران ایران را نبود شناسنامه برای این محصول دانست.

حسینی اظهار کرد: پس از بارها جلسه با مسئولان و قول حمایت آن‌ها، با همت شورای ملی زعفران طرح شناسنامه‌دار کردن زعفران ایرانی در خراسان به صورت پایلوت از سال 90 تا 94 اجرا شد، نتایج بسیار در خور بود اما،  برخلاف وعده داده شده، حمایتی صورت نگرفت و این طرح مهم رها شد.

وی تصریح کرد: شناسنامه‌دار کردن زعفران تقلبات را به حداقل می رساند و دست متخلفان را کوتاه می‌کند اما، به نظر می‌رسد افرادی وجود دارند که برای حفظ شرایط موجود تلاش می‌کنند و برای اجرای طرح شناسنامه‌دار شدن زعفران مانع تراشی می‌کنند.

به گفته حسینی؛ اگر مسئولان به جای سرکوب و نادیده گرفتن شورای ملی زعفران، به توصیه‌های کارشناسی آن عمل می کردند، شاهد تخلف در بازار این محصول نبودیم.

این عضو شورای ملی زعفران، جسارت تولید چنین فیلم‌های برای بر باد دادن اعتبار محصول ارزشمند زعفران ایرانی را نیز نتیجه بی‌توجه مسئولان به توصیه‌های کارشناسی بخش خصوصی عنوان کرد.

ارسال نظرات
کیان طلا
x