۰ نفر

دریافت عوارض گمرکی برای صادرات دام زنده منجر به قاچاق می‌شود

۶ دی ۱۴۰۰، ۱۹:۱۳
کد خبر: 593799
دریافت عوارض گمرکی برای صادرات دام زنده منجر به قاچاق می‌شود

رییس شورای تامین کنندگان دام کشور گفت: دریافت عوارض گمرکی برای صادرات دام زنده که در لایجه بودجه۱۴۰۱ در نظر گرفته شده، منجر به قاچاق دام خواهد شد.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، منصور پوریان افزود: براساس لایجه بودجه سال آینده قرار است برای صادرات هرکیلوگرم دام زنده ۵۳۰ هزار ریال و برای دام سنگین ۶۱۰ هزار ریال عوارض گمرکی دریافت شود که این مساله انگیزه صادرکنندگان دام را کاهش خواهد داد و آن را غیراقتصادی می‌کند.

وی با بیان اینکه دریافت عوارض گمرکی برای صادرات کالا باید در شورای اقتصاد مصوب شود گفت: دریافت عوارض گمرکی برای صادرات دام و به نوعی هزینه بر بودن صادرات، باعث خواهد شد مسیر قاچاق دام باز شود و آسیب‌های اجتماعی و اقتصادی به کشور وارد شود.

رییس شورای تامین کنندگان دام کشور ادامه داد: چنانچه لایجه بودجه ۱۴۰۱ در مجلس شورای اسلامی تبدیل به قانون شود شرایط برای صادرات قانونی دام دشوار خواهد شد و انگیزه برای صادرات دام و ارزآوری کم خواهد شد.

پوریان با اشاره به اینکه هزینه‌های صادرات دام زنده با وجود اینکه از عوارض گمرکی معاف است بالا است افزود: بستن عوارض گمرکی بر روی دام زنده در کنار هزینه‌های حمل و نقل زمینی و دریایی ، صادرات دام را به دلیل به صرفه نبودن آن کاهش می‌دهد.

دولت به تازگی مجوز صادرات ۳۰۰ هزار راس دام سبک غیرمولد تا پایان امسال را صادر کرده که سهم خوزستان ۵۰هزار راس دام است.

امکان صادرات ۲ میلیون راس دام سبک وجود دارد

رییس شورای تامین کنندگان دام کشور گفت:۲ میلیون راس سبک به صورت مازاد است و باید شرایطی فراهم شود تا پرواربندها بتوانند دام خود را صادر کنند.

وی با اشاره به اینکه زاد و ولد دام کشور در فصل پاییز فراتر از حد انتظار بود افزود: هم اکنون دام مازاد در بازار وجود دارد و چاره کار این است که دام صادر شود تا دامداران و پرواربندها متضرر نشوند.

پوریان با اشاره به اینکه مصرف گوشت قرمز پارسال به دلایل مختلف روندی کاهشی داشت گفت: کاهش مصرف گوشت قرمز به ضرر تولیدکنندگان دام است و باید شرایطی آسانی برای صادرات دام زنده توسط دولت فراهم شود.

وی با اشاره به اینکه شرکت پشتیبانی امور دام کشور خرید تضمینی دام زنده سبک را به قیمت هرکیلوگرم ۶۲۰هزار ریال و دام سنگین را ۵۹۰هزار ریال شروع کرده است ادامه داد: خرید دام زنده و کشتار آن برای ذخیره سازی گوشت قرمز به سود تولیدکننده و مصرف کننده است و باید تداوم داشته باشد.

به گفته وی جمعیت دامی کشور طبق اعلام سازمان دامپزشکی کشور به ۷۱.۵ میلیون راس رسیده است که نشان دهنده روند رو به رشد تولید و زاد و ولد دام در امسال است.