گزارش ماهانه عملکرد صنعت کانه های فلزی / کگل تنها شرکت با ثبت عملکرد منفی!

بررسی گزارشهای ماهانه شرکتهای کانه های فلزی دراردیبهشت ماه حاکی از آن است که اکثر شرکتها بهبود درآمد عملیاتی را نسبت به ماه گذشته ثبت کردند. به عنوان مثال درآمد فروش نماد کچاد در دو سال گذشته خود بی سابقه بوده است.
اقتصادآنلاین – رجا ابوطالبی؛ گزارشات ماهانه شرکتها میتواند تاثیر بسزایی در تصمیم سهامداران مبنی بر خرید و یا فروش سهام آن شرکت داشته باشد. اما سوال این است که آیا قبل از انتشار این گزارشات، روند سهم تحت تاثیر آن قرار میگیر یا خیر؟ تا حدودی میتوان گفت که روند سهمها قبل از انتشار گزارش عملکرد ماهانه (که معمولا تا ده روز بعد از اتمام ماه منتشر میشود) متاثر از آن حرکت کرده و امکان ورود و خروج بهینه را از سهامداران میگیرد، ولی راه حل نسبی، گزارشهای خیره کننده شرکتها و حتی مقایسه عملکرد ماهانه آنها و پی بردن به مسیری که شرکت قرار است بپیماید (با توجه به طرح های توسعه و بازار فروش) این امکان را فراهم میکند که لااقل در کوتاه مدت سود مناسبی را نصیب سهامداران خود کند. اما همانطور که قبلا اشاره شد، این گزارشات نباید به تنهایی مبنایی برای خرید و فروش قرار گیرد. سایر پارامترها مانند صورتهای مالی منتشره شرکتها، بنیاد سهام، نمودار تکنیکال، وضعیت صنعت و در آخر پارامترهای کلان ایران و جهان بر روی روند سهم و صنعت تاثیرگذار خواهند بود.
در ادامه به بررسی گزارشات ماهانه شرکتهای صنعت پرداخته و عواملی که باعث افزایش و یا کاهش درآمد فروش آنها شدند را به تفکیک بررسی کرده که پیشنهاد میشود با مقایسه این گزارش با گزارشات مشابه ماههای گذشته که از اقتصادآنلاین منتشر میشود، روند احتمالی شرکت را پیشبینی کرده و تصمیمات بهینهتری برای سرمایه گذاری خود اتخاذ کنید.
1. شرکت باما (کاما) در اردیبهشت ماه به درآمد فروش 71 میلیارد تومانی رسید که نسبت به ماه گذشته آن 2100% افزایش پیدا کرده است. ازعلت آن میتوان به حجم قابل توجه فروش یکی از محصولات استراتژیک شرکت (کربنات روی) اشاره کرد. شرکت در ماه گذشته فروشی از این محصول نداشت.
2. شرکت معدنی و صنعتی چادرملو (کچاد) در اردیبهشت ماه به درآمد فروش 4972 میلیارد تومانی رسید که نسبت به ماه گذشته آن 49% افزایش پیدا کرده است. ازعلت آن میتوان به افزایش 39 درصدی مقدار فروش شرکت اشاره کرد.
3. شرکت معدنی دماوند (کدما) در اردیبهشت ماه به درآمد فروش 3.5 میلیارد تومانی رسید که نسبت به ماه گذشته آن 17% افزایش پیدا کرده است. ازعلت آن میتوان به افزایش 14 درصدی نرخ فروش یکی از محصولات استراتژیک شرکت (کنسانتره سرب) اشاره کرد.
4. شرکت معدنی و صنعتی گل گهر (کگل) در اردیبهشت ماه به درآمد فروش 4164 میلیارد تومانی رسید که نسبت به ماه گذشته آن 8% کاهش پیدا کرده است. ازعلت آن میتوان به عدم صادرات شرکت در این ماه اشاره کرد.
5. شرکت پویا زرکان آق دره (فزر) در اردیبهشت ماه به درآمد فروش 58 میلیارد تومانی رسید. این عدد برای ماه گذشته 0 بوده است.
6. شرکت معادن منگنز ایران (کمنگنز) در اردیبهشت ماه به درآمد فروش 29 میلیارد تومانی رسید که نسبت به ماه گذشته آن 1% کاهش پیدا کرده است. علیرغم رشد 6 درصدی نرخ فروش یکی از محصولات استراتژیک شرکت (سنگ منگنز دانه بندی)، کاهش 7 درصدی مقدار فروش از علتهای اصلی کاهش درآمد فروش شرکت است.
7. شرکت معادن بافق (کبافق) در اردیبهشت ماه درآمد فروشی 3.1 میلیارد تومانی رسید. این عدد برای ماه گذشته 0 بوده است.
8. شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبا نور (کنور) در اردیبهشت ماه به درآمد فروش 376 میلیارد تومانی رسید که نسبت به ماه گذشته آن 214% افزایش پیدا کرده است. ازعلت آن میتوان به افزایش 189% مقدار فروش شرکت در کنار افزایش 7 درصدی نرخ فروش محصول خود اشاره کرد.
9. شرکت سنگ آهن گهر زمین (کگهر) در اردیبهشت ماه به درآمد فروش 4134 میلیارد تومانی رسید که نسبت به ماه گذشته آن 187% افزایش پیدا کرده است. علیرغم درآمد صادراتی، رشد 400 درصدی حجم فروش داخلی علت اصلی رشد درآمد فروش این ماه بوده است.