۰ نفر

برای جوش نزدن صورتت، این رازها به دردت میخوره

۱۸ تیر ۱۴۰۱، ۱۸:۴۸
کد خبر: 651919
برای جوش نزدن صورتت، این رازها به دردت میخوره

جوش صورت یا همان آکنه، هنگامی رخ می دهد که غدد چربی پوست شما بیش از حد فعال شده و منافذ باز پوست، ملتهب شده باشد.

راز خانم هایی که هیچ وقت جوش نمیزنن

به گزارش اقتصاد آنلاین، جوش ها می توانند در هر نقطه از پوست ظاهر شوند، اما اغلب آنها روی صورت ظاهر می شوند. جوش صورت علامت واضحی از التهاب پوستی است به خصوص زمانی که روی پوست ظاهر میشود. پیشنهاد می کنیم در ادامه 9 نکته برای جلوگیری از ایجاد جوش صورت را بخوانید.

از مرطوب کننده پوست استفاده کنید

مرطوب کننده پوست کمک می کند پوست هیدراته شود. اما بسیاری از مرطوب کننده ها حاوی روغن، عطر مصنوعی، و یا سایر مواد تشکیل دهنده است که ممکن است باعث تحریک پوست و ایجاد جوش شود. برای کمک به جلوگیری از جوش صورت، پس از شستن صورت یا زمانی که پوست شما خشک می شود از مرطوب کننده های خانگی استفاده کنید.

صورت خود را تمیز نگه دارید

برای جلوگیری از ایجاد جوش صورت، مهم است که صورت خود را دو بار در روز بشویید تا از ناخالصی ها، سلول های پوست مرده و روغن اضافی از سطح پوست خود برداشته شود. برای شستن صورت از آب ولرم استفاده کنید، چون آب گرم پوست را خشک می کند.

فراموش نکنید که علت جوش صورت، آلودگی پوست نیست و شست و شوی بیش از حد تنها منجر به خشک شدن پوست و تحریک آن برای تولید میزان بیشتر چربی میشود.

همیشه قبل از خواب صورت تان را بشویید

اگر چرک و کثیفی روزانه صورت تان را نمی شویید، پس حتما منتظر ظاهر شدن جوش ها باشید. در بالای تخت خوابتان پدهای پاک کننده آرایش بگذارید تا وقتی خیلی خسته اید، برای پاک کردن آرایش تان از آن ها استفاده کنید.

به جوش تان دست نزنید

فشار دادن یا درآوردن چرک جوش ها با ناخن، سوزن یا هر وسیله دیگر میتواند مسیر باکتری ها را به عمق بیشتری از پوست باز کند که موجب تشدید التهاب و عفونت خواهد شد. همچنین این کار به بافت اطراف پوست آسیب میزند و احتمال باقی ماندن جای جوش را افزایش میدهد. همچنین، تماس بیش از حد دست ها با پوست شامل مالیدن یا حتی تکیه زدن دست به چانه میتواند باکتری ها را به منافذ پوست وارد کند و احتمال جوش زدن را بالا ببرد.

از محصولات حاوی الکل استفاده نکنید

اگر از شیرپاک کن استفاده می کنید از محصولات با پایه الکل ایزوپروپیل یا سایر الکل های شوینده استفاده نکنید. الکل ماده قابض قدرتمندی است و لایه سطحی پوست را برمیدارد، این امر باعث تولید بیشتر چربی از غدد پوستی میشود. نتیجه این کار پوستی خشک و قرمز است و احتمالا جوش های بیشتری میزنید.

از لوازم آرایشی کمتر استفاده کنید

استفاده از لوازم آرایشی برای پوشش جوش، وسوسه کننده است. با این حال، انجام این کار ممکن است منافذ را مسدود کند و باعث بروز شیوع بیماری شود. اگر می خواهید آرایش کنید، سعی کنید از لوازم آرایشی استفاده کنید که در آن از نان کمدوژنیک و نان آکنوژنیک استفاده شده باشد.

لایه برداری پوست انجام دهید

هدف از لایه برداری پوست این است که لایه های مرده و کثیف پوست که منافذ را می بندند و جلوی درخشش طبیعی پوست را می گیرند، از بین بروند. محصولاتی که حاوی آلفا هیدروکسی و اسید لاکتیک هستند، به نرمی پوست تان را لایه برداری کرده و باعث شفاف سازی آن می شوند.

از ماسک خاک رس استفاده کنید

مواد تشکیل دهنده ی این ماسک، عمیقا در پوست نفوذ می کند و باعث پاک شدن چربی و باکتری ها می شود. این ماسک همچنین مانند یک لایه بردار قوی عمل می کند، که باعث از بین رفتن چربی ها و کثیفی های عمیق پوست می شود.

به متخصص پوست و مو مراجعه کنید

اگر درمان های خانگی برای درمان جوش صورت جواب نمی دهند، با یک متخصص پوست و مو مشورت کنید. چند جلسه کافی است تا به شما بگوید چه کاری باید انجام دهید تا جوش نزنید! سپس با هر سه تا شش ماه ویزیت شدن، می توانید از شر جوش ها در امان باشید.

همچنین نکات زیر به شما کمک می کند تا از شر جوش‌ سرسیاه خلاص شوید و از تشکیل دوباره آن جلوگیری کنید:

از خالی کردن منافذ و دیگر روش های خالی کردن جوش در خانه اجتناب کنید.

وقت خود را با بنزوئیل پراکسید هدر ندهید.

صورتتان را با اسید سالیسیلیک تمیز کنید.

به آرامی با هیدروکسی آلفا و بتا (AHAs و BHAs) پوستتان را تمیز کنید.

از یک برس پوست برای شستشو و تمیز کردن استفاده کنید.

رینوئیدهای موضعی را امتحان کنید.

از ماسک زغال چوب استفاده کنید.

لایه بردارهای شیمیایی را هم در نظر بگیرید.

اطمینان حاصل کنید که از محصولات غیر کمدوژنیک استفاده میکنید.

با آرایش صورت نخوابید.

برای جلوگیری از جوش صورت چه بخوریم و چه نخوریم؟

اگر میخواهید پوستی شفاف و بدون جوش داشته باشید، باید سعی کنید عادات غذایی خود را تغییر دهید. به شما پیشنهاد میکنیم مواردی را که در ادامه بیان خواهد شد، برای اصلاح رژیم غذایی خود و جلوگیری از جوش صورت در نظر داشته باشید.

چه مواد غذایی را نباید بخوریم؟

شیر گاو

شکر

غذاهایی که شاخص گلیسمی بالایی دارند

غذایی مثل: نان سفید، غلات صبحانه تصفیه یا فرآوری شده، برنج سفید، چوب شور، چیپس سیب زمینی، کلوچه و کیک

مواد غذایی بی ارزش (تنقلات)

فست فود‌ها

بهتر است چه مواد غذایی مصرف کنیم؟

ماهی و تخم کتان

چای سبز

جوانه گندم

آبمیوه‌ها

پروبیوتیک

هرچند عوامل بسیاری در بروز جوش صورت یا بهبود آن مؤثر هستند و رژیم غذایی تنها یکی از این عوامل به شمار میرود، اما مشخص است که با خوردن غذاهای سالم همراه با رعایت بسیاری از عوامل دیگر میتوانیم از تشدید جوش های صورت جلوگیری کنیم.