۰ نفر

اقتصادآنلاین گزارش می‌ دهد؛

شرایطی که بینایی شما را تحت تأثیر قرار می‌ دهد

۲۴ مهر ۱۴۰۰، ۱:۱۹
کد خبر: 571742
شرایطی که بینایی شما را تحت تأثیر قرار می‌ دهد

قسمت‌های زیادی از چشم و مغز با هم همکاری می‌کنند تا به شما امکان دیدن را بدهند. این قسمت‌ها و سیستم با هم امکان بینایی را میسر می‌کنند. عدسی، شبکیه و عصب بینایی چندین قسمت مهم چشم هستند که به شما امکان می‌دهند سیگنال‌های نوری و الکتریکی را به تصاویر تبدیل کند.

بینایی چیست؟

به گزارش اقتصادآنلاین ؛ بینایی همان توانایی است که به شما امکان می‌دهد دنیای اطراف خود را مشاهده کنید. شما به لطف چندین مؤلفه در چشم و مغز که با هم کار می‌کنند قدرت بینایی دارید. این قطعات شامل موارد زیر است:

•    عدسی چشم

•    شبکیه چشم

•    عصب باصره

هر قسمت سیگنال‌های نور و الکتریکی را به تصاویری تبدیل می‌کند که بتوانید مشاهده کنید.

بینایی سنجی

چه قسمت‌هایی از چشم بینایی را تشکیل می‌دهند؟

قسمت‌های مختلفی از چشم و مغز وجود دارد که با هم همکاری می‌کنند تا به شما در دیدن کمک کنند.

 اجزای اصلی بینایی عبارتند از:

•    قرنیه: این لایه جلوی چشم قرار دارد. قرنیه گنبدی شکل است و با خم شدن نوری که به چشم شما وارد می‌شود کار می‌کند.

‌    مردمک: مردمک چشم نقطه سیاه موجود در مرکز چشم است که به‌عنوان دروازه‌ای برای نور عمل می‌کند و این قسمت توسط عنبیه کنترل می‌شود.

•    عنبیه: این قسمت معمولاً به‌عنوان رنگ چشم شما شناخته می‌شود. عنبیه عضله‌ای است که اندازه مردمک چشم و میزان نوری که به چشم وارد می‌شود را کنترل می‌کند.

•    عدسیه: عدسیه پشت عنبیه و مردمک قرار گرفته است. با قرنیه همکاری می‌کند تا نوری را که به چشم وارد می‌شود را دقیقاً مانند یک دوربین متمرکز کند. عدسیه تصویر جلوی شما را به یک فوکوس واضح می‌رساند که به شما امکان می‌دهد جزئیات را به‌وضوح ببینید.

•    شبکیه: در پشت چشم قرار دارد، شبکیه یک‌لایه بافت است که نور ورودی به چشم را به سیگنال‌های الکتریکی تبدیل می‌کند. این سیگنال‌ها به مغز ارسال می‌شوند و در آنجا به‌عنوان تصویر شناخته می‌شوند.

    عصب بینایی: این قسمت از بینایی به عنوان عنصر اتصال بین شبکیه و مغز عمل می‌کند. عصب بینایی سیگنال‌های الکتریکی تشکیل شده در شبکیه را به مغز منتقل می‌کند. با وجود آن‌ها، مغز تصاویری ایجاد می‌کند.

•    اشک: اگرچه معمولاً با اسم اشک به فکر گریه می‌افتید، اما اشک برای خیس نگه‌داشتن چشم و کمک به تمرکز است. آن‌ها همچنین به محافظت از چشم در برابر تحریک و عفونت کمک می‌کنند.

مشکلات و بیماری‌ها

چه شرایطی می‌تواند بینایی من را تحت تأثیر قرار دهد؟

شرایط مختلفی وجود دارد که می‌تواند بینایی را تحت تأثیر قرار دهد. این شرایط غالباً توانایی عبور نور از چشم به مغز را مختل می‌کند. ارائه‌دهندگان خدمات بهداشتی اغلب می‌توانند از بسیاری از این شرایط جلوگیری کنند یا این مشکل را حل کنند.

 شرایطی که بینایی شما را تحت تأثیر قرار می‌دهد می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

•    پیری: هرچه سن زیادتر می‌شود، خطر ابتلا به بیماری‌های چشمی افزایش می‌یابد. اختلالات شایع شامل آب مروارید (کدر شدن لنز چشم) و دژنراسیون ماکولای وابسته به سن است، بیماری که باعث ازدست‌دادن توانایی دیدن یا اختلال در بینایی می‌شود.

    آسیب: صدمات ممکن است باعث جداشدن شبکیه یا کدر شدن قرنیه یا عدسیه شود. این آسیب می‌تواند از عبور نور از چشم جلوگیری کرده و باعث کاهش بینایی شود.

•    اختلالات رشد: مشکلات بینایی مانند آمبلیوپی (تنبلی چشم) وقتی یک یا هر دو چشم را دوران کودکی غیرطبیعی رصد می‌کند.

•    بیماری: بیماری‌هایی مانند گلوکوم (افزایش فشار مایع در چشم) می‌تواند به عصب بینایی آسیب برساند. در نتیجه، آن‌ها توانایی مغز در تبدیل سیگنال‌های الکتریکی به تصاویر را مختل می‌کنند.

    عفونت: عفونت در هر قسمت از چشم می‌تواند توانایی بینایی را تحت تأثیر قرار دهد.

•    عیوب انکساری: هنگامی که چشم به‌درستی نور را انحنا نمی‌دهد، مشکلات بینایی ممکن است رخ دهد. این مسئله ممکن است توانایی تمرکز چشم را مختل کرده و باعث نامشخص بودن بینایی شود. عدسی‌هایی، مانند عینک یا لنز چشم، اغلب می‌توانند توانایی دید واضح چشم را بهبود ببخشند.

چگونه می‌توانم روزانه چندین کار برای ارتقای بینایی سالم انجام دهم. برخی از این نکات عبارتند از:

•    انجام معاینات منظم چشم: پزشک چشم شما می‌تواند مشکلات چشمی را زود تشخیص داده و درمان کند. برنامه‌ریزی قرار‌های ملاقات سالانه برای مراقبت از چشم مهم است، بنابراین می‌توانید هرچه زودتر رسیدگی کنید به مشکلات مربوطه می‌پردازید.

    استفاده از عینک آفتابی: عینک آفتابی فقط کاربرد مدگرایی را ندارد، عینک آفتابی از چشمان در برابر اشعه‌های آسیب‌رسان آفتاب محافظت می‌کند و می‌تواند روند پیری چشم را کندتر کند.

•    استفاده از محافظ چشم: اگر شغل یا فعالیتی دارید که می‌توانید از ناحیه چشم آسیب ببیند، همیشه از محافظ چشم استفاده کنید. این می‌تواند شامل ورزش‌های مختلف، کار‌های ساختمانی یا کارخانه باشد.

•    رژیم غذایی سالم: غذا‌هایی را که برای چشم مفید هستند مانند میوه‌ها، سبزیجات و ماهی آزاد را مصرف کنید. سبزیجات برگ‌دار مخصوصاً اسفناج، کلم‌پیچ و کلم سبز برای چشم‌ها مفید هستند.

•    ورزش منظم: اختصاص دادن زمان برای انجام ورزش منظم می‌تواند به جلوگیری از انواع بیماری‌ها در طول زندگی کمک کند. این موارد می‌تواند شامل دیابت و فشارخون بالا باشد که می‌تواند مشکلات بینایی ایجاد کند.

•    از استعمال سیگار خودداری کنید: عدم استعمال سیگار می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌هایی مانند آب مروارید و دژنراسیون ماکولا را کاهش دهد.

چگونه پزشک سطح بینایی را تست می‌کند؟

پزشک در یک قرار ملاقات منظم معاینه چشم را در مطب انجام می‌دهد. در طی این قرار ممکن است آزمایشات مختلفی انجام شود. ممکن است از شما خواسته شود که هر بار یک‌چشم را بپوشانید و یک نمودار را بخوانید. همچنین ممکن است پزشک به شما قطره چشمی بدهد تا مردمک چشم‌ها گشاد شود. این کار باعث افزایش اندازه مردمک چشم می‌شود. این آزمایش به شما امکان این را می‌دهد تا به علائم آسیب یا بیماری در شبکیه یا عصب بینایی پی ببرید.