۰ نفر

رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استان تهران:

آب به نقطه بحران رسید/ اولویت تحقیقات کشاورزی صرفه‌جویی آب باشد

۱۲ تیر ۱۳۹۷، ۱۳:۳۳
کد خبر: 282759
آب به نقطه بحران رسید/ اولویت تحقیقات کشاورزی صرفه‌جویی آب باشد

رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استان تهران گفت: شرایط منابع آبی کشور نشان می‌دهد به نقطه بحران آب در کشور رسیده‌ایم و هر برنامه در بخش کشاورزی باید با توجه به این واقعیت باشد.

اقتصادآنلاین - سپیده قاسمی؛ جواد حسن پور در همایش انتقال یافته های تحقیقی و ترویجی افزایش بهره‌وری ذرت علوفهای با اشاره به کاهش روز افزون منابع آبی کشور٬ اظهار کرد: گیاهان علوفه ای از محصولات زراعی پرآبی هستند که در حال حاضر در کشور برای تولید آن‌ها آب زیادی مصرف می شود.

وی ادامه داد: کشت این محصولات به دلیل نقشی که در تولیدات دام و طیور کشور دارند ضروری است و نمی توان آن‌ها را از الگوی کشت حذف کرد.

حسن پور با بیان اینکه می توان با کمک بخش تحقیقات علاوه بر کاهش مصرف آب تولید را نیز حفظ کرد، افزود: معرفی ارقام جدید که مصرف آب کمتری داشته باشند و در عین حال عملکرد تولید را نیز حفظ کنند در دستور کار قرار دارد.

وی اضافه کرد: همچنین جایگزینی گیاهان علوفه ای کم آب بر مانند سورگوم٬ ارزن و چغندر قند علوفه ای از جمله اقدامات برای حفظ تولید در عین کاهش مصرف آب است.

حسن پور با بیان اینکه درحال حاضر یونجه عمدترین کشت گیاه علوفه ای در استان تهران است٬ افزود: یونجه گیاه پر آب بر است و کاهش زیر کشت و جایگزینی آن با ارقامی که مصرف آب کمتری دارند، ضرورت دارد.

وی در پایان سخنان خود یادآور شد: استان تهران ۱۰ درصد شیر کشور را تولید می کند و  عدم تامین نیاز نهاده های دامی آن بر تولید کشور تاثیرگذار است.

معرفی 10 رقم جدید ذرت کم آب بر از سال 90

در ادامه همایش بهنام زند، عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استان تهران با تاکید بر اهمیت پرداختند به یافته‌های تحقیقاتی در مواجه با بحران آب کشور، گفت: تولید با مصرف منابع آبی کمتر موضوعی است که با کمک تحقیقات می‌توان به آن دست یافت.

وی ادامه داد: در بحث تولید با عوامل مختلفی روبه رو هستیم و تحقیقات به دنبال این است که برآیندی از این عوامل را داشته باشد و هیچیک را فدای دیگری نکند.

زند با بیان اینکه از سال 90 تا امروز بالغ بر 10 رقم مختلف در بخش علوفه دامی معرفی شده است، افزود: در این ارقام علاوه بر عامل صرفه جویی در آب، سایر عوامل مانند مقاومت به بیماری ها مورد توجه قرار گرفته است.

وی اظهار کرد: به طور نمونه در خوزستان علاوه بر کم آبی با استرس گرمایی نیز مواجه هستیم بر همین اساس ارقامی را معرفی کرده ایم که مقاوم به هر دوی این عوامل باشند.

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استان تهران در پایان یاد آرو شد: 20 سال است که تغییر اقلیم شروع شده و با وجود تمام اقدامات انجام شده همچنان ما از اتفاقات ناشی از خشکسالی عقب هستیم و لازم است سرعت خود را در امور افزایش دهیم.