۰ نفر

خانه «نیما» خریداری می‌شود

۱۸ شهریور ۱۳۹۷، ۱۷:۴۹
کد خبر: 299170
خانه «نیما» خریداری می‌شود

معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران از تصمیم خرید خانه نیما یوشیج خبر داد و گفت: برای خریداری این بنای تاریخی چهار میلیارد و 500 میلیون تومان اعتبار در نظر گرفته شده است.

به گزارش اقتصادآنلاین، ولی الله شجاع پوریان شنبه شب در مراسم یاد بود جلال آل احمد که در موزه سیمین و جلال برگزار شد اظهارداشت: در این دوره مدیریت شهری ، مرمت و بازسازی اماکن فرهنگی بیشتر مورد توجه است چرا که سازه های سیمانی جدید، جان پایتخت را رنج می دهد. 
وی ادامه داد: یکی از برنامه ها و رویکرد این معاونت، ایجاد و تشکیل خانه مشاهیر خواهد بود که در این خصوص در نظر داریم تا با اعتبار مالی، پاتوق فرهنگی را با محوریت خانه سیمین ، جلال و خانه نیما ایجاد و اجرایی کنیم.
شجاع پوریان ادامه داد: در نظر داریم تا با کارهای مطالعاتی گام های بزرگی را در پایتخت برداریم.

*روح جلال و سیمین باید زنده بماند
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران با ابیان اینکه خانه سیمین و جلال بسیار ارزشمند است گفت: در این بنای تاریخی مشاهیر ادبیات ایران توانستند اشعار قطعات، رمان و نوشته های زیادی با خون دل تهیه کنند.
محمد جواد حق شناس تصریح کرد: این خانه از لحاظ مصالح با خانه های اطراف تفاوتی ندارد بلکه آن چیزی که باعث تفاوت این بنا نسبت به سایر بناها شده است روح این زوج نویسنده است که در آن سالها زندگی می کردند.
وی افزود: در نظر داریم با رفت و آمدهای اصحاب سینما، تئاتر، هنر و اهل قلم به این خانه، این تفکر را زنده نگه داریم چرا که چشم یاری ما همین قلم های هنرمندان بوده تا اندیشه های خود را ثبت کنند.
عضو شورای شهر تهران بابیان اینکه در یک سال اخیر شاهد کاهش 25 درصدی بودجه فرهنگی و اجتماعی شورا و شهرداری بوده ایم خاطر نشان کرد: به علت بدهی ها شاهد کاهش اعتبارات هستیم که این موضوع مباحث فرهنگی و اجتماعی جامعه را تحت تاثیر قرار داده است.
حق شناس یادآورشد: در حال حاضر بودجه سالانه درنظرگرفته شده شهرداری 17 هزار میلیارد تومان است که تاپایان سال تنها 14 هزار میلیارد تومان آن محقق خواهد شد.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران بیان کرد: با این اعتبارتنها حقوق پرسنل و طرح های نیمه تمام عمرانی بالای 90 درصد درسطح شهر به نتیجه نهایی خواهد رسید.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر بدهی شهرداری تهران از مدیریت قبلی، 55 هزار میلیارد تومان است که می بایست به حال شهر بیشتر توجه کرد.
حق شناس به برنامه های فرهنگی شورا شهر تهران اشاره کرد و افزود: در یک سال اخیر توانستیم گذر کتاب را از میدان انقلاب تا چهار راه ولیعصر و از هفت تیر تا حافظ را برای دوستاران کتاب برگزار کنیم. 
وی ادامه داد: همچنین در نظر داریم در مسیر خیابان ویلا گذر صنایع دستی و در پهنه فرهنگی رودکی( 2 مرکز اصلی تئاتر شهر و وحدت)را برای شهروندان احیا کنیم.

* خانه جلال یادآور نشست ها و گفت و گو این مجاهد کبیر است
مدیر عامل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران گفت: این مرکز و موزه یادآور نشست ها و گفت و گوهای این مجاهد کبیر و روشن فکران آن زمان است.
جعفر رحمان زاده بیان کرد: با رویکرد جدید شورا، کمیسیون فرهنگی باید بتوان بستر حضور مردم را در این بنای تاریخی افزایش داد.

*توسعه فرهنگی، رفتار نامناسب را در جامعه از بین می برد
رئیس تئاتر شهر تهران در این مراسم افزود: توسعه فرهنگی می تواند بسیاری از رفتار های نامناسب در سطح جامعه را از بین ببرد.
سعید اسدی با بیان اینکه توسعه فرهنگی نامناسب و اثرات آن در شکل گیری رفتار عمومی و اجتماعی تاثیر گذار است گفت: هنرمندان فرصت کافی برای فعالیت ندارند که باعث شده که در پیشبرد هنر ایرانی نتیجه مطلوب نداشته باشند.
وی تصریح کرد: چندگانگی مدیریت فرهنگی در بخش دولتی، نهادها عمومی و شهرداری ها باعث شده که الگوهای تئاتر متفاوت باشد چرا که در دنیا، شهرداری ها نقش اساسی را در توسعه فرهنگی ایفا می کنند.
وی گفت: در حال حاضر 80 درصد تئاتر تهران را جوانان و افراد جویای نام تشکیل می دهند که می بایست باهمکاری مالی شهرداری ها به این افراد کمک کرد.
درمراسم یادبود جلال آل احمد، مهدی شفیعی معاون توسعه و پشتیبانی سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی، محمد علی کریمی مشاور و رئیس مرکز ارتباطات شهرداری، اصغر همت، مریم کاظمی دبیر جشنواره تئاتر فجر، احد جاودانی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران، محب اهری ، ایرج راد ،محمد حسین لطیفی، سید عباس سجادی، منوچهر محمدی و برخی دیگر از هنرمندان سینما و تئاتر حضور داشتند.