۰ نفر

در جلسه علنی امروز مطرح شد؛

چرا دستگاه های احراز هویت دیر به حوزه‌ های اخذ رأی ‌ رسید؟

۳۱ خرداد ۱۴۰۰، ۱۲:۱۷
کد خبر: 538256
چرا دستگاه های احراز هویت دیر به حوزه‌ های اخذ رأی ‌ رسید؟

رییس مجلس شورای اسلامی کمیسیون‌های اصل ۹۰ و شوراها را مامور کرد درباره احتمال اخلال در روند رای‌گیری در انتخابات ریاست جمهوری، گزارشی به نمایندگان ارائه دهند.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، گزارش شور دوم کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست در مورد طرح تقویت امنیت غذایی کشور و رفع موانع تولید کشاورزی در دستور کار روز دوشنبه صحن علنی مجلس شورای اسلامی قرار گرفت و در جریان بررسی، «محمد تقی نقدعلی» نماینده مردم خمینی شهر در تذکری براساس ماده ۲۲ آیین نامه داخلی و اخطاری بر اساس قانون اساسی گفت: در استان اصفهان و شهر شاهین شهر به دلیل وصل نبودن سیستم‌های الکترونیک احراز هویت رأی گیری با دو ساعت تاخیر آغاز شد. به گونه‌ای که تا ساعت ۹ صبح هیچگونه رأی در این شهرها اخذ نشد و برخی در ساعات ابتدایی موفق به رأی دادن نشدند.

نماینده مردم خمینی شهر یادآور شد: قرار بود دستگاه های الکترونیک احراز هویت، روز قبل از رأی گیری به حوزه های انتخابیه برسد، اما این دستگاه‌ها ساعت ۶ صبح روز انتخابات به حوزه‌های اخذ رأی ‌رسید.

نقدعلی در ادامه خطاب به هیات رییسه متذکر شد که امروز در قرائت برخی پیشنهادات از جانب نمایندگان، برخی بی نظمی‌ها در بیان موارد تکراری دیده شد.

نماینده مردم خمینی شهر با تقاضا از نمایندگان برای مطالعه متن طرح، اظهار کرد: بیشتر پیشنهادها ثبت شده در متن قانون آمده است و با تکرار دوباره آنها سرعت کار مجلس گرفته می‌شود.

«محمدباقر قالیباف» که ریاست جلسه را بر عهده داشت در پاسخ به این تذکر کرد: پیشنهاد یکی از نمایندگان، بخشی از پیشنهاد یکی دیگر از نمایندگان را در بر می گرفت، طبق آیین نامه مجبور به طرح کردن آن بودیم و پیشنهاد تکراری قرائت نشد.

رییس مجلس شورای اسلامی با درخواست از نمایندگان برای اینکه از طرح پیشنهادات تکراری که در متن قانون آمده خودداری کنند، خاطرنشان کرد: طبق آیین نامه اگر ۷ جلسه از بررسی این طرح بگذرد و  به تصویب نرسد، مجبور هستیم هر روز جلسه علنی برگزار کنیم تا این طرح به سرانجام برسد.

همچنین «علیرضا سلیمی» در جلسه علنی امروز در اخطاری با استناد به اصل ۱۳۷ قانون اساسی  گفت: در انتخابات ۲۸ خرداد اختلالاتی در سیستم‌ها وجود داشت به گونه‌ای که تعرفه رای به برخی از شعب دیر رسید و با تاخیر کار خود را شروع کردند.

سلیمی افزود: با توجه به این رفتار غیرقابل دفاع و اخلال پیش آمده در روند انتخابات، دستور بررسی داده شود تا با مقصران برخورد شود. زیرا طبق پیش بینی‌ها، در صورت نبود چنین اخلال‌هایی، حداقل ۵ تا ۱۰ درصد میزان مشارکت افزایش پیدا می‌کرد.

قالیباف نیز در پاسخ به این اخطار گفت: در روز انتخابات در دو نوبت یعنی آغاز انتخابات و نیمه روز قبل از ساعت ۱۰ و ۳۰ دقیقه دو اشکال جدی به وجود آمد.

وی از دو کمیسیون اصل ۹۰ و شوراها خواست که این موضوع را پیگیری کرده و گزارشی به مجلس ارائه دهند.