۰ نفر

پشه آئدس می تواند اپیدمی بعدی کشور باشد؟

۴ بهمن ۱۴۰۱، ۱۱:۱۶
کد خبر: 697082
پشه آئدس می تواند اپیدمی بعدی کشور باشد؟

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در مورد احتمال اپیدمی پشه آئدس گفت: در صورت بروز بیماری‌های منتقله از پشه مهاجم آئدس از جمله (تب دنگی)، موج عظیمی از همه گیری در کشور ایجاد خواهد شد.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از برنا ، غلامعلی جاودان سرپرست دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با تاکید بر اینکه دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان بعنوان یک دستگاه نظارتی و هشدار دهنده در موضوع اپیدمی پشه مهاجم آئدس است؛ اظهارداشت: دانشگاه موظف است موضوع آئدس را به عنوان یک زنگ خطر برای استان و کشور اطلاع رسانی کند.

وی افزود: در صورت کم توجهی سایر دستگاه‌های متولی و بروز بیماری‌های منتقله از پشه مهاجم آئدس از جمله (تب دنگی)، موج عظیمی از همه گیری در کشور ایجاد خواهد شد که عواقب آن مشکلات زیادی را در همه ابعاد برای کشور به وجود خواهد آورد.

جاودان بیان کرد: ضرورت بهسازی محیط با نقش تعیین کننده فرمانداران، بخشداران و دهیاران و حمایت همه جانبه دستگاهها، توجه به بخش آموزش سلامت با استفاده از ظرفیت سفیران سلامت مدارس، صدا و سیما و سازمان تبلیغات اسلامی و برآورد هزینه ها و تشکیل کمیته بودجه جهت تامین اعتبارات لازم، نظارت پایش و ارزشیابی و درنهایت درمان از مواردحائز اهمیت است که باید به آنها توجه جدی داشت.

عبدالجبار ذاکری معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان نیز در گزارش خود به موضوع بهسازی محیط و آموزش سلامت در راستای پیشگیری از بیماری های منتقله از پشه مهاجم آئدس اشاره کرد و گفت: یکی از مباحث بسیار مهم مشارکت بین بخشی و جلب مشارکت مردمی در پیشگیری از بیماری های منتقله از آئدس با استفاده از ظرفیت های موجود است.

وی افزود: دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در موضوعات مختلف به ویژه بهسازی محیط از برخی ادارات و سازمانها گلایه مند است؛ چرا که با توجه به مصوبات جلسات قبلی هنوز شاهد کم توجهی در این امور هستیم منظور از بهسازی محیط یعنی بهسازی ۱۰۰ درصدی؛ چرا که حتی ۱۰ درصد از عوامل و شرایط مناسب برای تخم ریزی یا لارو پشه می تواند خطر ساز باشد.