۰ نفر

اهمیت بهداشت دهان و دندان در دوران بارداری

۲۷ شهریور ۱۳۹۸، ۱۲:۵۵
کد خبر: 381616
اهمیت بهداشت دهان و دندان در دوران بارداری

ا این که بانوان ازاهمیت بهداشت دهان و دندان در دوران بارداری، برای حفظ سلامتی مادر و کودک آگاه هستند، اما چون مادرباردار انرژی کمتری دارد و زودتر خسته می‌شود، ممکن است در پایان روز از بهداشت دهان و دندان خود غافل شود. دراین دوران به دلیل تغییرات هورمونی، لثه‌ها کمی آسیب پذیر‌تر می‌شود که در صورت سهل‌انگاری در بهداشت دهان، لثه‌ها تحریک، ملتهب و دچار خون ریزی می‌شود. از آن‌‍جا که سلامت دهان مادر ارتباط نزدیکی با سلامت جنین دارد، رعایت نکاتی بسیار ساده می‌تواند به سلامتی مادر در دوران حاملگی و پس از آن کمک شایانی کند.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از خراسان،   اگر قصد بارداری دارید، بهتر است برای اطمینان از سلامت دهان، معاینه دندان‌ها، لثه، ترمیم پوسیدگی‌های احتمالی یا یک جرم‌گیری کامل به دندان پزشک مراجعه کنید.

  توصیه می‌شود زنان باردار به طور منظم به دندان پزشک مراجعه و در صورت مشاهده هرگونه تغییر در بافت لثه و دندان‌ها حتما با متخصص مشورت کنند اما متاسفانه این باور غلط در میان اغلب مادران به وجود آمده است که به دلیل برخی خطرات احتمالی برای جنین و ایمن نبودن روش‌های درمانی، حتی در موارد خیلی ضروری  به دندان پزشک مراجعه نمی‌کنند. فراموش نکنید در صورت مراجعه به  دندان پزشک حتما بارداری خود را اطلاع دهید.

 دست‌کم دو بار مسواک زدن در روز را  بعد از خوردن هر وعده غذایی و حتی بعد از حالت تهوع‌های صبحگاهی در الویت همه برنامه‌های خود قرار دهید. از اثر معجزه‌آسای نخ دندان غافل نشوید. تشکیل پلاک روی دندان ها در بارداری سریع‌تر و راحت‌تر رخ می‌دهد.

 از محلول دهان‌شویه به منظور جلوگیری از التهاب لثه استفاده کنید.

  با هر بار مسواک زدن و برای از بین بردن باکتری‌های باقی مانده روی زبان، زبان خود را هم کامل شست وشو دهید. برای این کار می‌توانید از مسواک‌های دو منظوره زبان و دندان یا وسیله مخصوص شست وشوی زبان استفاده کنید.

 رژیم غذایی خود را با وسواس بیشتری انتخاب کنید. مصرف مکرر خوردنی و نوشیدنی‌های شیرین یا ترش احتمال پوسیدگی و ساییدگی دندان‌ها را افزایش می‌دهد. غذاهایی را انتخاب کنید که شکر، چربی و نمک کم و فیبر بالایی دارند.