۰ نفر

رژیم نیمه‌گیاهخواری چیست و چرا برای نجات جهان لازم است؟

۲۷ آذر ۱۳۹۷، ۲:۲۸
کد خبر: 322665
رژیم نیمه‌گیاهخواری چیست و چرا برای نجات جهان لازم است؟

اساس این نوع رژیم روی خوردن غذا‌های گیاهی بنا نهاده شده، اما فقط به آن‌ها محدود نمی‌شود. شما می‎توانید گاهی اوقات گوشت هم بخورید و به همین دلیل هم هست که به این رژیم غذایی گیاهخواری غیررسمی هم می‎گویند و محبوبیت آن روز به روز افزایش می‌یابد.

دانشمندان می‌گویند اگر می‎خواهیم تغییرات اقلیمی، کاهش ذخایر آب و میزان آلودگی را به حداقل برسانیم، باید به نیمه‌گیاهخواری روی بیاوریم.
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از فرارو، به اعتقاد این افراد، این رژیم غذایی یکی از سه قدم اصلی برای تضمین آینده همه ساکنان جهان تا سال ۲۰۵۰ است. برای سلامتی هم البته مفید است.
اما رژیم غذایی نیمه‌گیاهخواری چیست و آیا شما حاضرید به آن روی بیاورید؟
شواهد علمی از وقوع تغییرات اقلیمی در جهان خبر می‎دهد و ما برای توقف این اوضاع و جلوگیری از یک فاجعه وقت زیادی نداریم.
اما زود ناامید نشوید؛ یک تحقیق جدید نشان می‌دهد که می‎توانیم با پیروی از رژیم "نیمه‌گیاهخواری" اثرات مخرب گرمایش جهانی، کاهش ذخایر آب و آلودگی را کاهش دهیم.
بنابر این تحقیق روش‎های کنونی تولید و مصرف غذا، زمین را در معرض تهدیدی بزرگ قرار داده است.
برای خنثی کردن این اثرات منفی و تضمین آینده جهان تا ۲۰۵۰، میزان پسماند غذایی باید نصف و روش‎های کشاورزی پیشرفته‌تر شود.
به گفته دانشمندان، با پیروی از رژیم نیمه‌گیاهخواری می‎توان یک قدم به این هدف نزدیک‎تر شد.

رژیم نیمه‌گیاهخواری چیست؟

اساس این نوع رژیم روی خوردن غذا‌های گیاهی بنا نهاده شده، اما فقط به آن‌ها محدود نمی‌شود.
شما می‎توانید گاهی اوقات گوشت هم بخورید و به همین دلیل هم هست که به این رژیم غذایی "گیاهخواری غیررسمی" هم می‎گویند و محبوبیت آن روز به روز افزایش می‌یابد.
با خوردن غذا‌های گیاهی می‎توانید میزان کربنی که به طبیعیت پس می‎دهید را پائین بیاورید؛ حتی اگر گاهی اوقات گوشت را هم در برنامه غذایی‎ خود بگنجانید. نیمه گیاهخوار شدن علاوه بر این برای سلامتی‎تان هم خوب است و با این روش می‎توانید صرفه جویی هم بکنید.

فوائد نیمه‌گیاهخواری چیست؟

با این روش به جای حذف غذاها، آن‌ها را به رژیم غذایی خود اضافه می‎کنید و این کار می‎تواند برای سلامتی بسیار مفید باشد.
امر دلانی، متخصص رژیم غذایی، خوردن غذا‌های گیاهی از جمله عدس، انواع بنشن و نخود، آجیل و دانه‎های مختلف را که که منابع غنی پروتئین هستند توصیه می‎کند.
فیبر محلول موجود در عدس و انواع بنشن علاوه بر این در کاهش کلسترول موثر است.
آجیل و دانه‎های مختلف از جمله تخم کتان، دانه کاج، کنجد، تخمه آفتابگردان و گردو منبع غنی چربی اشباع‎نشده هستند که به کنترل کلسترول و تولید اسید‌های چرب ضروری برای بدن کمک می‎کنند.
علاوه بر این تحقیقات نشان داده که فعالیت بدنی مداوم در کنار رژیم نیمه‌گیاهخواری می‎تواند خطر ابتلا به سرطان پستان و پروستات را پائین بیاورد.

کدام گوشت‎ها را در رژیم غذایی‌مان بگنجانیم؟

گوشت لخم با کیفیت مثل مرغ و بوقلمون بهترین گزینه هستند.
گوشت‎های فراوری شده از جمله بیکن، سوسیس، سالامی، ژامبون خوک و انواع پاته باید کمتر خورده شوند، چون مملو از چربی اشباع‌شده و نمک هستند و ویتامین و مواد معدنی بسیار کمی دارند.
بنابر تحقیقات سازمان بهداشت جهانی، خوردن روزانه ۵۰ گرم گوشت فراوری شده خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را افزایش می‎دهد.
آیا با نیمه‌گیاهخواری بدن همه مواد مغذی ضروری را دریافت می‎کند؟

سبزیجاتی که برگ‌هایی به رنگ سبز تیره دارند، منبع غنی ویتامین C. هستند

در این رژیم توصیه می‎شود همه وعده‎ها شامل غذا‌های گیاهی باشند و در روز دست‎کم پنج بار میوه و سبزیجات و همین طور غلات کامل خورده شود.
از آنجایی که گوشت کمتری می‌خورید باید مطمئن شوید بدن‎تان آهن مورد نیاز خود را دریافت می‎کند. منابع جایگزین مناسب برای گوشت، غلات صبحانه غنی شده با آهن و سبزیجات به رنگ سبز تیره از جمله اسفناج، کلم پیچ، کلم برگ و بروکلی هستند.
بد نیست بدانیم ویتامین C. میزان جذب آهن را بالا می‎برد، بنابراین متخصصان خوردن فلفل دلمه‎ای، شیرینک (یک نوع سبزی سالاد)، گوجه و نوشیدن یک لیوان کوچک (۱۵۰ میلی‎لیتر) آب میوه را هم توصیه می‌کنند.