۰ نفر

روحانی در جلسه هیات دولت مطرح کرد؛

شکست حتمی و قطعی دشمن در جنگ اقتصادی/ دولت آتی آمریکا سیاست‌های نادرست قبلی را جبران کند

۵ آذر ۱۳۹۹، ۱۰:۵۳
کد خبر: 484609
شکست حتمی و قطعی دشمن در جنگ اقتصادی/ دولت آتی آمریکا سیاست‌های نادرست قبلی را جبران کند

رییس جمهوری، یکی از مظاهر بزرگ پیروزی ملت ایران و شکست قطعی دشمن در جنگ اقتصادی را پایان دوره ترامپیسم عنوان کرد و گفت: شخصی که بدترین جنایت‌ها را در تاریخ آمریکا و اقدامات تروریستی و سبعانه‌ای نسبت به ملت ایران انجام داد.

به گزارش اقتصادآنلاین، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رییس جمهوری روز چهارشنبه در جلسه هیات دولت با تبریک روز بسبج، گفت: فرمان امام در سال ۵۸ بسیار حائز اهمیت بود چون بسبج در همه دوران و در دوران دفاع مقدس نقش مهمی ایفا می‌کند و بسیج یکی از یادگارهای مهم امام راحل است که همیشه می‌توانیم از این یادگار برای حفظ استقلال، منافع ملی، رشد و توسعه کشور و حمایت از مردم استفاده کنیم.

رییس جمهوری ادامه داد:  وقتی شرایط نامساعدی مانند زلزله و سیل پیش  می‌آید یکی از نیروهایی که باسرعت به صحنه می شتابد همین نیروی بسیج است که امیدواریم روزبه‌روز بتوانند به خدمات خود نسبت به این مردم بزرگوار کشور ادامه دهند.

روحانی با سپاسگزاری و تشکر ویژه از ملت ایران بابت مقاومت، اظهار کرد: ملت ایران برابر تحریم اقتصادی توانست موفق شود.

وی با اشاره به اینکه دو دفاع مقدس داشتیم، گفت: یکی دفاع مقدس ۸ ساله  برابر صدامیان و دیگر دفاع مقدس مقابل جنگ اقتصادی و برابر ترامپیان که در هر دو جنگ موفق و پیروز شدیم.

روحانی اضافه کرد: در جنگ نخست ملت ما تنها مقابل شرق و غرب قرار گرفته بود بلکه با استقامت توانست به پیروزی دست یابد. در جنگ دوم هم تنها بودیم و کسی ما را یاری نکرد. این سربازان خط مقدم جبهه مقدس اقتصاد، کشاورزان کارگران، صادرکنندگان و مردم بودند که مقاومت و ایستادگی کردند و ما را به پیروزی رساندند.

رییس دولت دوازدهم خاطرنشان کرد:  یکی از مظاهر بزرگ پیروزی ملت ایران و شکست حتمی دشمن در این جنگ اقتصادی در دوران ترامپیست است. این آدمی که بدترین جنایت ها را در تاریخ علیه دولتها و ملت های مستقل انجام داد.

 رییس جمهوری اضافه کرد: عوامل شکست این آدم سیاست‌های غلط خارجی‌اش بود، سیاست‌های غلط بهداشتی و اقدام نژادپرستانه اش و غیرقابل اعتماد بودن برای همه بود. هم برای خارج و هم برای داخل. آدمی که امروز حرف می‌زند آیا یک ثانیه بعد به آن عمل می‌کند یا بلافاصله با توییتر بعدی راه و مسیر دیگری را انتخاب می‌کند. او مسیر عوام فریبانه و پوپولیستی را ادامه داد و خدا را شکر که این شر از سر مردم آمریکا و سر مردم منطقه کوتاه شد.

روحانی اظهارداشت: دولت آتی آمریکا در برابر آن همه اقداماتی که چهره آمریکا را تخریب کرد، باید کارهای بزرگی را انجام بدهد و بتواند تا حدی اشتباهات گذشته را جبران کند.

 وی یادآورشد: ما امیدواریم دولت آینده آمریکا در اولین قدم‌هایش سیاست‌ها و اقدامات ضد حقوق بشری و تروریستی ترامپ را به صراحت محکوم کند و سیاست‌های نادرستی که دولت قبلی در طول ۴ سال اعمال کرد را جبران کند.

رییس جمهوری اضافه کرد: سیاست جمهوری اسلامی ایران همانطور که بارها ما تأکید کردیم تعهد در برابر تعهد، اقدام در برابر اقدام، کاهش تنش در برابر کاهش تنش، احترام در برابر احترام، تعهدات بین المللی دربرابر تعهدات بین المللی است.

 روحانی افزود: اگر چنین اراده‌ای در حاکمان آینده آمریکا وجود داشته باشد، به نظر من حل مسئله بسیار آسان است. ایران و آمریکا هر دو می‌توانند تصمیم بگیرند و اعلام کنند که به شرایط ۲۰ ژانویه ۲۰۱۷ برمی‌گردند. هم ما به شرایط ۲۰ ژانویه ۲۰۱۷ برمی‌گردیم، هم آمریکا به ۲۰ ژانویه ۲۰۱۷ برگردد. این می‌تواند حل بزرگی برای بسیاری از مسائل و مشکلات باشد و مسیر و شرایط را کاملاً تغییر بدهد و بعد مراحل بعدی را می‌شود در بخش‌های مختلف ادامه داد گره اصلی با یک اراده و تصمیم می‌تواند باز شود.

رییس دولت تدبیر و امید با بیان اینکه ملت بزرگ ایران با مقاومت بزرگ خودش این دستاورد را در صحنه بین‌المللی امروز مشاهده می‌کند گفت: برنامه های ما بر این مبنا نیست که فردا چگونه خواهد شد، برنامه‌های ما بر مبنای شرایط سخت هست و ما این برنامه را تدوین کردیم.قبلاً هم گفتم که ما برنامه ۹ ماهه را بر مبنای شرایط سخت تدوین و اجرا کردیم. اما درعین حال همواره چنین بود که اگر مشکلی برای مردم در زندگی آنان پیش آمده است از طریق فشارهای غیر انسانی و ناحق کاخ سفید بوده است و هر زمانی که آنها به تعهدات بین‌المللی برگردند، شرایط عوض خواهد شد.

روحانی خاطرنشان کرد: در طول ۴ سال قبل از  ۹۷ ( از ۹۷ تا امروز در شرایط جنگ اقتصادی هستیم)، که در آن زمان شرایط تحریم و فشار بود، اما شرایط جنگ نبود، توانستیم با تلاش ملت، همه دست اندرکاران، دولت و دیگر قوا، آمار و ارقام را که برای دوران بلندمدت تاریخ ایران مقایسه کنیم، دستاوردها قابل ملاحظه است.

رییس جمهوری افزود:  اگر  شرایط اقتصادی ۳ سال ۹۴ ، ۹۵ و ۹۶ قبل از شروع جنگ اقتصادی را  با ۴۱ سال قبل از آن یعنی از ۵۸ تا ۹۷ مقایسه کنیم، در بسیاری از شاخص‌های مهم اقتصادی پیشرفت ملموس را می‌بینیم. رشد تولید ناخالص ملی ما در متوسط ۴۱ سال ، یک و نیم است. اما در سه سال ۹۴، ۹۵ و ۹۶ رشد اقتصادی ما به طور متوسط۴.۷  درصد بوده است. یعنی رشد اقتصادی به طور متوسط بیش از سه برابر شده است.

تورم سه ساله ۹۴، ۹۵ و ۹۶ در مقایسه با ۴۱ سال پس از انقلاب، نصف شد

روحانی درباره صادرات غیر نفتی در ۴۱ سال گذشته گفت: صادرات غیر نفتی در ۴۱ سال گذشته به طور متوسط ۱۰ میلیارد دلار بود که در این سه سال به طور متوسط به بیش از ۳۰ میلیارد دلار رسیده است یعنی بیش از سه برابر متوسط ۴۱ سال بوده است.

رییس جمهوری ادامه داد: متوسط تورم در ۴۱ سال پس از انقلاب، ۱۹ و نیم درصد بوده است که در این سه سال متوسط تورم ۱۰.۲ دهم درصد بود یعنی تورم تقریباً در این سه سال در مقایسه با ۴۱ سال پس از انقلاب نصف شده است. این مقایسه ها نشان می دهد که دولت جمهوری اسلامی ایران در طول سه سال چهار سال قبل از جنگ اقتصادی سیاست درست و قابل مقایسه و قابل ارائه با دوره‌های بلند مدت تاریخی اقتصادی ایران از حیث رشد اقتصادی داشته است.

وی اضافه کرد: در این سه سال بعد از جنگ اقتصادی هم حتی این عملکرد قابل مقایسه است؛ در این سه سال که زیر بار جنگ تمام عیار اقتصادی بودیم باز هم ملت ما مقاومت و ایستادگی کرد و با وجود مشکل بزرگ امسال یعنی کرونا، مهر ماه امسال نسبت شهریورماه امسال یعنی در بازه زمانی یک ماهه، رشد تولید صنعتی ما که رشد صادرات هم در کنار آن است ۷۵ درصد شد. یعنی مردم ما در سخت ترین شرایط بهترین تلاش‌ها را انجام دادند.

رییس دولت دوازدهم بابت این پیروزی از ملت ایران تشکر کرد و گفت: این تشکر بابت ایستادگی و مقاومت و پیروزی این ملت است؛ امروز ملت پیروز است و فردا هم پیروز خواهد بود.

روحانی، قدردانی دیگر خود را از  اجرای طرح هوشمند محدودیت ها از شنبه اول آذر ماه ابراز و تصریح کرد:  مردم ما در این چند روز کار بزرگی انجام دادند در این دو هفته‌ای که در بسیاری از شهرها به عنوان شرایط قرمز، برخی شهرها به عنوان شرایط نارنجی و شهرهایی هم به عنوان شرایط زرد اعلام شده است، طبق آمار شب گذشته قرارگاه، مراعات دستورالعمل‌ها به طور متوسط بیش از ۹۰ درصد بوده است و بعضی از موارد رعایت دستورالعمل ها به ۹۹ درصد  و برخی موارد هم ۹۸ درصد بوده است.

وی با بیان اینکه مردم ما کار بسیار بزرگی انجام دادند، ادامه داد:  می‌دانم انجام این کار چقدر سخت است. مغازه دار کوچکی که کسب و کار خود را تعطیل می‌کند و مغازه خود را می‌بندد؛ کارگری که در کنار کسب و کار فعالیت کارگری می‌کرد و بیکار شده است. همه اینها را می‌دانیم که بر مردم بسیار سخت می گذرد، اما همه مردم به صحنه آمده اند و واقعاً کار بزرگی انجام داده‌اند.

شرایط در هفته‌های بعد بهتر می‌شود

روحانی اضافه کرد: در خیابان‌ها و بازارها می‌بینیم که مردم چه کار بزرگی در این زمینه انجام داده‌اند و چه حماسه بزرگی خلق کردند، شبیه آنچه در ایام فروردین آفریدند و توانسته اند این ویروس را مهار کنند، این بار هم این کار انجام خواهد شد و در پایان همین دو هفته خواهیم دید شرایط تغییر خواهد کرد.

رییس جمهوری با اشاره به جلسه شب گذشته با روسای کمیته های ستاد کرونا اظهار کرد: وزیر بهداشت در این نشست بسیار خوش‌بین بود که هفته‌های آینده شرایط بهتری خواهیم داشت.

روحانی تاکید کرد: جز با همکاری، فاصله گرفتن از یکدیگر و رعایت دستورالعمل های بهداشتی راهی برای مقابله با این ویروس وجود ندارد و هر کس بگوید راه دیگری هست گزاف گفته است. البته شاید در آینده بشر به واکسن و دارو هم برسد اما امروز راهی جز این وجود ندارد.

دستورات ویژه رهبری به وزیران صمت و نفت برای جهش تولید

روحانی با قدردانی از رهبر معظم انقلاب گفت: تشکر بابت نشست دیروز اعضای شورای عالی هماهنگی اقتصادی در محضر ایشان است. ایشان دستورات مهمی در این نشست صادر کردند که امروز در آغاز نشست‌های دولت همه این دستورات را بار دیگر مرور کردیم و به همه اعضای دولت و وزرا دستور داده شد این کار انجام بگیرد.

وی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب مواردی را در زمینه جهش تولید دستور دادند و در زمینه مسئله کسری بودجه، مسائل مربوط به نظام بانکی، حمایت از اقشار کم درآمد جامعه نکاتی را بیان کردند و همه اینها در دستور کار ما خواهد بود.

رییس دولت دوازدهم خاطرنشان کرد: در زمینه جهش تولید دو دستور ویژه به وزیر صمت و وزیر نفت دادند و هر دو باید در زمینه تولید برنامه‌ریزی کنند. به آنها دستور داده شد تا برنامه‌های خود را آماده کنند و به ستاد اقتصادی دولت بیاورند اگر لازم بود در شورای عالی هماهنگی های اقتصادی مسئله جهش تولید را دنبال می‌کنیم.

روحانی ادامه داد: به وزارت جهاد کشاورزی هم مسئولیتی در زمینه نهاده‌ها محول شده است که آن هم به جهش تولید مربوط می شود. سازمان برنامه و بودجه باید این سیاست را برای بودجه تا پایان امسال و همچنین برای تدوین بودجه سال آینده دنبال کند؛ البته بودجه سال آینده تا هفته آینده بر مبنای دستورالعمل هایی که ایشان صادر کرده‌اند آماده می شود.

وی گفت: رهبری همچنین برای حمایت از اقشار کم درآمد و صرفه جویی‌های لازم در زمینه آب و گاز نکاتی را بیان کردند و به وزرای مربوطه دستور داده شد این موارد را دنبال کنند. دستوراتی را که ایشان صادر کردند، سریعتر در مراجعی که داریم چه دولت و چه ستاد اقتصادی بررسی می کنیم تا این بحث‌ها را برای اجرا و عمل به مرحله نهایی برسانیم.

متن کامل سخنان رئیس جمهور به این شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

ایام میلاد با سعادت امام عسگری(ع) آموزگار زندگی در سخت‌ترین شرایط را به ملت بزرگ ایران و همه شیعیان و مسلمانان تبریک عرض می‌کنیم.

به این دلیل به این امام بزرگوار امام عسگری(ع) گفتند که ایشان در سخت‌ترین شرایط محدودیت پادگانی زندگی می‌کردند و در اطراف ایشان پادگان‌های نظامی بود، برای اینکه مردم نتوانند از بیانات و رهنمودهای ایشان استفاده کنند اما در عین حال در تاریخ کاملاً مشهود است که ایشان با یک ارتباط هوشمندی توانست پیام‌های خودش را در مقاطع مختلف به شیعیان ابلاغ کند.

جزو بیانات آن حضرت است که فرمود أعْرَفُ النّاسِ بحُقوقِ إخْوانِهِ و أشَدُّهُم قَضاءً لَها أعْظَمُهُم عِند اللّهِ شَأنا، آن کسی در پیشگاه خداوند مقام برتر و بالاتری دارد که حق‌الناس را خوب بفهمد و خوب عمل کند. به حقوق مردم و آنچه مربوط به زندگی مردم است، باید توجه کند که در این شرایط کرونایی باید همین پیام و بیان امام عسگری(ع) را اجرا و پیاده کنیم.

این ایام بسیار مبارک را به محضر فرزندشان حضرت ولی عصر امام زمان(عج) تبریک و تهنیت عرض می‌کنیم.

همچنین روز بسیج است. فرمان امام در پنجم آذر سال58 بسیار حائز اهمیت بود. در مقاطع مختلف چه در دوران دفاع مقدس که بسیج نقش بسیار ارزنده‌ای داشت و چه در مقاطع مختلف و تا امروز که می‌بینیم بسیج در مقابله با کرونا هم نقش بسیار ارزشمندی را ایفا می‌کند و این یکی از یادگارهای مهم امام راحل است که همیشه می‌توانیم از این یادگار برای حفظ استقلال و منافع ملی‌ و رشد و توسعه کشورمان بهره‌مند باشیم. می‌بینیم که وقتی شرایط نامساعدی پیش می‌آید، سیل و زلزله و حوادث دیگر، یکی از نیروهایی که به صحنه می‌شتابد همین نیروهای بسیج هستند که امیدواریم روز به روز بتوانند به خدمات‌شان نسبت به این مردم عزیز و بزرگوار کشور ادامه دهند.

در سخن امروز می‌خواهم در 2 مورد از ملت بزرگ ایران سپاسگزاری و تشکر ویژه انجام دهم. اولین تشکر از مقاومت 3 ساله ملت ایران در برابر جنگ اقتصادی است. در تاریخ ایران 2 دفاع مقدس،یک دفاع مقدس 8 ساله در برابر صدامیان و یک دفاع مقدس در برابر جنگ اقتصادی داشتیم در برابر ترامپیان و بحمدالله ملت هم در جنگ اول موفق و پیروز شد، علیرغم اینکه در آن جنگ تنها بود و تقریباً شرق و غرب پشت سر متجاوزین قرار گرفته بودند، مردم با استقامت و ایمان و ایثار توانستند به پیروزی برسند.

در این جنگ 3 ساله هم تقریباً تنها بودیم. کسی ملت ایران را یاری و کمک نکرد. این کارگران، کشاورزان، صادرکنندگان و تلاشگران تولید به عنوان سربازان خط مقدم جبهه اقتصاد و مردم عزیز بودند که مقاومت و ایستادگی کردند و تا امروز ایران را به پیروزی و موفقیت رساندند.

یکی از مظاهر بزرگ پیروزی ملت ایران و شکست حتمی و قطعی دشمن در این جنگ اقتصادی پایان دوران ترامپیسم است؛ آدمی که بدترین جنایت‌ها را در تاریخ آمریکا نسبت به ملت‌های مستقل به ویژه ملت ایران و فلسطین و سایر ملت‌هایی که تحت ظلم و ستم او قرار داشتند، انجام داد و شکست این آدم بخاطر شکست او در مجامع بین‌المللی، مراجع حقوقی، معیارهای اخلاقی، افکار عمومی جهان و افکار عمومی ملت آمریکا بود.

اقدامات ضدانسانی، تروریستی و سبوعانه‌ای را نسبت به ملت ایران حتی در دوران کرونا اعمال کرد و در دوران کرونا هر روز به تحریم و فشار خودش افزود. حتی صندوق بین‌المللی پول که می‌خواست به ملت ایران 5 میلیارد دلار برای مسایل پزشکی و مقابله با کرونا کمک کند، کسی که مخالفت کرد در برابر این موضوع همین گروه کاخ سفید بودند و نگذاشتند مردم ایران راحت‌تر و با شرایط بهتر در برابر این بیماری سخت و عالم‌گیر مقابله و ایستادگی کنند.

عوامل شکست این آدم، سیاست‌های غلط خارجی‌، بهداشتی و اقدام نژادپرستانه‌اش و غیرقابل اعتماد بودن برای همه بود؛ هم برای داخل و هم برای خارج، برای همه غیرقابل اعتماد بود. این آدمی که امروز حرف می‌زند آیا یک ثانیه بعد عمل می‌کند یا بلافاصله با توئیت بعدی راه و مسیر دیگری را انتخاب می‌کند.

مسیر عوام‌فریبانه و پوپولیستی را ادامه داد و خدا را شکر که این شر از سر مردم آمریکا و منطقه کوتاه شد.

دولت آتی آمریکا باید بتواند کارهای بزرگی را انجام دهد و در برابر آن همه اقداماتی که چهره آمریکا را تخریب کرد، باید بتواند تا حدی شرایط و اشتباهات گذشته را جبران کند.

نسبت به ملت ایران، امیدواریم دولت آینده آمریکا در اولین قدم‌هایش سیاست‌های ترامپ را نسبت به ایران با صراحت محکوم کند.

اقدامات ضد حقوق بشری و تروریستی این دولت را به صراحت محکوم و جبران کند، سیاست‌های نادرستی که دولت قبلی در طول 4 سال اعمال کرده است.

سیاست جمهوری اسلامی ایران روشن است، سیاست جمهوری اسلامی ایران همانطور که بارها تأکید کردیم، تعهد در برابر تعهد، اقدام در برابر اقدام، کاهش تنش در برابر کاهش تنش، احترام در برابر احترام، تعهدات بین‌المللی در برابر تعهدات بین‌المللی است و اگر یک همچون اراده‌ای در حاکمان آینده آمریکا وجود داشته باشد، به نظرم حل مسأله بسیار آسان است.

ایران و آمریکا هر دو می‌توانند تصمیم بگیرند و اعلام کنند که به شرایط 20 ژانویه 2017 برمی‌گردند؛ هم ایران برمی‌گردد به شرایط 20 ژانویه 2017 هم آمریکا و این می‌تواند گشایش بزرگی برای بسیاری از مسایل و مشکلات باشد و مسیر و شرایط را کاملاً تغییر دهد و بعد مراحل بعدی را می‌شود در بخش‌های مختلف ادامه داد. گره اصلی با یک اراده و یک تصمیم، گشاده و باز می‌شود.

ملت بزرگ ایران با مقاومت خودش این دستاورد را در صحنه بین‌المللی امروز مشاهده می‌کند و تردید ندارم. البته برنامه‌هایمان بر این مبنا نیست که فردا چگونه خواهد شد. برنامه‌هایمان بر مبنای شرایط سخت است و برنامه هم تدوین کردیم. قبلاً هم گفتم برنامه 9 ماهه را تدوین کردیم و بر آن مبنا اجرا کردیم.

اما در عین حال همواره این چنین بوده که اگر مشکلی برای مردم در زندگی‌شان پیش آمده از طریق فشارهای ناحق و غیرانسانی کاخ سفید بوده و هر زمانی که آنها به تعهدات بین‌المللی برگردند آن شرایط عوض خواهد شد.

در طول 4 ساله قبل از 97 تا امروز در شرایط جنگ اقتصادی هستیم. در شرایط 94 الی 96 که شرایط تحریم و فشار بود ولی شرایط جنگ نبود، بحمدالله با تلاش ملت و همه دست‌اندرکاران و دولت و قوای دیگر آمار و ارقام را که مقایسه می‌کنیم برای دوران بلندمدت تاریخ ایران می‌بینیم دستاوردها، دستاوردهای قابل ملاحظه است.

اگر 3 سال 94 الی 96 قبل از شروع جنگ اقتصادی را با 41 سال شرایط اقتصادی ایران مقایسه کنیم، از سال 58 تا 98 در این 41 سال اگر مقایسه کنیم، در بسیاری از شاخص‌های مهم اقتصادی پیشرفت ملموس را می‌بینیم.

مثال می‌زنم، رشد تولید ناخالص ملی متوسط 41 سال 1.5 است. 1.5 درصد رشد اقتصادی به طور متوسط در 41 سال و در 3 سال 94 الی 96 رشد اقتصادی به طور متوسط4.7 است. یعنی رشد اقتصادی بیش از 3 برابر شده است.

در اشتغال در 41 سال به طور متوسط 261 هزار است. در این 3 سال به طور متوسط اشتغال ایجاد شده در کشور 684 هزار است. 2.6 برابر اشتغال خالص در این 3 سال نسبت به 41 سال گذشته است.

صادرات غیرنفتی در 41 سال به طور متوسط 10 میلیارد دلار بوده و در این 3 سال به طور متوسط بیش از 30 میلیارد دلار بوده است.30 میلیارد و 500 میلیون یعنی 3 برابر. بیش از 3 برابر متوسط 41 سال بوده است. تورم متوسط 41 سال 19.5 درصد است در این 3 سال تورم به طور متوسط 10.2 دهم است یعنی تقریباً نصف شده است.

همه شاخص‌ها را که مشاهده کنید، نشان می‌دهد که دولت جمهوری اسلامی ایران در طول 3، 4 سال قبل از شروع جنگ اقتصادی سیاست و عملکرد درست و قابل مقایسه و ارایه با دوره بلندمدت تاریخ اقتصادی ایران دارد.

در این 3 سال هم قابل ملاحظه است. در این 3 سال که در یک جنگ تمام عیار بودیم، باز هم ملت مقاومت و ایستادگی کرد، در تولید یک حرکت بزرگ را در همین امسال که کرونا هم داریم، به نمایش گذاشت. شدت سختی‌ها امسال است.

مهر امسال، نسبت به شهریور امسال یعنی یک ماهه، وقتی تولید را مقایسه می‌کنیم رشد تولید که رشد صادرات در کنارش بوده، در صنعت 75 درصد است. تولید صنعتی در ماه مهر نسبت به ماه شهریور 75 درصد رشد داشته است.

معنایش این است که مردم در سخت‌ترین شرایط، بهترین تلاش‌ها را انجام دادند. این تشکر اول بنده از ملت ایران است برای مقاومت و ایستادگی و پیروزی این ملت، ملت امروز پیروز است، فردا هم بی‌تردید پیروز خواهد بود.

تشکر دوم نسبت به این هفته‌ای است که در حال پایان هستیم، برای اجرای دستورالعمل‌های بهداشتی، ‌کار بزرگی مردم انجام دادند. در این 2 هفته‌ای که در بسیاری از شهرها، به عنوان شرایط قرمز، در بعضی‌ از شهرها به عنوان نارنجی و زرد اعلام کردیم.

آماری که دیشب از قرارگاه به دست بنده رسید به طور متوسط مراعات دستورالعمل‌ها بالای 90 درصد است. بعضی از موارد 99 و 98 درصد است. افتخارآمیز است. مردم کار بسیار بزرگی کردند.

می‌دانم این کار چقدر سخت است. آن مغازه‌دار کوچکی که کسب و کار خودش را تعطیل می‌کند و در مغازه خودش را می‌بندد، آن کارگری که در کنار کسب و کار فعالیت می‌کرده و بیکار شده است. می‌دانیم چقدر بر مردم سخت می‌گذرد، اما مردم همه به صحنه آمدند، واقعاً کار عظیم و بزرگی ملت ایران انجام داد.

شما وضعیت خیابان‌ها و بازارها را می‌بینید. صدا و سیما در این چند روز مرتب منعکس می‌کند. می‌بینید که مردم در این زمینه چه کار بزرگ و چه حماسه بزرگی را شبیه آنچه در ایام فروردین آن حماسه را آفریدند و توانستند این ویروس را مهار کنند، خلق کردند و ان‌شاء الله این دفعه هم این کار انجام می‌گیرد و در پایان همین 2 هفته خواهیم دید شرایط تغییر خواهد کرد.

دیشب در جلسه روسای کمیته‌ها که داشتیم وزیر بهداشت بسیار خوش‌بین بود که در هفته‌های آینده شرایط بهتری را داشته باشیم. هیچ راهی برای مقابله با این ویروس، جز همکاری و دست به دست هم دادن، رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی و رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی وجود ندارد.

یعنی هر کس هر راهی بگوید به گزافه گفته است. در آینده ممکن است به دارو و واکسن برسد همه اینها ممکن است، اما امروز، راهی جز این نداریم و شنبه در ستاد کرونا، 14 دستورالعمل را تصویب کردیم برای کمک به مردم و این دستورالعمل‌ها همه‌اش اجرایی و عملیاتی خواهد شد که برخی از آنها هم اجرایی شده است.

یعنی هر کس هر راهی بگوید به گزافه گفته است. در آینده ممکن است به دارو و واکسن برسد همه اینها ممکن است اما امروز، راهی جز این نداریم و ما در شنبه در ستاد کرونا، 14 دستورالعمل را تصویب کردیم برای کمک به مردم و این دستورالعمل‌ها همه‌اش اجرایی و عملیاتی خواهد شد، برخی‌اش اجرایی شده و برخی از آنها نیز به تدریج اجرایی می‌شود. 100 هزار تومانی که برای حدود 30 میلیون جمعیت در نظر گرفتیم ماهانه برای 4 ماه ان‌شاء الله عملیاتی و اعلام خواهد شد.

وام یک میلیونی اعلام شده، مردم طبق برنامه‌ای که قبلاً هم انجام دادند می‌توانند این یک میلیون وام را دریافت کنند و بقیه اقداماتی که باید نسبت به این مردم بسیار خوب انجام دهیم.

البته ممکن است اقدامات دولت همه سختی‌ها را جبران نکند، اما این در حد امکان و توانی بوده که دولت انجام داده و انجام می‌دهد و بار دیگر تشکر می‌کنم از شرکت‌های دانش‌بنیان و کادر درمان که کار بزرگی انجام دادند. امروز اگر بنا بود، برویم ونتیلاتور و سی‌تی اسکن و داروها را از خارج بخریم، اگر همه چیز هم مهیا بود، معلوم نبود به این سادگی در اختیار ما می‌گذارند. کما اینکه دیدیم مواردی را رفتیم بخریم و نشد. بحمدالله شرکت‌های دانش‌بنیان، مهندسین و کارگران با فعالیت تمام این کار را انجام می‌دهند و امروز می‌توانیم روی پای خودمان برای مقابله با این کرونا ان‌شاء الله مطمئن و متکی باشیم.

نکته دیگری که باید بر روی آن تأکید کنم، تشکر از مقام معظم رهبری بخاطر جلسه‌ای است که دیروز، همراه اعضای شورای عالی هماهنگی اقتصادی خدمت ایشان بودیم. دستورات مهمی صادر فرمودند که امروز در آغاز دولت آنها را یک دور مرور کردیم. به همه وزرا و مسئولین مربوطه دستور داده شد، برای اینکه این کار انجام بگیرد و مواردی که ایشان هم در زمینه جهش تولید دستور دادند، مورد توجه قرار گیرد و هم اقداماتی که باید انجام بگیرد.

هم نکاتی که در زمینه کسر بودجه بیان کردند، هم در زمینه مسایل مربوط به نظام بانکی، نکاتی که اشاره فرمودند و هم حمایت از قشر کم‌درآمد جامعه، ان‌شاء الله همه آنها در دستور کار دولت خواهد بود.

امروز در مورد2 دستور ویژه‌ای که ایشان در زمینه جهش تولید دادند به وزیر صمت و وزیر نفت برای جهش تولید که هر 2 باید در زمینه تولید برنامه‌ریزی کنند، دستور داده شده که اینها برنامه‌هایشان را آماده کنند و در ستاد اقتصادی دولت بیاورند و اگر هم لازم بود در شورای عالی هماهنگی اقتصادی تا ان‌شاء الله مسأله جهش تولید را دنبال می‌کنیم. هم از طریق صمت و هم از طریق نفت، هم از طریق بقیه. وزارت کشاورزی هم راجع به نهاده‌ها مسئولیت‌هایی دارد که آن هم مربوط می‌شود به جهش تولید و شرکت‌های دانش‌بنیان و سایر اقداماتی که در این زمینه باید انجام بگیرد. سازمان برنامه و بودجه هم این سیاست را باید دنبال کند برای بودجه امسال و تا پایان امسال و همچنین برای تدوین بودجه سال آینده که ان‌شاء الله تا هفته آینده بر مبنای  دستورالعمل‌هایی که ایشان صادر کردند، آماده می‌شود.

همچنین برای حمایت از اقشار کم‌درآمد و صرفه‌جویی‌های لازم در زمینه گاز و آب، نکاتی که بیان کردند به وزرای مربوطه دستور داده شد که این موارد را دنبال کنند و بتوانیم همه دستوراتی که ایشان صادر کردند، سریع‌تر در مراجعی که داریم چه دولت و چه ستاد اقتصادی بررسی کنیم و ان‌شاء الله این بحث‌ها را برای اجرا و عمل نهایی کنیم.

نکته آخری که می‌خواهم بگویم این است که علیرغم همه کارهای خوبی که انجام می‌گیرد، دیشب در ستاد روسای کمیته‌های تخصصی کرونا، یک نقطه ضعف دیدیم. تراکم در حمل و نقل در برخی از ساعات روز وجود دارد که احساس کردیم این ممکن است بخاطر این باشد که فعالیت ادارات مقداری شرایط را برای حمل و نقل در شرایط صبح و ظهر سخت می‌کند. لذا تصمیم گرفته شد و این تصمیم را در شنبه هفته آینده مصوب می‌کنیم و به همه وزرا دستور داده شد که این یک سوم کارمندهایی که در نقاط قرمز گفتند سر کار بیایند، اگر حضور آنها برای هفته آینده ضرورت ندارد، مجازند هر مقدار می‌خواهند کاهش دهند. این یک سوم، بشود یک چهارم و یک پنجم یا هر مقداری که ضروری می‌دانند و دستور بدهند در هفته آینده کارمندان هر مقداری که ضرورت ندارد، سر کار نیایند. برای اینکه خلوت‌تر شود برای اینکه ترافیکی که داریم در اتوبو‌س‌ها و مترو، خلوت شود و برای هفته آینده ان‌شاء الله به حداقل ضروری کارمندان اکتفا کنند و بقیه بخش‌هایی که ضرورت ندارد تعطیل کنند. بخاطر اینکه بسیار مهم است که در پایان 2 هفته به یک شرایط بسیار مناسبی برای سلامت و صحت مردم دست پیدا کنیم. وقتی شرایط عادی شد راحت‌تر همه می‌توانند فعالیت‌هایشان را انجام دهند و اگر در خدمات کم و کسری وجود داشته، جبران کنند.

البته این بحثی که می‌کنم غیر از خدمات ضروری است. خدمات ضروری مثل آب، برق، گاز، شهرداری، بهداشت و درمان. خدمات ضروری شرایط‌اش متفاوت است که قبلاً اعلام شده است. بحث سر آن مسایلی است که خدمات می‌تواند هفته آینده انجام نگیرد و تأخیر بیفتد.

ان‌شاء الله همه وزرا و مسئولین به این دستور هم عمل خواهند کرد.

والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته.