۰ نفر

رییس سازمان نظام پزشکی مشهد خبر داد؛

شیوع کرونای دلتا در مشهد

۹ تیر ۱۴۰۰، ۱۹:۳۵
کد خبر: 541097
شیوع کرونای دلتا در مشهد

رییس سازمان نظام پزشکی مشهد شرایط مشهد را بسیار شکننده توصیف کرد و گفت: کرونای دلتا در مشهد گسترش پیدا کرده و وضعیت شهر احتمالا در روزهای آتی قرمز خواهد شد. تقاضای ما همکاری مردمی برای پرهیز از سفرهای تابستانه به خصوص سفر به شهرهایی چون مشهد است و امیدوارم مسئولین امر نیز در این رابطه اقدامات بازدارنده را سریع تر اعمال کنند.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا؛ علی بیرجندی‌نژاد امروز در نشستی با عنوان چالش‌های پیک پنجم کرونا و کرونای دلتا که در سازمان نظام پزشکی مشهد برگزار شد، بیان کرد: تا زمانی که واکسیناسیون گسترده انجام نشده و حداقل ۸۰ درصد جامعه واکسینه نشده باشند، رعایت پروتکل‌ها، به ویژه پرهیز از تجمعات چه در فضای بسته و چه رو باز، مهم‌ترین اقدام برای کنترل بیماری است.

وی تنها راه کنترل کرونا در همه انواع سویه‌های فعلی و احتمالی آینده را واکسیناسیون گسترده و عمومی دانست و گفت: شرایط واکسیناسیون در کشور قابل‌ قبول نیست و میزان واکسیناسیون در کشور نسبت به اغلب کشورهای همسایه پایین‌تر است؛ این موضوع باید حتما مدنظر مسئولان باشد و از تمام توان خود هم برای تهیه واکسن و هم برای انجام واکسیناسیون به کار بندند. به‌ هر حال مردم با طولانی شدن روند بیماری خسته شدند و نمی‌شود فقط توپ را در میدان مردم انداخت؛ به هر حال ممکن است برخی افراد پروتکل‌ها را رعایت نکنند.

رییس سازمان نظام پزشکی مشهد تاکید کرد: اگر بتوانیم حداقل دوز اول واکسن را به اکثریت جامعه تزریق کنیم، کمک قابل‌توجهی به بهبود شرایط کرده‌ایم؛ بنابراین  در حال‌ حاضر همچنان هم از طریق واردات هم از طریق تولید داخل مشروط بر اینکه واکسن‌ها مجوز علمی لازم را کسب کنند و بی‌خطر بودن آن‌ ثابت شود، لازم است تمام توان خود را روی اجرای واکسیناسیون عمومی بگذاریم.

مسعود زحمتکش، مدیر روابط عمومی سازمان نظام پزشکی مشهد، نیز بیان کرد: انتظار ما این است که واکسیناسیون عمومی با مدیریت بهتری انجام شده و در این راستا از ظرفیت‌های بخش خصوصی نیز استفاده شود.

وی بیان کرد: وزارت بهداشت و درمان و دانشگاه‌ها علوم پزشکی باید از ظرفیت‌های بخش خصوصی استفاده کنند؛ به‌ عنوان مثال  از یک سالن یا ورزشگاه بزرگ استفاده کنند. متاسفانه پیاده‌سازی یک مدیریت ساده در این مورد دیده نمی‌شود.

زحمتکش یکی از قابلیت‌های ویروس کرونا را جهش‌های متنوع آن دانست و گفت: از انواع جهش‌های ویروس کرونا که باعث تشدید همه‌گیری شده و خیلی مرگبار بوده ویروس انگلیسی، آفریقای جنوبی، هند و برزیل است. سازمان بهداشت جهانی بیان کرده این نام‌گذاری‌ها درست نیست زیرا وقتی اسم ویروس را کرونای انگلیسی می‌گذاریم، ممکن است در اذهان مردم اینگونه تلقی شود که این ویروس در کشور انگلیس ایجاد شده‌ است؛ در حالی‌ که مفهموم این نام این است که این ویروس اولین مرتبه در انگلیس شناسایی شده است؛ به‌ همین علت سازمان بهداشت جهانی بیان کرد در نام‌گذاری‌ ویروس‌ها از حروف لاتین استفاده شود.

مدیر روابط عمومی سازمان نظام پزشکی مشهد عنوان کرد: به‌همین علت به‌جای ویروس کرونای انگلیسی از نام آلفا استفاده کردند. همچنین ویروس آفریقای جنوبی به نام بتا، ویروس برزیل به‌نام گاما و ویروسی که در هندوستان شناسایی شد، به‌ نام دلتا تغییر پیدا کرد. البته در هندوستان جهش‌های دیگری نیز  شناسایی شد اما جهش دلتا به‌ دلیل ویژگی‌های خاص خود اهمیت بیشتری پیدا کرد.

زحمتکش افزود: تامین واکسن‌ها مساله مهمی است که وزارت بهداشت و درمان باید بتواند آن را، چه از مبادی داخلی و چه از مبادی خارجی، تامین کند. هرچقدر سرعت واکسیناسیون بیشتر باشد، بهتر می‌توان از مرگ‌ومیر جلوگیری کرد. نباید از یاد برد که فوت هر انسان مساوی با داغدار شدن، یتیم شدن و گاه از هم گسیختگی یک خانواده است.

مدیر روابط عمومی سازمان نظام پزشکی مشهد با اشاره به اینکه مشکل ما فقط کمبود واکسن نیست و ما در برنامه‌ریزی و اجرای واکسیناسیون نیز دچار مشکل هستیم، گفت: صف‌های طولانی واکسن یکی از این مشکل‌هاست که باعث انتقال ویروس کرونا به افراد می‌شود.

زحمت‌کش ادامه داد: ما وارد پیک پنجم کرونا شده‌ایم و همکاران دانشگاهی پیش‌بینی می‌کنند که در هفته آینده مشهد دچار وضعیت قرمز می‌شود. قبل از قرمز شدن مشهد لازم است ستاد کرونای استان به راهکارهای لازم برای کنترل بهتر شیوع ویروس بیاندیشد و مرزهای ورود و خروج را محدود کنند. باید قبل از قرمز شدن شهر این اقدامات انجام شود.

وی با انتقاد از عدم رعایت پروتکل‌ها در موج قبلی کرونا بیان کرد: در پیک قبلی گویا اصناف با گروه‌های هدف خود رودربایستی داشتند و کرکره‌های مغازه‌ها نیمه‌باز بود و داخل مغازه به کار خود مشغول بودند؛ در صورتی‌ که در کشورهای دیگر فقط فروشگاه‌های ارزاق و مایحتاج فعال بود اما در ایران با توجه به شرایط اقتصادی، تصمیم‌گیری سختی برای قرنطینه وجود داشت. در هر صورت گاهی بین غم نان و غم جان انتخاب آسان نیست.