{{weatherData.name}} {{weatherData.weather.main}} C {{weatherData.main.temp}}
کد خبر 398965

اقتصادآنلاین گزارش می‌دهد؛

امروزه روغن کرچک، در بسیاری از موارد مراقبت‌های زیبایی همچون، درمان آکنه، رشد موی سر، افزایش رشد ابرو و ... مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اقتصادآنلاین – مهسا نجاتی؛ از زمان قدیم، روغن کرچک، سال‌ها برای مصارف دارویی، در بخش‌های مختلف سراسر جهان مورد استفاده قرار می‌گرفته است. در برخی مناطق دیگر، کرچک به عنوان یک گیاه هرز و بی‌فایده به شمار می‌رفت. اما با گذشت روزها، کاربردهای جدید روغن گیاه کرچک کشف شد، تا جایی که در حال حاضر، روغن کرچک به عنوان یکی از مناسب‌ترین موارد برای اهداف زیبایی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

روغن کرچک

گفتنی است که امروزه محققان دریافته‌اند که روغن کرچک، هم برای پوست و هم مو سودمند است و به همین دلیل بسیار مورد توجه دوستداران زیبایی قرار گرفته است.

روغن کرچک چیست؟

روغن کرچک، یک روغن گیاهی است که از دانه‌های کوچک این گیاه گرفته می‌شود و برای قرن‌ها وجود داشته است. این دانه‌ها، معمولا بدون رنگ هستند، اگرچه ممکن است نمونه‌های زرد یا سیاه‌رنگ آن را نیز مشاهده کرده باشید. روغن کرچک سیاه، یکی از محبوب‌ترین گونه‌های آن در سطح جهان شناخته شده؛ زیرا به دلیل جوشانده شدن به همراه خاکستر، غلظت بیشتری دارد و رایحه‌ای گرم و مطبوع به آن می‌بخشد.

روغن کرچک

آشنایی با خواص روغن کرچک

دکتر هادلی  کینگ، متخصص پوست می‌گوید: روغن کرچک، سرشار از ویتامین E، اسیدهای چرب و مواد معدنی است و به لطف خاصیت نرم‌کنندگی آن، روغن کرچک به عنوان یکی از ماسک‌های مطلوب و آبرسان به شمار می‌رود. همچنین، روغن کرچک، به دلیل اینکه نه تنها خاصیت ضد التهابی و ضد میکروبی دارد، بلکه به حفظ رطوبت پوست نیز کمک می‌کند، به عنوان یک گزینه فوق‌العاده محبوب، برای پوست سر تحریک شده، چرب و دارای شوره، شناخته شده است.

روغن کرچک برای رشد مو چقدر موثر است؟

کورتنی فاستر، متخصص مو اذعان داشت: اگر می‌خواهید که  موهایی صاف، نرم و درخشنده داشته باشید، روغن کرچک یک درمان بسیار آسان، مقرون به صرفه و در دسترس است.

روغن کرچک

چگونه از روغن کرچک برای افزایش رشد مو استفاده کنیم؟

اگرچه مدارک و شواهد مشخص و معینی مبنی بر اینکه رشد مو ارتباط مستقیمی با مصرف روغن کرچک دارد، مشاهده نشده اما این به معنای ناامید شدن نمی‌تواند باشد. گفتنی است که اسید ریکینولیک موجود در روغن کرچک باعث می‌شود پوست سر تمیز و سالم باشد و رطوبت لازم خود را حفظ کند که همه این‌ها برای رشد مو ضروری است. بنابراین، اگر هدف شما، رشد و تقویت مو در طولانی مدت است، نباید در مصرف آن شک کنید.

با توجه به اثر مثبت استفاده از روغن کرچک، بهتر است هفته‌ای یک یا دو بار از این روغن استفاده کنید. به این منظور، کافی است تنها مقدار اندکی از روغن کرچک را روی پوست سر خود ماساژ دهید و اجازه دهید که 15 دقیقه تا چند ساعت باقی بماند و سپس شستشو را انجام دهید.

برای رساندن رطوبت کافی به موهایی که خشکی زیادی دارند، در هنگام خواب روغن کرچک را داخل یک کلاه حمام ریخته، روی سر خود بگذارید، و اجازه دهید تا صبح باقی بماند و سپس می‌توانید آن را آبکشی کنید. جهت یادآوری، قابل ذکر است که روغن کرچک سیاه جامائیکا، به دلیل داشتن غلظت بالا، برای موهایی که حجم بالایی دارند یا زبرتر هستند، مناسب‌تر است. در حالی که روغن کرچک معمولی، برای موهای نازک‌تر بهتر است.

به خاطر داشته باشید که رشد مو، یک شبه اتفاق نمی‌افتد، هر چند از محصولات و درمان‌های متنوعی استفاده کنید. هیچ قانون مشخصی برای این که در چه زمان‌های مشخصی و اینکه چندوقت یک بار باید از روغن کرچک استفاده کنید، وجود ندارد، اما طبق توصیه پزشکان، بهتر است یک یا دو بار در هفته و حداقل به مدت سه ماه، از این روغن استفاده کنید. اگر حتی بعد از این سه ماه، تغییر چندانی در رشد موهای خود حس نکردید، حداقل موهایی مرطوب و براق خواهید داشت.

آیا روغن کرچک برای مژه و ابرو نیز مناسب است؟

تا زمانی که از روغن کرچک، با احتیاط لازم برای مژه‌های خود استفاده می‌کنید (به عنوان مثال، آن را مستقیما به چشمان خود ‌نزنید)، پس برای استفاده روی مژه و ابروها بی‌خطر است. باز هم اشاره می‌کنیم، هیچ مدرک علمی برای رشد قطعی مژه و ابروها به دنبال مصرف کردن روغن کرچک وجود ندارد، اما می‌توان از آن حداقل به عنوان یک سرم مرطوب‌کننده عالی استفاده کرد. به منظور استفاده از آن، چند قطره روغن کرچک را روی انگشتان دست خود ماساژ دهید تا کمی گرم شود و سپس در امتداد رویش موی مژه و ابروهای خود آن را ماساژ دهید. همچنین، می‌توانید یک اسفنج نرم را به روغن کرچک آغشته کرده و به آرامی به مژه و ابروها بزنید.

روغن کرچک

پیش‌بینی وضعیت جهانی بازار روغن کرچک

روغن کرچک، که یک روغن گیاهی محسوب می‌شود و تشکیل شده از اسید ریکینولیک و اسید چرب هیدروکسیل است، امروزه نرخ رشد مرکب سالانه (CAGR) بالایی را نشان می‌دهد. روغن کرچک به صورت تصفیه هیدروژنه شده یا روغن خام مورد استفاده قرار می‌گیرد. روغن کرچک برای تولید برخی مواد شیمیایی همچون شوینده‌ها، روکش‌های سطوح، صابون‌های مخصوص، مواد آرایشی و بهداشتی، پلاستیک‌ها، گریس‌ها، داروها، عطرها، روان‌کننده‌ها، لاستیک‌های مخصوص و مواد اولیه خام به کار می‌رود.

امروزه، افزایش نگرانی در خصوص پایداری محیط زیست، منجر به افزایش تقاضا برای محصولات پایدار و تجزیه‌پذیر شده است. در همین راستا، وضعیت در حال تغییر وابستگی صنایع از پتروشیمی به بیولوژیکی است. این تغییرات، نقش عمده‌ای در رشد تقاضا در بازار جهانی کرچک و مشتقات آن داشته است. علاوه بر این، افزایش خطرات زیست محیطی، منجر به افزایش سیاست‌های نظارتی مطلوب برای مقابله با خطرات زیست محیطی شده، و میزان تقاضا برای محصولاتی همچون روغن کرچک و مشتقات آن را بالا برده است. در میان تمام این مصارف روغن کرچک، پیش‌بینی می‌شود که بیشترین مصرف آن در بخش لوازم آرایشی، بهداشتی و دارویی خواهد بود.

 در حال حاضر، قدرت این بازار در دستان کشورهای در حال توسعه همچون آسیا- اقیانوسیه و آمریکای جنوبی است. شواهد حاکی از آن است که منطقه آسیا- روغن کرچک اقیانوسیه، در بازه زمانی 2018 تا 2026، بر بازار مشتقات روغن کرچک مسلط خواهد شد. گفتنی است که در این منطقه، هند، قطب اصلی تولید مشتقات روغن کرچک در جهان خواهد بود. قابل ذکر است که به دنبال هند، به ترتیب کشورهای دیگری همچون برزیل  و چین، قدرت این بازار را در دست دارند. افزایش تولید مشتقات روغن کرچک در آینده، منجر به افزایش تقاضا در کشورهای توسعه‌یافته مانند آمریکا و برخی کشورهای اروپایی و در نهایت سبب افزایش قیمت آن می‌شود. در حال حاضر، عمده کشورهای تولید کننده روغن کرچک، هند، روسیه، پاراگوئه، فیلیپین، برزیل، چین، اتیوپی و تایلند هستند.

روغن کرچک

خواص درمانی روغن کرچک

همانطور که پیش‌تر اشاره شد، روغن کرچک یک روغن جادویی است که از دانه‌های کوچک یک گیاه استخراج می‌شود. روغن کرچک، دارای مزایا و خواصی برای موارد زیبایی و درمانی است که بسیاری از مردم سراسر جهان از آن آگاهی ندارند. بیشترین موارد استفاده از آن برای تقویت مو و پوست توسط روغن کرچک است، اما باید گفت که علاوه بر این، خواص درمانی روغن کرچک نیز قابل توجه است.

گفتنی است که یکی از کاربردهای درمانی بسیار مهم روغن کرچک، به عنوان ملین، برای رفع یبوست است. همچنین، به دلیل خاصیت ضد التهابی، افراد می‌توانند برای برخی از اختلالات پزشکی مانند، درد مفاصل و برخی مشکلات پوستی همچون آکنه و جای زخم استفاده کنند.

به گفته کارشناسان و متخصصان، روغن کرچک، فواید قابل توجهی دارد که افراد باید با آن آشنا شوند و به استفاده از آن روی بیاورند.

روغن کرچک علائم آرتروز را کاهش می‌دهد

روغن کرچک، معمولا به عنوان یک درمان طبیعی برای دردهای آرتروز، التهاب و درد مفاصل مورد استفاده قرار می‌گیرد. خواص طبیعی ضد التهابی این روغن باعث شده که به یک روغن محبوب برای ماساژ تبدیل شود و می‌تواند برای برطرف کردن التهاب و درد عضلات و مفاصل به کار رود. گفتنی است که یک ماساژ مناسب در منطقه آسیب دیده با روغن کرچک، به همراه یک کیسه آب گرم، می‌تواند بسیار مثمر ثمر واقع شود.

روغن کرچک

روغن کرچک یبوست را درمان می‌کند

روغن کرچک اگر به صورت خوراکی مصرف شود، به عنوان یک ملین عمل می‌کند. گرمای طبیعی موجود در روغن کرچک، با کمک به روند هضم غذا، عمل خود را آغاز می‌کند. این ماده، به عنوان یک داروی مسهل و تحریک کننده روده به شمار می‌رود و به پاکسازی آن کمک می‌کند.

ملین‌های تحریک کننده، به سرعت عمل می‌کنند و معمولا برای تسکین موقتی یبوست به کار می‌روند.

هنگامی که روغن کرچک به صورت خوراکی مصرف شود، در روده کوچک شکسته شده و اسید ریچینولیک، اسید چرب اصلی موجود در روغن کرچک آزاد می‌شود. سپس، اسید ریکینولیک توسط روده جذب می‌شود و به صورت یک ملین قوی اثر خود را بر جای می‌گذارد.

در واقع، مطالعات متعددی، اثر روغن کرچک را برای درمان و تسکین یبوست اثبات کرده است.

به عنوان مثال، یکی از مطالعات نشان داد، زمانی که افراد مسن روغن کرچک مصرف می‌کردند، علائم یبوست در آنها کاهش پیدا می‌کرد؛ از جمله، فشار کمتری را هنگام دفع مدفوع حس میکردند و شکایت کمتری از حرکات ناقص روده داشتند.

از سویی دیگر، قابل ذکر است، اگرچه  روغن کرچک در دوزهای اندک، بی خطر است، استفاده از مقادیر زیاد آن می‌تواند باعث گرفتگی شکم، حالت تهوع، استفراغ و اسهال شود.

همچنین، از روغن کرچک می‌توان گاه به گاه برای درمان یبوست استفاده کرد و مصرف آن برای درمان در طولانی مدت توصیه نمی‌شود.

روغن کرچک به بهبود زخم‌ها کمک می‌کند

استفاده از روغن کرچک روی زخم‌ها، سبب ایجاد محیطی مرطوب می‌شود که سبب بهبودی شده و از خشک شدن زخم‌ها کمک می‌کند.

گفتنی است کهVenelex  یکی از پمادهای محبوب در جهان که برای درمان جای زخم به کار می‌رود، حاوی روغن کرچک است.

روغن کرچک، رشد بافت را تحریک کرده و می‌تواند سدی میان زخم و محیط پوست ایجاد کرده و همچنین مانع عفونت نیز می‌شود. همچنین، باعث کاهش خشکی پوست و لایه‌برداری شده و از بین بردن سلول‌های مرده پوست، می‌تواند به تسریع روند بهبود زخم کمک کند.

قابل ذکر است که بر اساس یکی از تحقیقات انجام شده، کسانی که زخم‌هایشان با روغن کرچک درمان می‌شد میزان بهبودی بیشتر، در مدت زمان کمتری را نشان دادند.

خاصیت ضد قارچی روغن کرچک

کاندیدا آلبیکانس، نوعی قارچ است که معمولا باعث ایجاد مشکلات دندان‌پزشکی مانند رشد بیش از حد پلاک دندان، عفونت لثه و عفونت کانال ریشه دندان می‌شود.

روغن کرچک، خاصیت ضد قارچی دارد و به سالم ماندن محیط دهان و جلوگیری از بروز قارچ کمک می‌کند.

روغن کرچک

مزایای زیبایی روغن کرچک چیست؟

1- روغن کرچک باعث رشد ابروها می‌شود

همه افراد، شانس داشتن ابروهای پرپشت را ندارند، اما باید گفت که جای نگرانی نیست و افرادی که تمایل به داشتن ابروهای پرپشت‌تر دارند، می‌توانند از روغن کرچک برای افزایش رشد آنها استفاده کنند.

2- روغن کرچک روند پیری را به تاخیر می اندازد

این مسئله یک حقیقت است که هیچ یک از ما دوست نداریم که پیر به نظر برسیم. روغن کرچک فواید ضد پیری دارد و می‌تواند علائم پیری را به تعویق بیاندازد. این روغن را هر روز روی مناطقی که علامت‌های پیری زودتر نمایان می‌شود، مانند اطراف چشم، گردن و لب بمالید.

3- روغن کرچک آکنه را درمان می‌کند

باکتری‌های موجود روی صورت، ‌می‌تواند منافذ پوست را بسته و سبب ایجاد آکنه شوند. روغن کرچک، خاصیت ضد باکتری و ضد التهابی دارد که به درمان آکنه کمک می‌کند.

4- روغن کرچک سبب رشد سالم مو می‌شود

روغن کرچک، علاوه بر مرطوب و نرم کردن موی سر، جریان گردش خون را نیز تقویت کرده و به رشد موها کمک می‌کند. همچنین روغن کرچک، سبب جلوگیری از ریزش مو می‌شود.

5- روغن کرچک به داشتن لب‌هایی نرم و صاف کمک می‌کند

در طول فصل سرما، لب‌ها به آسانی ترک می‌خورند. از آنجایی که روغن کرچک حاوی ویتامین E و آنتی‌اکسیدان‌هایی است که به سلامت پوست کمک می‌کند، می‌توان از آن برای جلوگیری از خشکی لب‌ها استفاده کرد.

ارسال نظر

آخرین قیمت ها از کف بازار
سایر بخش های خبری