۰ نفر

ادامه تلاش‌های نافرجام کنترل قیمت‌ها؛

انتشار هفتگی قیمت های میوه و سبزی از هفته آینده در دستور کار قرار گرفت

۲۹ فروردین ۱۴۰۱، ۱۷:۰۶
کد خبر: 629092
انتشار هفتگی قیمت های میوه و سبزی از هفته آینده در دستور کار قرار گرفت

رییس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی در گفتگو با اقتصادآنلاین با اشاره به نوسانات قیمت در ماه های اخیر، از تعیین و انتشار هفتگی قیمت ها برای جلوگیری از گران فروشی خبر داد.

اقتصاد آنلاین - سپیده قاسمی؛ تقریبا هر ماه شاهد هستیم که یکی از محصولات کشاورزی افزایش قیمت پیدا می کند. برای هر افزایش قیمت معمولا دلیلی وجود دارد اما، در برخی موارد قیمت ها در نتیجه سوء استفاده و موج سواری فرصت طلبان غیر منطقی و بسیار گران می شود. اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی برای این مشکل راهکاری را در دستور کار قرار داده است که از هفته آینده اجرایی می‌شود.

اسدالله کارگر، رییس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی، در گفت و گو با اقتصاد آنلاین این راهکار را انتشار هفتگی قیمت میوه و سبزی و صیفی‌جات برای فروشگاه های سطح شهر اعلام کرد.

وی توضیح داد: پیش تر در جلساتی که نماینده وزارت جهادکشاورزی در میادین میوه و تره بار و نماینده اتحادیه حضور داشت قیمت عمده فروشی محصولات کشف یا تعیین می شد، اما به دلیل تاثیر فاکتورهای مختلف در هزینه عرضه میوه در فروشگاه های سطح شهر امکان مبنا قرار دادن این قیمت ها فراهم نبود.

کارگر با بیان اینکه اختلاف نظر درباره کشف قیمت ها عمده فروشی با جهادکشاورزی نیز وجود داشت، افزود: وزارت جهادکشاورزی سعی داشت به صورت دستوری قیمت ها را پایین نگه دارد و این موجب اختلاف قیمت قابل توجه ای از عمده فروشی و خرده فروشی در بازار می شد.

به گفته وی؛ مجموع این اتفاقات منتج به سوء استفاده و موج سواری فرصت طلبان در زمان افزایش قیمت محصولات و عرضه آن با قیمت های غیر منطقی و بسیار گران می شد.

کارگرمعتقد است؛ اعلام قیمت هفتگی توسط اتحادیه موجب ایجاد شفافیت در بازار، کاهش ابهام در قیمت ها و جلوگیری از موج سواری و سوء استفاده می شود. وی با تاکید بر اینکه قیمت ها با دقت و با نظر کارشناسان تعیین خواهد شد، افزود: سعی می شود استقلال در تعیین قیمت‌ها بدون اعمال نظر بخش دولتی باشد که تا حد امکان قیمت ها واقعی شوند و مبنای درستی برای مردم برای شناخت گرانی و گران فروشی قرار گیرد.

رییس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی، این موضوع را نیز یادآور شد که، در مواردی گران شدن در محصولات کشاورزی نتیجه برنامه ریزی های اشتباه مسئولان است، از جمله صادرات در زمانی که تولید کفاف نیاز داخلی را نمی‌دهد.

کارگر همچینن این موضوع را یادآور شد: مشکلات بازار محصولات کشاورزی به دلیل عدم برنامه ریزی و اجرای سیاست های غلط فقط گرانی محصولات نیست و گاهی کاهش قیمت غیر منطقی نیز مشکل ساز می شود، کاهش قیمتی که زیان کشاورزان و ماندن محصولات روی دست غرفه داران میادین و دور ریختن محصولات را به دنبال دارد.

به گزارش اقتصاد آنلاین؛ در روزهای اخیر جهش قیمت گوجه فرنگی و سیب زمینی خبر ساز شده بود. اختلال در حمل و نقل منجر به مشکلات عرضه و توزیع این محصولات شد و افزایش قیمت آن ها را در بازار به دنبال داشت، اما کارشناسان قیمت گوجه فرنگی در برخی از استان ها را بسیار گران و غیر منطقی می دانستند. به اعتقاد کارشناسان، کاهش عرضه بهانه ای شده بود برای برخی از فرصت طلبان تا اقدام به گران فروشی در شرایط بی اطلاعی مردم از قیمت واقعی کنند.