۰ نفر

۶ روش برای درمان خانگی آکنه

۱۶ مهر ۱۴۰۱، ۱۸:۳۰
کد خبر: 672697
۶ روش برای درمان خانگی آکنه

برای مبارزه با آکنه طیف گسترده‌ای از درمان‌های خانگی وجود دارد. این نوع درمان‌ها از موادی مانند آلوئه ورا،عسل،نعنا،جوش شیرین و هر ماده خوراکی که ممکن است در خانه وجود داشته باشد تشکیل شده‌اند. همچنین رژیم غذایی کم چرب و ورزش در درمان آکنه مؤثر هستند. نکته مهم این است که شما باید با پزشک خود در این مورد مشورت کنید؛ چون آکنه در موارد شدید فقط با ترکیبات دارویی خاصی قابل درمان است.

به گزارش اقتصاد آنلاین، تخمین زده می شود که آکنه تا ۸۵ درصد از افراد جوان بین ۱۲ تا ۲۵ سال را تحت تاثیر قرار می دهد بنابراین شایع ترین بیماری پوستی در سراسر جهان هست.باید بدانید که درمان آن همیشه آسان نیست و استفاده از درمان های خانگی فقط می‌تواند برای آکنه‌های خفیف مفید باشد.

۱.آلوئه ورا

گیاه آلوئه ورا به طور گسترده در صنایع آرایشی و بهداشتی استفاده می شود. ژل به دست آمده از پالپ برگ های آن را معمولا به کرم ها و لوسیون های پوست،صابون ها، شامپوها و سایر محصولات مراقبت از پوست اضافه می‌کنند.این گیاه فواید زیادی در درمان بیماری های مختلف پوستی دارد.همچنین آلوئه‌ورا در ترکیب با مواد دیگری مانند ترتینوئین استفاده می‌شود که طبق مطالعات انجام شده برای آکنه ولگاریس، خفیف یا متوسط، مؤثر است.برای استفاده از آن، یک برگ آلوئه ورا را از گیاه جدا می‌کنند،پوست برگ را خراش می‌دهند و ژل آن را به‌طور مستقیم روی ناحیه آسیب‌دیده قرار می‌دهند.نکته مهم این است که قبل از استفاده از این ژل،پوستتان باید تمیز باشد.

۲.عسل

این ماده دارای خواص ضد عفونی کننده و ضد باکتریایی است و از آنجایی که باکتری‌ها عامل اصلی تشدید بثورات و جوش‌ها هستند،محققان عسل را به عنوان یکی از داروهای طبیعی برای مبارزه با آکنه معرفی می‌کنند.

شما می توانید آن را به چند روش استفاده کنید:

دو قاشق غذاخوری عسل با یک قاشق چای‌خوری آب لیمو مخلوط کرده،روی ناحیه آسیب‌دیده پخش کنید و بعد از ۱۵ دقیقه آن را با آب گرم بشویید.

همچنین عسل را می‌توانید به‌طور مستقیم روی جوش‌ها بمالید و نیم ساعت بعد صورت خود را بشویید.

۳.لیمو

بر اساس تحقیقات انجام شده،لیمو به دلیل فعالیت آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی که دارد،می تواند به عنوان یک عامل طبیعی برای مشکلات پوستی استفاده شود.یک لیمو را از وسط نصف کنید و آن را روی ناحیه آسیب دیده مالیده یا فشار دهید.همچنین می توانید آب لیمو را روی یک پد پنبه ای قرار دهید،آن را روی پوست بمالید و بعد از ۱۰ دقیقه با آب ولرم بشویید.از ریختن قطره آب لیمو در چشم و قرار گرفتن در معرض نور خورشید خودداری کنید.

۴.جوش شیرین

خواص و کاربردهای جوش شیرین متنوع است.به‌طوری که حتی در ورزش هم از آن استفاده می‌شود چون دارای خواص ضد عفونی کننده و ضد التهابی است.به ویژه،اگر از آن به عنوان پماد استفاده کنید، می‌تواند به مبارزه با جوش‌های معمولی و سرسیاه کمک کند.توصیه می شود یک قاشق بزرگ (۱۰ گرم)از جوش شیرین را بردارید و به مقدار کافی با آب مخلوط کنید تا مخلوطی همگن و خمیری به دست آید.این مخلوط را روی قسمت‌های آسیب‌دیده دارای آکنه قرار دهید.۱۰ دقیقه بعد،آن را بردارید و پوست خود را با صابون و آب سرد به خوبی بشویید.

۵.دارچین

مطالعات انجام شده نشان می‌دهد که دارچین می‌تواند از رشد سویه‌های مرتبط با ایجاد آکنه مانند پروپیونی باکتریوم آکنه، استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس، و استافیلوکوکوس اورئوس جلوگیری کند.یک قاشق دارچین را با دو قاشق عسل مخلوط کنید.مخلوط تشکیل شده را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه روی صورت قرار دهید.

۶.چای سبز

چای سبز غنی از پلی فنول است که می توانید از آن به عنوان یک درمان خانگی برای مبارزه با آکنه نیز استفاده کنید. اعتقاد بر این است که آنتی اکسیدان موجود در آن،عامل مهمی در مهار پروپیونی باکتریوم آکنه است.کرم‌ها و لوسیون‌های دارای چای سبز در فروشگاه‌ها موجود است اما می‌توان خیلی راحت آن را در خانه تهیه کنید.فقط کافی است چای سبز را دم کرده و با پنبه روی پوست بمالید.

مراقب درمان های خانگی برای آکنه باشید

زمانی که آکنه خفیف باشد، درمان های خانگی برای آن معمولا جواب می دهند اما در موارد شدیدتر، آنها نباید به عنوان اولین یا تنها گزینه در نظر گرفته شوند.از سوی دیگر، این واقعیت که آنها داروهای خانگی هستند، به این معنی نیست که آنها کاملاً بی ضرر،بدون خطر یا فاقد عوارض جانبی هستند.بنابراین،در صورت مشاهده هرگونه واکنش آلرژیک،فورا مصرف آنها را قطع کنید.