۰ نفر

چند مزیت سلامتی در شیردهی به نوزادان

۲۲ دی ۱۴۰۰، ۱۵:۵۴
کد خبر: 599001
چند مزیت سلامتی در شیردهی به نوزادان

بر اساس یک متاآنالیز، احتمال ابتلا به بیماری قلبی، سکته مغزی یا مرگ بر اثر بیماری قلبی عروقی در زنانی که به فرزندان خود شیر می‌دادند از زنانی که شیردهی نداشتند، کمتر بود.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا؛ یورکالرت نوشت، مزایای سلامتی شیردهی به کودکان به‌خوبی شناخته شده است. طبق اظهارات سازمان بهداشت جهانی (WHO)، این موضوع با عفونت‌های تنفسی کمتر و خطر مرگ ناشی از بیماری‌های عفونی در میان کودکانی که با شیر مادر تغذیه می‌شوند همچنین با مزایای سلامتی مادر ازجمله کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲، سرطان تخمدان و سرطان سینه مرتبط است.

 پیتر ویلیت، استاد اپیدمیولوژی بالینی در دانشگاه پزشکی اینسبروک اتریش گفت: «نتایج تحقیقات قبلی ارتباط بین شیردهی و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی در مادر را بررسی کرده‌اند. با این حال، یافته‌ها در مورد قدرت ارتباط و به‌طور خاص، رابطه بین دوره‌های مختلف شیردهی و خطر بیماری قلبی عروقی متناقض بود بنابراین بررسی منظم تحقیقات پیشین موجود و ترکیب ریاضی همه شواهد مهم بود.»

محققان اطلاعات بهداشتی هشت تحقیق انجام شده بین سال‌های ۱۹۸۶ و ۲۰۰۹ در استرالیا، چین، نروژ، ژاپن و ایالات متحده و یک تحقیق چند ملیتی را بررسی کردند.

این بررسی شامل سوابق سلامتی حدود ۱.۲ میلیون زن (میانگین سن ۲۵ سال در اولین زایمان) بود و رابطه بین شیردهی و خطرات قلبی عروقی فردی مادر را تجزیه و تحلیل کرد.

لنا تشیدرر، محقق فوق دکتری در دانشگاه پزشکی اینسبروک می‌گوید: «ما اطلاعاتی را جمع‌آوری کردیم که مدت زمان شیردهی، تعداد زایمان‌ها، سن اولین زایمان‌ و اینکه آیا زنان در مراحل بعدی زندگی دچار حمله قلبی یا سکته شده‌اند یا خیر را شامل شد.»

۸۲ درصد  از زنان گزارش کردند در دوره‌ای از زندگی خود شیردهی داشتند و در مقایسه با زنانی که هرگز شیردهی نداشتند، ۱۱ درصد خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی در این زنان کاهش یافت. در طول یک دوره پیگیری متوسط ۱۰ ساله، زنانی که در دوره‌ای از زندگی خود شیردهی داشتند، ۱۴ درصد کمتر در معرض ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب بودند. احتمال سکته مغزی ۱۲ درصد کمتر بود و ۱۷ درصد کمتر در معرض خطر مرگ ناشی از بیماری های قلبی عروقی قرار داشتند. به‌نظر می رسد زنانی که به مدت ۱۲ ماه یا بیشتر در طول زندگی خود شیردهی داشته‌اند نسبت به زنانی که شیردهی نداشته‌اند، کمتر در معرض ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی قرار دارند. تفاوت قابل‌توجهی در خطر بیماری قلبی عروقی در بین زنان در سنین مختلف یا بر اساس تعداد بارداری وجود نداشت.

با وجود توصیه‌های سازمان‌هایی ازجمله سازمان بهداشت جهانی (WHO) و مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات‌متحده (CDC) که هر دو توصیه می‌کنند حداقل تا ۶ماهگی نوزادان به‌طور انحصاری با شیر مادر تغذیه شوند، از هر ۴ نوزاد تنها یک نوزاد تا ۶ ماهگی فقط شیر مادر دریافت می‌کند.

ویلیت گفت: «برای زنان مهم است که از مزایای شیردهی برای سلامت نوزادان خود همچنین سلامت شخصی خود آگاه باشند. علاوه بر این، یافته‌های تحقیقات با کیفیت بالا که در سراسر جهان انجام شده است، نیاز به تشویق و حمایت از شیردهی، مانند محیط‌های کاری مناسب برای شیردهی و آموزش شیردهی و برنامه‌های آموزشی برای خانواده‌ها قبل و بعد از زایمان را برجسته می‌کند».

بر اساس بیانیه سیاست ۲۰۲۱ سلامت و نجات مادران انجمن قلب آمریکا، ایالات‌متحده بالاترین میزان مرگ‌ومیر مادران را در میان کشورهای توسعه یافته دارد و بیماری‌های قلبی عروقی علت اصلی آن است. این بیانیه اشاره می‌کند که به‌طور تخمینی از هر سه مرگ در دوران بارداری دو مورد قابل پیشگیری باشد.

شیلی میاموتو، رئیس شورای انجمن قلب آمریکا بیان کرد: در حالی که فواید تغذیه با شیر مادر برای نوزادان و کودکان به خوبی ثابت شده است، مادران باید بیشتر تشویق شوند که به نوزادان خود شیر دهند زیرا می‌دانند که علاوه بر بهبود سلامت کودک سلامت خود را نیز بهبود می‌بخشند، افزایش آگاهی در مورد فواید چند وجهی شیردهی می‌تواند به‌ویژه برای آن دسته از مادرانی که در حال بحث در مورد تغذیه با شیر مادر در مقابل تغذیه با شیر خشک هستند، مفید باشد.

همچنین برای مادر آگاهی از اینکه با شیر دادن به نوزاد خود تغذیه بهینه را فراهم می‌کند و در عین حال خطر ابتلا به بیماری قلبی را  برای خود کاهش می‌دهد، قدرت بخش است.

یافته‌های این تحقیق در مجله انجمن قلب آمریکا (JAHA) منتشر شد.