۰ نفر

بیماری سل قابل درمان است

۲۴ مهر ۱۴۰۰، ۹:۱۶
کد خبر: 571781
بیماری سل قابل درمان است

متخصص بیماری های عفونی و گرمسیری با اشاره به اینکه درمان بیماری سل با استفاده از داروهای خوراکی محقق می شود، بیان داشت: درمان سل در کشور ما به صورت رایگان ارائه می شود به عبارتی همه بیماران سل با استفاده از خدمات رایگان مداوا می شوند.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از بهداشت نیوز،  روز ملی مبارزه با سل ۲۳ مهر ۱۴۰۰  مصادف با ۱۵ ا اکتبر نامگذاری شده و شعار امسال این روز" وقت طلاست؛ و هرروز فرصتی برای نجات زندگی‌های بیشتر... بیایید بیماری سل را جدی بگیریم" است.

این بیماری با آموزش و اطلاع رسانی دقیق و صحیح قابل پیشگیری است، لذا این روز بهانه ای مناسب برای آگاهی بخشی بیشتر مردم و شناساندن راه های پیشگیری و مقابله با این بیماری ملک است تا جان های بیشتری از مرگ نجات یابد.

پزشکان در طول تاریخ سعی کردن به مداوای این بیماری که اغلب ریه را درگیر می کند و مانند ویروس کرونا مسرعی است، راهکارهایی پیدا کنند که در دهه های اخیر با تولید داروهای موثر موفق به این کار شدند.

بشر از سالیان بسیار طولانی با بیماری سل درگیر بوده و هنوز هم می باشد و این موضوع در کل جهان به عنوان یک معضل بهداشتی محسوب می شود.  نباید از تشخیص، درمان و پیگیری بیماران مبتلا به این بیماری غافل شویم و به خاطر ترس از ابتلا به کرونا این بیماری را نادیده بگیریم.

دکتر حمید عمادی به مناسبت روز جهانی مبارزه با سل گفت: در صورتی که افراد مبتلا به این بیماری به موقع شناسایی شوند، با استفاده از داروهای موثر درمان خواهند شد و بهبودی کامل را به دست خواهند آورد.

وی، طول درمان این بیماری را حدود ۶ ماه اعلام کرد و گفت: فرد مبتلا به سل پس از شناسایی به مراکز بهداشت معرفی می شود تا به مدت ۶ ماه از قرص های خوراکی برای بهبودی بیماری استفاده کند.

متخصص بیماری های عفونی و گرمسیری با اشاره به اینکه درمان بیماری سل با استفاده از داروهای خوراکی محقق می شود، بیان داشت: درمان سل در کشور ما به صورت رایگان ارائه می شود به عبارتی همه بیماران سل با استفاده از خدمات رایگان مداوا می شوند.

وی تاکید کرد که داروهای ضد سل هم در داروخانه های شهرها یافت نمی شود، بلکه فقط مراکز بهداشتی، داروها را به این بیماران عرضه می کنند.

بیماری سل به راحتی ریشه کن نمی شود

وی با اشاره به اینکه بیماری سل به راحتی ریشه کن نمی شود، افزود: برخی از هموطنان تصور می کنند که سل به تاریخ پیوسته ولی این تصور غلطی است و بیماری است که در حال حاضر در کشور وجود دارد.

عمادی افزود: در حال حاضر در کشور از هر ۱۰۰ هزار نفر حدود ۲۰ نفر مبتلا به بیماری سل می شوند، این موضوع نشان می دهد که این بیماری ریشه کن نشده و به عبارتی این بیماری همچنان در کشور ما وجود دارد.

این متخصص بیماری های عفونی و گرمسیری برلزوم تشخیص بموقع این بیماران تاکید کرد و گفت: هرچه بیماران زودتر تشخیص داده شوند، حتما مداوا و فرد از عوارض و آسیب های آن رها خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه سل یک بیماری تنفسی است، اظهار داشت: این بیماری  مانند کرونا از طریق تنفس به دیگران سرایت پیدا می کند.

آمار مبتلایان به سل در ایران کاهش یافت

وی افزود: با توجه به اقداماتی که در سال های اخیر در کشور انجام گرفت، وضعیت کنترلی این بیماری خیلی بهتر شده و در سال های گذشته آمار مبتلایان ما بسیار بالا بود اما با اقدامات انجام شده این تعداد در کشور کاهش یافت.

وی با اشاره به اینکه این بیماری در کشورهای همسایه ما به خصوص افغانستان، بسیار شایع است،  افزود: با توجه به اینکه مهاجرت افغانی ها به کشور ما، تقریبا زیاد انجام می شود، این موضوع یک عامل مهم در انتشار بیماری در بین هموطنان ما است.

عمادی ادامه داد: هرچند بیماری از طریق هوا منتقل می شود اما فقط ریه افراد مبتلا را درگیر نمی کند به عبارتی ۸۰ درصد بیماری شامل سل ریوی می شود اما سایر عضوهای بدن را هم درگیر می کند، به عبارتی از ریه افراد خارج می شود و سایر عضوهای بدن را هم درگیر کند.

این متخصص بیماری های عفونی و گرمسیری بیان داشت: این بیماری تقریبا همه عضوهای بدن را می تواند درگیر کند، به عبارتی سل مغزی، سل چشمی، سل استخوان، سل دستگاه تناسلی و سل گوارش هم داریم.

وی با اشاره به اینکه سل یک عفونت فرصت طلب است و هر وقتی سیستم ایمنی بدن شان ضعیف شود، می تواند در بدن فعال شود،  افزود: مبتلایان به نقص سیستم ایمنی، ایدز، افراد پیوند شده، کسانی که در حال شیمی درمانی هستند یا داروی کورتون و تضعیف کننده سیستم ایمنی دریافت می کنند، بیشتر در معرض این بیماری قرار دارند.

عمادی افزود: در حال حاضر به دلیل شیوع بیماری کرونا، مردم رعایت توصیه های بهداشتی را به عمل می آورند، اما بعد از کنترل و مهار کرونا هم باید این موارد رعایت شود، به عبارتی افراد مبتلا در خانه قرنطینه شوند تا از گزند این بیماری در امان باشند.

افرادی که بیش از ۳ هفته سرفه می کنند احتمالا مبتلا به سل شدند

این متخصص بیماری های عفونی و گرمسیری به علائم بیماری سل اشاره کرد و افزود: افرادی که بیش از ۳ هفته سرفه می کنند احتمالا مبتلا به سل شدند.

عمادی افزود: علاوه بر صرفه بیش از ۳ هفته ای،  تب، کاهش وزن، تعریق بخصوص تعریق شبانه و بی اشتهایی، خستگی زودرس، ضعف، درد قفسه سینه، خلط و گاهی خلط خونی از علائم این بیماری است.

وی افزود: از آنجائیکه بیماری سل می تواند اعضای مختلف بدن را درگیر کند برحسب نوع عضو و ارگانی که درگیر کرده ممکن است با علائم مختلفی نظر بزرگی غده لنفاوی، درد استخوان، وجود خون در ادرار، نازایی و عقیمی همراه باشد.

این متخصص بیماری های عفونی از مردم تقاضا کرد که در هنگام صرفه کردن، جلوی دهان خود را با آستین لباس یا دستمال کاغذی بپوشانند تا عاملی برای انتشار این بیماری نباشند.

وی با اشاره به اینکه مردم آب دهان خود را در خیابان ها و مکان های عمومی نریزند، گفت: مردم معمولا با اصول بهداشتی آشنایی دارند و آنها را می دانند اما دانستن کفایت نمی کند و عمل نکردن مشکل جدی است. برخی افراد آگاهی خوبی دارند اما عمل نمی کنند و باید عمل کردن به توصیه های بهداشتی در جامعه گسترش پیدا کند.