جوانه سیب زمینی و پیاز سمی است؟

اگر برای شما هم سلامت مواد غذایی اهمییت دارد باید همواره سعی کنید از مواد غذایی سالم و با کیفیت استفاده کنید در این مطلب ما به تغذیه سالم و مواد غذایی سالم خواهیم پرداخت.
به گزارش اقتصاد آنلاین، برای خوردن مواد غذایی همواره باید بدانید و توجه داشته باشید که تاریخ انقضای آن چقدر است غذاهایی مانند گوشت و مرغ و میوه و سبزیجاتی را که تهیه می کنید باید توجه کنید که تازه هستند و یا دارای سلامت لازم هستند یا خیر؟ استفاده از سیب زمینی و پیاز جوانه زده اصلا مناسب نیست و همواره باید بدانید که این مواد غذایی برای بدن مضر هستند در این مطلب به بررسی خوراکی ها و مواد غذایی سالم مواد غذایی سالم خواهیم پرداخت
سیب زمینی و پیاز جوانه زده
برای حفظ سلامتی بدن، غذایی که میخوریم باید سالم و مقوی باشد. به این منظور باید مواد غذایی سالم انتخاب و به روش بهداشتی و مناسب نگهداری شود.برای بهداشت کلی مواد غذایی لازم است تا حد امکان از فروشگاه هایی که فروشندگان آنها شرایط بهداشت مواد غذایی را رعایت می کنند خرید شود .سیب زمینی و پیاز جوانه زده .
حتما به تاریخ تولید، انقضا، شماره پروانه ساخت از وزارت بهداشت و علامت استاندارد توجه شود و از خرید مواد غذایی که تاریخ مصرف آنها گذشته است پرهیز شود.همچنین لازم است گوشت، مرغ و ماهی پس از خرید سایر مواد غذایی خریداری شوند، از خرید بسته های غذایی آسیب دیده و معیوب اجتناب شود. لازم است توجه داشت که غذاهای منجمد شده در دمای فریزر (۲۰ درجه زیر صفر) مانند انواع گوشت، ماهی و سبزی حداکثر تا سه ماه قابل نگهداری است نه بیشتر سیب زمینی و پیاز جوانه زده.
برای رفع انجماد گوشت و سایر مواد غذایی قرار دادن در یخچال روش مطمئن تر و بهتری است.لازم است، نان از فروشگاه ها و نانوایی هایی که اصول بهداشتی را رعایت می کنند تهیه شود. از روزنامه برای بسته بندی و حمل مواد غذایی به ویژه نان استفاده نشود. برای جلوگیری از بیات شدن نان آن را در ظروف در بسته و در فریزر نگهداری کنید سیب زمینی و پیاز جوانه زده.
تا حد امکان نان را به مقدار نیاز روزانه خریداری کنید.غلات را در ظروف در بسته و در محیط خشک، تاریک و خنک و در معرض جریان هوا نگهداری کنید.فروشندگان باید لباس تمیز و کارت بهداشتی داشته باشند و زخم و جراحت روی صورت و دست نداشته باشند.هنگام خرید میوه و سبزی توجه داشته باشید که میوه و سبزی از سطح زمین فاصله داشته باشند. در انتخاب میوه و سبزی دقت داشته باشید که حتما تازه، سالم و تمیز باشند.
نکات مصرف مواد غذایی
هنگام حمل مواد غذایی باید برای جلوگیری از آلودگی، سبزی ها و میوه ها را جدا از گوشت، نان و سایر مواد غذایی قرار دهید. سبزی و میوه را به صورت روزانه خریداری کنید تا تازگی و مواد مغذی آن حفظ شود. از خرید سیب زمینی هایی که دارای شکاف، جوانه و زدگی هستند، پرهیز کنید. سیب زمینی و پیاز را در جای خشک، خنک و بدون نور نگهداری کنید و به محض جوانه زدن هرچه سریع تر تا قبل از فاسد شدن مصرف کنید.همچنین برای نگهداری سبزی ها می توان از روش های خشک کردن و یا انجماد استفاده کرد. بهتر است برای انجماد ضخامت بسته ها کم باشد.
پس از شستشوی سبزی ها آنها را در پارچه نازکی حداکثر به مدت سه روز در یخچال نگهداری کنید. بهتر است سبزی ها را به صورت خام و در بسته های کوچک در فریزر نگهداری کنید.گوشت، حبوبات، تخم مرغ و مغزها (گردو، بادام و … ) را از فروشگاه هایی که گوشت ها را در شرایط بهداشتی نگهداری می کنند خرید کنید. گوشت های تازه که رنگ صورتی یا قرمز روشن، بوی طبیعی و بافتی سالم، قابل ارتجاع و غیرلزج دارند را خریداری کنید. به تاریخ مصرف روی گوشت بسته بندی شده توجه کنید و از خرید بسته های آسیب دیده و تاریخ مصرف گذشته اجتناب کنید.مرغ تازه که سطح آن درخشنده و مرطوب است و بوی غیر طبیعی نمی دهد را انتخاب کنید. مرغ مناسب باید وزنی بین یک و نیم تا دو کیلوگرم داشته باشد.
طعم تلخ سیبزمینی بویژه در سیبزمینی آب پز نمایانگر وجود سولانین در بافت سیبزمینی است.
در صورت وجود تاریخ مصرف، هنگام خرید به آن توجه کنید. تخم مرغ را در یخچال نگهداری کنید. تخم مرغ را برای نگهداری در یخچال نشویید و تنها قبل از مصرف ه بیرونی آن را بشویید. هنگام مصرف تخم مرغ، آنها را یکی یکی در ظرف جداگانه شکسته و در صورت داشتن لکه و بوی نامطبوع از مصرف آن خودداری کنید.هنگام خرید حبوبات نیز دقت شود که عاری از سوراخ و آفت زدگی باشند. برای نگهداری حبوبات آنها را در ظروف در بسته در جای خشک و خنک نگهداری کنید.هنگام خرید شیر و فراورده های پاستوریزه نیز به تاریخ تولید و مصرف آن توجه کنید. بهتر است در صورت مشکوک بودن به سلامت شیرقبل از مصرف حداقل به مدت ۱۰ دقیقه آن را بجوشانید. کشک را به صورت پاستوریزه تهیه کنید و قبل از مصرف حتما بجوشانید.
بیشتر بخوانید سیب زمینی های سبز رنگ را نخوریددر بازار بعضی سیب زمینی هایی دیده می شود که همه یا قسمتی از آنها سبز رنگ هستند در ادامه درباره خطرات مصرف سیب زمینی های سبز رنگ خواهید خواند.
مضرات مصرف سیب زمینی سبز رنگ
بافت سبز رنگ زیرپوست سیبزمینی مهمترین محل تجمع سولانین بوده و لذا باید قبل از مصرف سیبزمینی پوست آن به ضخامت دوتا سه میلیمتر برداشته شود. حتی پوستگیری سیبزمینی موجب استرس گیاه و تولید سولانین در بافت گوشتی میشود؛ بنابراین سیبزمینی پوست کنی شده، باید بلافاصله طبخ شود و نگهداری طولانی آن خطرناک است.
در مورد مصرف سیبزمینی زغالی همراه پوست باید احتیاط کرد. تجمع سولانین در غدههای کوچک نارس در سیبزمینی محتمل است و بنابراین باید اطراف غدهها و جوانهها به ضخامت چند سانتیمتر برداشته شود.
طعم تلخ سیبزمینی بویژه در سیبزمینی آب پز نمایانگر وجود سولانین در بافت سیبزمینی است. آبپز کردن تاثیری روی سم ندارد، اما سرخ کردن سیبزمینی میزان سم را کاهش میدهد. قرارگیری در معرض نور یا گرمای محیط، موجب تولید سولانین در بافت گوشتی سیبزمینی میشود.
بنابراین سیبزمینی باید خارج از تابش مستقیم نور و در محل خنک با دمای کمتر از ۱۵درجه سانتیگراد نگهداری شود. از طرفی، سرمای شدید و دمای کمتر از ۵ درجه سانتیگراد نیز موجب تولید سم میشود ؛ سیب زمینی و پیاز جوانه زده رابنابراین سیبزمینی را نباید در بالکن یا تراس منزل نگهداری کرد و بهتر است در محلی خنک و تاریک در آشپزخانه قرار گیرد. آسیب فیزیکی و ضربدیدگی سیبزمینی نیز در تولید سم موثر است.
واقعا خوردن سیر و پیاز جوانه زده ضرر دارد؟
محققان کرهای میگویند: سیری که به مدت ۵ روز جوانه میزند حاوی ترکیبات آنتیاکسیدانی بیشتری نسبت به سیر تازه است.
آیا زمانی که سیرتان جوانه میزند آن را دور میاندازید و از خیر آن میگذرید؟
باید بدانید که سیر جوانهزده خواص فوقالعادهای دارد که نباید دور انداخته شود. نتایج پژوهشهایی که روی سیر انجام شده است نشان میدهد که جوانه زدن آن نه تنها چیزی از خواصش کم نمیکند بلکه قدرت آن را نیز بالا میبرد. در طول قرنها از سیر تازه استفادههای زیادی شده و یکی از درمانیهای طبیعی فشارخون بالا و بیماریهای قلبی عروقی محسوب میشود. سیر حاوی خواص ضدباکتریایی و ضدعفونیکنندگی بوده و درمانکننده عفونت گوش، سرماخوردگی و آنفلوانزا میباشد و سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند. این مادهی غذایی همچنین برای پیشگیری از ابتلا به سرطان نیز توصیه میشود. محققان کرهای روی سیر جوانهزده بررسیهایی انجام داده و به این نتیجه رسیدهاند که سیری که به مدت ۵ روز جوانه میزند حاوی ترکیبات آنتیاکسیدانی بیشتری نسبت به سیر تازه است.
ترکیبات آنتیاکسیدانی که در این نوع سیر وجود دارد در سیر تازه یافت نمیشود. در طول بررسیهای آزمایشگاهی محققان مشاهده کردند که عصارهی سیر جوانهزده از سلولها در برابر آسیبهای اکسیداتیو محافظت میکند. آنها به این نتیجه رسیدند که سیر جوانهزده میتواند باعث بالا بردن قدرت آنتیاکسیدانی ترکیبات سیر شود. این یافته نگاه نادرستی که پیش از این نسبت به سیر جوانهزده وجود داشته است را دگرگون میکند.