۰ نفر

صبور بودن را یاد بگیریم

۲۲ مهر ۱۳۹۷، ۶:۰۲
کد خبر: 307376
صبور بودن را یاد بگیریم

دقت کرده‌اید که گاهی اوقات تا چه اندازه صف‌های طولانی، ترافیک‌های آزاردهنده و انتظار برای تعطیلات آخر هفته، آدم را کلافه می‌کند؟ وقتی در موقعیت‌هایی قرار می‌گیریم که کنترلی بر آنها نداریم چقدر مضطرب می‌شویم؟ در مواجهه با همه ‌این اتفاقات می‌توانیم به خودمان استرس وارد کنیم یا اینکه خیلی ساده، فقط کمی بیشتر صبور باشیم.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از آرمان، باید یاد بگیریم در چنین موقعیت‌هایی اضطراب‌ مان را کم و آرامش‌مان را حفظ کنیم. با ما تا پایان این نوشته همراه باشید تا یاد بگیریم که چگونه صبور باشیم.البته اینها تقصیر دنیای پیشرفته و دیجیتالی امروزی هم هست. در واقع کمی بدعادت‌ شده‌ایم؛ با همه ‌چیزهایی که می‌خواهیم تنها به‌اندازه ‌یک کلیک فاصله داریم و یادمان رفته است که چگونه صبور باشیم. حتی بدتر از آن، همیشه ذهن مشغولی داریم و عجول هم هستیم. باید به‌موقع سر کار برویم، بچه‌ها را به مدرسه برسانیم و هزار کار دیگر که باید سر وقت انجام شوند. این عجله تمام انرژی‌مان را تخلیه می‌کند. پس اگر موردی پیش بیاید و نظم کارهایمان را به‌هم بزند، خیلی هم تعجبی ندارد که عصبانی شویم. در ادامه نکاتی را خواهید آموخت تا بتوانید با استفاده از آنها، در موقعیت‌های کلافه‌کننده، آرامش‌تان را حفظ کنید و صبورتر باشید:

این نیز بگذرد

ممکن است یک حادثه ‌بد اتفاق بیفتد. اضطراب و استرس در مورد موقعیتی که برای‌تان پیش آمده چیزی را حل نمی‌کند چون در هر صورت شما به این مشکل گرفتار شده‌اید. این مشکل، هر چقدر هم که سخت باشد، مثل بقیه ‌اتفاق‌های خوب و بد زندگی‌تان تمام می‌شود. زندگی متوقف نمی‌شود و هم‌چنان راه خودش را خواهد رفت، پس همیشه با خودتان تکرار کنید، این نیز بگذرد!

نفس عمیق بکشید

دفعه ‌بعد که در یک موقعیت پُر از دغدغه و استرس‌زا قرار گرفتید و خواستید باعجله کاری انجام بدهید، برای یک دقیقه دست نگه دارید و در عوض این کارها را انجام بدهید: پنج نفس عمیق بکشید؛ تصور کنید که تمام اضطراب‌تان با هر بازدم از بدن‌تان خارج می‌شود؛ لبخند بزنید. اگر نمی‌توانید از ته دل بخندید اشکالی ندارد، مصنوعی لبخند بزنید چون وقتی صورتتان می‌خندد نمی‌توانید غمگین بمانید. هر چند ساعت یک بار، این کارها را در خانه یا محل کارتان تکرار کنید. این تمرین کوچک، ذهن و بدنتان را آرام می‌کند. اثرهای آرامش‌بخش این کار می‌تواند از عصبانیت و پرخاش‌هایی که می‌توانند از ماندن در ترافیک یا مشاجره بر روی یک بحث ساده به‌وجود بیایند جلوگیری کند. همین کافی است!

غذایتان را آرام بجوید

اگر می‌خواهید صبور باشید و وزن کم کنید غذایتان را آهسته بجوید. اگر غذایتان را خیلی سریع قورت بدهید بیشتر از مقدار مورد نیازتان غذا می‌خورید و چاق می‌شوید. آهسته غذا بخورید. غذایتان را آهسته بجوید و سعی کنید همه ‌مواد تشکیل‌دهنده ‌آن را حدس بزنید. آهسته جویدن غذا باعث کنترل میل شدید و کاذبی که موجب پُرخوری می‌شود هم خواهد شد.

انگیزه‌تان را حفظ کنید

تمرکز روی هدف نهایی می‌تواند آدم را خسته و کلافه کند. هدف زندگی‌تان مهم است و زمان و صبر زیادی می‌خواهد؟ این هدف بزرگ را به چند هدف کوچک‌تر که در راستای آن هدف بزرگ هستند تقسیم کنید. در این صورت دلایل زیادی برای تشویق خودتان خواهید داشت.وقتی نتیجه ‌مثبت کار و پیشرفتتان را می‌بینید یاد می‌گیرید که چطور صبور باشید، انگیزه‌تان را حفظ کنید و حین تلاش برای رسیدن به اهداف‌تان به دنبال شادی هم بگردید.

به اتفاقات آینده فکر کنید

دفعه ‌بعد که دیدید دارید از دلهره دیوانه می‌شوید، یک نفس عمیق بکشید و از خودتان بپرسید:آیا این قضیه هفته‌ آینده، ماه آینده یا سال آینده برای من مهم است؟معمولا جواب این سوال‌ها منفی است. بیشتر اتفاق‌هایی که امروز برایتان اضطراب‌آور هستند، هفته ‌بعد یا حتی چند روز بعد، دیگر نگران‌کننده نخواهند بود. به‌خاطر مسائلی که نمی‌توانید کنترل‌شان کنید خودتان را آزار ندهید.

توقع بی‌نقص بودن نداشته باشید

شما بی‌نقص نیستید و این هم هیچ اشکالی ندارد. هرکس ادعا کند که کامل است حتما دروغ می‌گوید. اگر از خودتان یا هرکس دیگری انتظار داشته باشید که بی‌نقص باشد فقط خودتان را مضطرب می‌کنید چون این کار غیرممکن است.

هر روز صبر را تمرین کنید

بهترین کاری که می‌توانیم برای صبور بودن انجام بدهیم، تمرین کردن است. با انجام این کارهای کوچک می‌توانید هر روز صبر را تمرین کنید و یاد بگیرید که چطور در مواجهه با موقعیت‌های پُر از دلهره، آرام باشید: دفعه ‌بعد که به فروشگاه مراجعه کردید، طولانی‌ترین صف را انتخاب کنید؛ به پیاده‌روی طولانی در پارک یا جنگل بروید؛ برنامه ‌مورد علاقه‌تان را ضبط و تا آخر هفته برای تماشای آن صبر کنید.به مرور زمان یاد می‌گیرید که این کارها را در موقعیت‌های دیگر هم تکرار کنید تا کم‌کم صبرتان زیاد شود.

قدردان باشید

قدردانی فایده‌های زیادی دارد. تحقیقات نشان داده است که سپاس‌گزاری، ما را شادتر و خوشبخت‌تر می‌کند و اضطراب‌مان هم کمتر می‌شود.