۰ نفر

آغاز رسمی نبرد «جو» با «دونالد»

۳۰ مرداد ۱۳۹۹، ۷:۵۱
کد خبر: 461204
آغاز رسمی نبرد «جو» با «دونالد»

در دومین شب از کنوانسیون حزب دموکرات امریکا، جو بایدن رسماً به عنوان کاندیدای این حزب برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری امسال امریکا معرفی شد.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایران، در این شب بایدن به جز حمایت سران دموکرات، کالین پاول، از جمهوریخواهان دوآتشه‎ای  را که پیشتر وزیر خارجه جورج بوش بوده است، نیز در میان حامیان خود دید. به گزارش گاردین، این شبی بود که دموکرات‌ها بر این نکته تأکید کردند که ادامه زمامداری دونالد ترامپ در کاخ سفید می‌تواند با توجه به ضعف مفرط وی در برخورد با شیوع کرونا و برخی کوتاهی‌های دیگر او اسباب نابودی امریکا شود. این در حالی است که بایدن در 78 سالگی توسط ترامپ جمهوریخواه مرد ناتوانی توصیف شده که قدرت کنترل عوارضی بسیار کوچک‌تر از «کووید 19» را هم ندارد.

کامل شدن رؤیاها

ورود به عرصه نهایی انتخابات 2020 به مثابه کامل شدن رؤیاهای مردی است که از سال 1987 شرکت در انتخابات درون‌حزبی‌اش را شروع کرد تا روزی رئیس جمهوری کشوری شود که 51 ایالت آن، هیچ سنخیتی با یکدیگر ندارند. بایدن از محل یک آموزشگاه در شهر کوچک ویلمینتگون واقع در ایالت دلاور که محل برگزاری کنوانسیون حزب دموکرات و البته محل تولد وی است، رسمی‌ شدن نامزدی‎اش برای انتخابات پیش‌ رو را در کنار نوه‌ها و همچنین همسرش جشن گرفت. او در پیامی کوتاه به مردم گفت: «این موفقیت برای من و خانواده‌ام دنیایی ارزش دارد. شما را روز پنجشنبه می‌بینم.»

اشاره بایدن به عصر امروز بود که قرار است نطق مربوط به انتخاب رسمی‌اش را در یک مرکز اداری و تحقیقاتی در دلاور انجام بدهد. همچنین قرار است «کاملا هریس» سناتور زن سیاهپوست امریکایی هم که به عنوان معاون بایدن انتخاب شده، در این روز سخنرانی کند.

تعریف‌های یک همسر

مراسم معرفی رسمی جو بایدن دو ساعت طول کشید و برخی ستاره‌های عالم هنر و ورزش در این آیین حاضر بودند. البته نوبت به جیل بایدن همسر جو بایدن هم رسید که در اظهاراتش وی را مردی بسیار صدیق توصیف کرد و ایمان مذهبی او را ستود. جیل بایدن افزود: «باور برخی کارهای بزرگ جو و مقاومتی که دارد، برای من هم سخت است اما واقعیت امر این است که همسرم هرگز تسلیم نمی‌شود.» مسأله مهم دیگری که در کنوانسیون دموکرات‌ها نمایان بود، تأکید آنها بر وحدتی بود که دارند و آن را در تضاد با چند دستگی‌ای توصیف کردند که به سبب اقدامات لجوجانه ترامپ در حزب جمهوریخواه به وجود آمده است. تعداد زیاد سخنرانان در کنوانسیون دموکرات‌ها نشانه و محصولی از همین امر و با هدف تأکید بر حمایت همگی‌شان از نامزد منتخب (بایدن) بود. در این آیین روی کشف و معرفی پدیده‌های جدید در حزب دموکرات تأکید شد اما دستور کار فعلی این حزب حمایت از بایدن پیر در شرایطی است که جوانترهای حزب بسیار زود نا‌امید شده و به پیروزی بایدن گردن نهادند.

به گزارش فایننشال تایمز در این مراسم دو رئیس جمهوری سابق امریکا از بایدن حمایت کردند. بیل کلینتون، رئیس جمهوری سال‌های 1992 تا 2000 امریکا گفت: «اگر کرونا لطماتی بسیار بیشتر از آنچه پیش‌بینی می‌شد را به ما وارد کرده، به سبب سوء‌مدیریت ترامپ است و اگر وی برای چهار سال دیگر در کاخ سفید بماند، چیزی از امریکا باقی نخواهد ماند. ما فرد بهتری را برای این پست سراغ داریم. او جو بایدن است که مفهوم مسئولیت‌پذیری را بسیار بهتر و بیشتر از ترامپ می‌داند.» جیمی کارتر رئیس جمهوری سال‌های 1976 تا 1980 امریکا هم که مثل بایدن «دموکرات» است و اینک 95 سال سن دارد، با ارسال پیامی صوتی از انتخاب بایدن برای انتخابات 2020 حمایت کرد: «بایدن تجربه و شخصیتی را دارد که برای بازگرداندن امریکا به دوران اوجش بدان نیاز است.»

دو وزیر خارجه متفاوت

بایدن در دومین شب کنوانسیون حزبی دموکرات ها از حمایت دو وزیر خارجه هم برخوردار شد. کالین پاول وزیر خارجه سابق امریکا که رهبری شماری از جمهوریخواهان امریکا را در دست دارد و انتقادهای تندی به دونالد ترامپ دارند و در حمایت از بایدن در این مراسم شرکت کردند، با تمجید از کاندیدای حزب دموکرات گفت: «کشور ما به چنین فرمانده‌ای نیاز دارد. مردی که مصالح کشورش به اندازه سلامتی خانواده‌اش برای او اهمیت دارد.»

جان کری وزیر خارجه پیشین امریکا در دوره باراک اوباما نیز بیکار ننشست و ترامپ را متهم کرد و گفت: «از ضعف مالک فعلی کاخ سفید همین بس که او به آسانی در دام روس‌ها افتاده و سربازان کشورش را در مناطقی خاص از افغانستان که نیروهای طالبان برای ترور امریکایی‌ها آماده‌اند، مشغول به کار کرده است.» حتی سیندی مک‌کین همسر جان مک‌کین فقید نماینده شکست‌خورده حزب جمهوریخواه در انتخابات 2008 امریکا در کنوانسیون دموکرات‌ها هم به انتقاد از ترامپ پرداخت و او را مردی افراطی نامید و از سابقه دوستی همسرش با بایدن گفت اما از دعوت مردم به رأی دادن به بایدن در انتخابات پیش‌ رو پرهیز کرد. این در حالی است که به گزارش سی ان ان کنوانسیون امسال دموکرات‌ها به سبب تبعات هولناک رواج کرونا در امریکا و مرگ بیش از 170 هزار نفر بر اثر این عارضه جمع و جورتر از گذشته برگزار شد و ورود کلینتون به مراسم و تفرقه و اعتراضی که این امر ایجاد کرد، ناقض ادعا و پز دموکرات‌ها بود که می‌گویند یکپارچگی در حزب‌شان در بالاترین سطح است. سناتور مامی داک وورت یکی از کسانی است که معتقد است اگر بیل کلینتون با آن سابقه ‎ای که دارد، به کنوانسیون نمی‌آمد برای دموکرات‌ها بسیار بهتر می‌شد.

سمت و سوی آرای لاتین‌ها

به گزارش نیویورک تایمز در شبی که همسر جو بایدن بیشترین تبلیغ را به سود وی کرد و نوه‌های این سیاستمدار با احساسات پرشور خود با همسر او همسو شدند، سران حزب دموکرات کوشیدند با پخش موسیقی‌های لاتین و نصب شعارهایی به زبان‌های اسپانیایی و پرتغالی و تأکید بر حمایت اکثر لاتین‌تبارها از سرکرده حزب‌شان او را بسیار فراتر از ترامپی جلوه بدهند که در نژادپرستی کم‌رقیب است و لاتن‌ها با او بد هستند. نتیجه نظرسنجی‌های اخیر از مردم امریکا نیز که نشانگر محبوبیت بیشتر بایدن است، دلالت بر همین موضوع دارد.