۰ نفر

اقتصادآنلاین گزارش می دهد؛

مهم‌ترین اتفاقات بازار رمزارزها در سال ۲۰۲۱

۲۰ دی ۱۴۰۰، ۱۸:۵۵
کد خبر: 598276
مهم‌ترین اتفاقات بازار رمزارزها در سال ۲۰۲۱

وقایع متعددی در سال ۲۰۲۱ برای بازار رمزارزها رخ داد که از جمله آنها می‌توان به افزایش ارزش بازار به ۳تریلیون دلار، جهش چشمگیر قیمت شیبا اینو، افزایش کلاهبرداری‌های رمزارزی و غیره اشاره کرد.

اقتصادآنلاین - مهسا نجاتی؛ رمزارزها، نوآوری نسبتا جدیدی هستند. در طول چند سال گذشته، به لطف افزایش محبوبیت، رشد چشمگیری را تجربه کرده‌اند. بازار رمزارزها همچنین صنایع متعددی به ویژه بخش بانکداری را متحول کرده است. بسیاری از شرکت‌های فین‌تک، مبتنی بر بلاکچین و ارزهای دیجیتال هستند. به عنوان مثال، رمزارز اکنون برای پرداخت و حواله‌های بین‌مرزی استفاده می‌شود و شکافی را که از سیستم‌های بانکداری سنتی به جا مانده پر می‌کند. در نتیجه، سرمایه‌گذاران، رمزارزها را به عنوان فرصت مناسبی برای سرمایه‌گذاری تلقی کردند. بنابراین، درک وسعت ارزهای دیجیتال، این روزها امری مهم به شمار می‌رود.

در ادامه، به بررسی وقایع مهم بازار رمزارزها در سال گذشته می‌پردازیم:

  1. ارزش بازار بیت‌کوین در ماه فوریه برای اولین بار از یک تریلیون دلار عبور کرد. قیمت بیت‌کوین در آن زمان کمی بالاتر از 53هزار و 500دلار بود. این اولین باری بود که یک ارز دیجیتال به ارزش بازار بیش از یک تریلیون دلار می‌رسید. با این حال، قیمت این رمزارز در حال حاضر حدود 42هزار دلار و ارزش بازار آن حدود 793میلیارد دلار است. اتریوم دومین رمزارز از نظر ارزش بازار بوده و اگر قیمت آن حداقل دوبرابر شود، می‌تواند به این موفقیت دست یابد.
  2. ارزش بازار جهانی ارزهای دیجیتال بین سال‌های 2020 و 2021 تقریبا 3هزار درصد افزایش یافت. این ارزش بازار از 100میلیارد دلار در اوایل سال 2020، به 3تریلیون دلار در سال 2021 رسید. با این حال، ارزش بازار رمزارزها در حال حاضر به حدود 2تریلیون دلار کاهش یافته است. رشد آینده تحت تاثیر رشد ارزهای دیجیتال بزرگ، به ویژه بیت کوین و اتریوم خواهد بود. Valuates Reports تخمین می‌زند که میزان آن در سال 2021، 12.8درصد رشد کند و تا سال تا سال 2030 به 4.94 میلیارد دلار برسد.
  3. شیبا اینو در سه ماهه سوم سال 2020 به قیمت 0.0000000003دلار معامله می‌شد و در طول یک سال 26میلیون درصد رشد کرد. قیمت این رمزارز در سال 2021 به 0.00008دلار رسید و از این رو بزرگترین رشد ارزهای دیجیتال در این سال را از آن خود کرد.
  4.  بیت‌کوین همچنان بزرگترین ارز دیجیتال است و تقریبا نیمی از کل بازار ارزهای دیجیتال را در اختیار دارد. رشد و افزایش پذیرش، بهبود زیرساخت پشتیبانی بیت‌کوین را ضروری کرده است. تعداد خودپردازهای بیت‌کوین از 14هزار مورد در ابتدای سال به 34هزار مورد افزایش یافت.

اکثر این دستگاه‌ها (بیش از 30هزار مورد)، در ایالات متحده قرار دارد. کانادا با حدود 2هزار و 200 دستگاه خودپرداز بیت‌کوین در رتبه دوم قرار دارد. السالوادور که بیت‌کوین را در ماه سپتامبر به یک ارز قانونی تبدیل کرد، با 200 دستگاه خودپرداز بیت‌کوین در جایگاه سوم قرار گرفت. عملکرد بیت‌کوین با دستگاه‌های خودپرداز معمولی کاملا متفاوت است. این به مردم امکان می‌دهد بیت‌کوین را با ارز فیات مبادله کنند و همچنین ارز فیات را به بیت کوین تبدیل کنند.

  1. بیش از 300 میلیون کاربر ارزهای دیجیتال در سراسر جهان وجود دارد. در سال 2020، تعداد کاربران احراز هویت شده از مرز 100 میلیون عبور کرد. بر اساس گزارش بایننس، این تعداد تا سال 2021 به 300 میلیون رسیده که حدود 3.8 درصد از جمعیت جهان را تشکیل می دهد. این تعداد، 5.8 درصد از جمعیت بین 15 تا 65 سال است و با رشد پذیرش رمزارز افزایش خواهد یافت.
  2. میزان سرقت ارزهای دیجیتال در سال 2020، 513میلیون دلار بود. در سال 2021، کلاهبرداری‌های رمزارز در سطح جهان 7.7میلیون دلار بود که رشد 80درصدی را نسبت به سال گذشته نشان می‌داد. طبق گزارش Chainalysis، راگ‌پول با 2.8میلیارد دلار، بخش عمده سرقت رمزارز را به خود اختصاص داده است. راگ‌پول در این حالت اتفاق می‌افتد که توسعه‌دهندگان یک پروژه را رها می‌کنند و با سرمایه سرمایه‌گذاران ناپدید می‌شوند.
  3. هند با 100 میلیون نفر، در صدر کشورهایی است که بیشترین تعداد کاربران رمزارز را دارند. بعد از آن، آمریکا با حدود 27میلیون و 492هزار نفر در رتبه دوم قرار دارد. روسیه و نیجریه به ترتیب با 17 میلیون و 13 میلیون نفر در رتبه‌های بعدی قرار دارند. 12.73 درصد از جمعیت اوکراین صاحب رمزارز هستند که بالاترین درصد در جهان است.
  4. در سال 2021 روزانه بیش از یک میلیون تراکنش اتریوم وجود داشت. طبق داده های Y Charts، اتریوم روزانه بین 1.057 تا 1.717 میلیون تراکنش را پردازش کرده است. این رقم بیش از شش برابر تراکنش‌های بیت‌کوین است که در ماه ژوئن به طور میانگین 250هزار بوده است.
  5. بر اساس داده‌های کوین مارکت کپ، بیش از 16هزار ارز دیجیتال در 451 صرافی رمزنگاری فهرست شده‌اند و توسعه‌دهندگان رمزارز به طور مداوم در حال ایجاد سکه‌های جدید هستند.
  6. نکته جالب توجه این است که 18هزار کسب و کار در سراسر جهان پرداخت‌های بیت‌کوین را می‌پذیرند. بر اساس گزارش Deloitte، 2هزار و 300 کسب و کار آمریکایی به استثنای دستگاه‌های خودپرداز بیت‌کوین، تا اواخر سال 2020 پرداخت از طریق بیت‌کوین را می‌پذیرفتند. شرکت‌های بزرگی که پرداخت‌های رمزارزی را می‌پذیرند عبارتند از AT&T، مایکروسافت، آوراستوک، توییچ، پیتزا هات و نیواگ. آمازون، مسترکارت، ویزا و تسلا نیز قصد دارند به این گروه بپیوندند.
  7. بر اساس داده‌های ارائه شده، ایالات متحده 35.4درصد از نرخ هش بیت‌کوین را در اختیار دارد. لازم به ذکر است که نرخ هش مربوط به قدرت محاسباتی ماینرها است. پس از اینکه دولت چین استخراج رمزارز را ممنوع کرد، ایالات متحده در این زمینه از چین پیشی گرفت. در سپتامبر 2020، 67درصد از نرخ هش در اختیار چین بود.
  8. ده ارز دیجیتال برتر، 88 درصد از ارزش کل بازار را تشکیل می‌دهند. رمزارزها دارای قیمت و ارزش بازار متفاوتی هستند. بیت‌کوین که اولین رمزارز به شمار می‌رود، از جهات مختلف از مجموع ارزهای دیجیتال ارزشمندتر بوده است. با این وجود، به مرور در حال از دست دادن ارزش بازار خود است. آلت‌کوین‌ها در این زمینه در حال پیشرفت هستند و از این رو، از ارزش بازار بیت‌کوین کاسته می‌شود. نکته جالب توجه این است که بیت‌کوین، اتریوم، بایننس کوین و سایر ارزهای دیجیتال که جزو 10 مورد برتر هستند، حدود 88 درصد از کل ارزش بازار رمزارز را در اختیار دارند.
  9. معامله‌گرانی که پرداخت‌های رمزارزی را می‌پذیرند، از میانگین بازده سرمایه‌گذاری 327 درصد برخوردار بودند. یکی از حوزه‌هایی که رمزارزها انقلابی در آن ایجاد می‌کنند، پرداخت‌های آنلاین است. افرادی که دارای رمزارز هستند، پرداخت با ارزهای دیجیتال را راحت و ارزان می‌دانند. از سوی دیگر، بازار رمزارزها همیشه روزهای خوشی نداشته است. به عنوان مثال، بیت کوین از قیمت حدود 69هزار دلار سقوط کرده و در حال حاضر به حدود 42هزار دلار رسیده است. شیبا اینو نیز سقوط بیش از 70درصد را تجربه کرده است.

بازار رمزارزها در بسیاری از زمینه‌ها رشد کرده، اما با این حال سرمایه‌گذاران باید جوانب احتیاط را در نظر بگیرند و بهترین سرمایه‌گذاری را انتخاب کنند تا شاهد سود باشند.