«تپسی» در آستانه عرضه اولیه/ حداکثر سهام قابل خریداری چقدر است؟

معاونت نظارت بازار فرابورس ایران با انتشار اطلاعیهای، از ورود شرکت پیشگامان فن آوری و دانش آرامیس (تپسی) در روز سهشنبه (۲۴ خردادماه) به بازار دوم فرابورس خبر داد.
به گزارش اقتصادآنلاین؛ بنابر اطلاعیه معاونت نظارت بازار فرابورس ایران، تعداد ۵۸ میلیون و ۵۲۶هزار و ۴۴۰ سهم شرکت پیشگامان فن آوری و دانش آرامیس معادل ۵درصد از سهام این شرکت عرضه اولیه میشود. تعداد کل سهام شرکت، یک میلیارد و ۱۷۰ میلیون و ۵۲۸هزار و ۸۰۰ بوده و حداکثر سهام قابل خریداری توسط هر کد معاملاتی، یک میلیون و ۴۰۰هزار سهم است.
مشاور عرضه، شرکت کارگزاری بانک تجارت و متعهد خرید و بازارگردان، شرکت تامین سرمایه کاردان اعلام شده است.
پیش از انتشار این اطلاعیه و در نشست خبری عرضه اولیه این شرکت که ۱۷ خردادماه در فرابورس ایران برگزار شد، میلاد منشیپور، مدیرعامل تپسی، از عرضه اولیه ۴ تا ۵درصدی برای کشف قیمت خبر داده بود. به گفته وی، عرضه اولیه اصلی به روش افزایش سرمایه از سلب حق تقدم خواهد بود که تمام این افزایش سرمایه به شرکت تزریق خواهد شد.
ارزش سهام تپسی بر اساس جمعبندی تامین سرمایه کاردان و کارشناس رسمی دادگستری با رویکرد مبتنی بر ارزش خالص داراییها به مارکت ۱۶هزار و ۴۲۷ میلیارد ریال و ارزش هر سهم به هزار و ۴۰۳ تومان رسید.
پس از مرحله اول عرضه اولیه به روش گشایش در مرحله دوم، نماد «تپسی» به منظور طی مراحل افزایش سرمایه از محل سلب حق تقدم و صرف سهام متوقف خواهد شد. بنابراین، متقاضیان باید آثار ناشی از افزایش سرمایه در میزان مالکیت پس از افزایش سرمایه و نیز توقف نماد برای این موضوع را مدنظر قرار دهند.
همچنین ارسال سفارش تنها از طریق ایستگاه های معاملاتی (نامک) امکان پذیر خواهد بود و ۵۰درصد از سهام خریداریشده در روز عرضه اولیه توسط سرمایهگذاران واجد شرایط تا ۹۰ روز پس از تاریخ عرضه اولیه امکان عرضه نخواهد داشت.
لازم به ذکر است که شرکت پیشگامان فنآوری و دانش آرامیس با نماد معاملاتی «تپسی»، ۲۹ دی ماه سال گذشته در گروه رایانه و فعالیتهای وابسته به آن، زیرگروه مشاوره و تهیه نرمافزار پذیرش شد و روز گذشته پس از احراز تمامی شرایط پذیرش، در فهرست نرخهای فرابورس ایران درج شد. این شرکت به عنوان یکصد و شصت و چهارمین شرکت در این بازار، در فهرست نرخهای فرابورس درج شد.
از سوی دیگر، ۲۴ فروردین ماه سال جاری بود که گزارش ارزشگذاری سهام تپسی در سامانه کدال منتشر شد. با این وجود، به گفته مسئولان سازمان بورس و اوراق بهادار، شرکتهای استارتاپی به دلیل داراییهای نامشهود زیادی که دارند، نسبت به سایر شرکتهای بازار سرمایه با ریسک بالاتری مواجه هستند.