وی ایکس
آگاه-شتاب
لاماری ایما/ آرین موتور
x
کاریزما
فونیکس
فلای تودی
۱۰ / خرداد / ۱۴۰۱ ۱۰:۲۱
به دنبال حضور شرکت ‌های دانش ‌بنیان در بازار سرمایه؛

دستورالعمل پذیرش استارتاپ ها به فرابورس ابلاغ شد

دستورالعمل پذیرش استارتاپ ها به فرابورس ابلاغ شد

ضوابط و شرایط اختصاصی پذیرش سهام شرکت‌های نوپا و فعال در حوزه اقتصاد دیجیتال، در هیات‌ مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار تصویب و به فرابورس ابلاغ شد.

کد خبر: ۶۴۰۱۹۲
آرین موتور

به گزارش اقتصادآنلاین؛ دستورالعمل پذیرش سهام شرکت‌های نوپا و فعال در حوزه اقتصاد دیجیتال، در قالب ۹ ماده و ۸ تبصره، در هیات‌ مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار تصویب و به فرابورس ابلاغ شد.

دستورالعمل «پذیرش استارت‌آپ‌ها به فرابورس ایران» به شرح ذیل است: 

ضوابط زیر به عنوان "پیوست هفتم" دستورالعمل پذیرش اوراق بهادار در بورس اوراق بهادار تهران"، مصوب ۱/۱۰/۱۳۸۶و اصلاحات بعدی آن و "پیوست اول" دستورالعمل پذیرش، عرضه و نقل و انتقال اوراق بهادار در فرابورس ایران مصوب ۲۵/۰۱/۱۳۸۸و اصلاحات بعدی آن به تصویب هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار رسید: 

ماده ۱- شرکت‌های نوپا و فعال در حوزه اقتصاد دیجیتال که از این پس متقاضی نامیده می‌شوند، در صورتی که بر اساس نظر یا تأیید کارگروه ساماندهی مراکز نوآوری و رویدادهای کارآفرینی، دارای حداقل دو شرط از شرایط زیر باشند، برای پذیرش در هر یک از بازارهای بورس / فرابورس، علاوه بر شرایط مقرر در دستورالعمل و سایر قوانین و مقررات، باید واجد شرایط اختصاصی مقرر در این پیوست نیز باشند.

الف) متقاضیانی که کسب و کار داده محور بر بستر اینترنت دارند.

ب) متقاضیانی که بیش از ۳۰درصد از دارایی‌های ایشان از نوع نامشهود باشد.

ج) متقاضیانی که کسب و کار ایشان کاربر پایه باشد.

ماده ۲- متقاضی پذیرش، امیدنامه و طرح کسب و کار تأییدشده توسط اعضای هیات مدیره، مبنی بر شرحی از کسب وکار و فعالیت‌ها، تشریح عملکرد شرکت (فروش و سودآوری) طی سال‌های گذشته (پنج سال گذشته یا از ابتدای فعالیت شرکت هرکدام کمتر باشد)، چشم‌انداز روشنی از سودآوری و تداوم فعالیت شرکت، طرح‌های توسعه آتی، سرمایه‌گذاران خارجی، جریانات نقدی ورودی و خروجی و... به بورس/ فرابورس ارائه می‌نماید. این اسناد پس از درج نماد معاملاتی در سامانه رسمی افشای اطلاعات شرکت‌های ثبت‌شده نزد سازمان انتشار می‌یابد. 

ماده ۳- متقاضی پذیرش موظف است پیش از عرضه اولیه، نسبت به توثیق بیش از نیمی از سهام شرکت به تشخیص هیات پذیرش، متعلق به کلیه سهامداران عمده و در صورت لزوم سایر سهامداران، نزد شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه با اعطای وکالت فروش به نفع بورس/ فرابورس اقدام نماید. این وثایق به عنوان ضمانت اجرای پایبندی به تعهدات موضوع این مقررات خواهد بود. 

تبصره ۱- هیات پذیرش موظف است نسبت به تعیین حداکثر زمان توثیق سهام فوق اقدام نماید.

تبصره ۲- در صورت وجود ریسک یا بروز شرایطی که به تشخیص هیات پذیرش، تداوم توثیق سهام ضرورت داشته باشد، هیات پذیرش می‌تواند نسبت به تداوم توثیق با تأیید سازمان پس از پایان مدت زمان اولیه، اقدام نماید. این موضوع باید به صورت مکتوب همراه با ارائه دلایل تداوم توثیق و با تعیین حداکثر زمان تداوم توثیق به شرکت اعلام شود.

تبصره ۳- در صورت عدم ورود هیات پذیرش به موضوع تداوم توثیق سهام، بورس/ فرابورس موظف است پس از انقضای مدت تعیین‌شده توسط هیات پذیرش و پس از اخذ نظر آن هیات، نسبت به ارسال درخواست رفع توثیق سهام به شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه اقدام نماید.

ماده ۴- بورس/ فرابورس موظف است قبل از طرح موضوع پذیرش در هیات پذیرش، نسبت به استعلام موارد زیر از مرجع مذکور در ماده یک اقدام نماید: 

الف) تأییدیه صلاحیت اعضای هیات مدیره، مدیرعامل و سهامداران با مالکیت بیش از ۱ درصد شرکت؛

ب) وضعیت مالکیت سهامداری متقاضی پذیرش تا سه لایه سهامداری و شناسایی ذینفع نهایی؛

ج) شناسایی منشأ پولی سرمایه شرکت و مباحث مربوط به پولشویی

د) مجوز عنوان دانش بنیان از طریق سامانه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت‌ها و موسسات دانش بنیان

تبصره ۱- متقاضی پذیرش موظف است در ارائه طرح کسب و کار خود به بورس/ فرابورس، نسبت به تشریح تمهیدات و اقدامات لازم شرکت برای حفاظت از اطلاعات کاربران سامانه‌های عملیاتی اقدام کند.

تبصره ۲- متقاضی پذیرش موظف است قبل از طرح موضوع پذیرش در هیات پذیرش، نسبت به انجام استعلام درخصوص رعایت قوانین و مقررات مربوط به رقابت و منع انحصار از مرکز ملی رقابت و ارائه مستندات آن اقدام نماید. 

ماده ۵- طرح درخواست پذیرش متقاضی پذیرش در هیات پذیرش، منوط به احراز شرایط و ارائه مستندات به شرح ذیل است: 

الف) در زمان ارائه درخواست پذیرش و آخرین دوره گزارشگری و سال مالی قبل از ارائه درخواست، حسابرس خود را از میان حسابرسان معتمد سازمان بورس و اوراق بهادار که دارای رتبه الف هستند، انتخاب نموده باشد.

ب) بخشی از الزامات دستورالعمل حاکمیت شرکتی که به تشخیص بورس/ فرابورس قبل از ارائه درخواست پذیرش قابلیت اجرا دارد را رعایت نموده باشد. 

ج) تعهدنامه کتبی مدیران، سهامداران عمده و سایر سهامداران شرکت به نحوی که دارندگان حداقل دو سوم از سهام شرکت را شامل شوند، مبنی بر موضوعات زیر اخذ و ارائه شده باشد: 

۱. رعایت الزامات دستورالعمل حاکمیت شرکتی شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران و فرابورس ایران؛

۲. عدم واگذاری یا اختیار دخل و تصرفی یا وکالت از/ به دیگری درخصوص سهام تحت تملک ایشان در شرکت؛

۳. عدم تأسیس و یا اشتغال در شرکت مشابه به صورت همزمان و تا سه سال بعد از خروج از شرکت متقاضی پذیرش؛

۴. انجام عرضه اولیه به روش افزایش سرمایه از محل سلب حق تقدم خواهد بود؛

۵. رعایت مداوم الزامات حفاظت از داده‌ها و اطلاعات کاربران سامانه‌های عملیاتی شرکت.

د) پاسخ و نظر مراجع ذیصالح موضوع ماده چهار ا ین پی وست نامساعد نباشد.

ه) حسب نوع فعالیت متقاضی، مستندات زیر ارائه شده باشد: 

۱. گواهی آزمون و ارزیابی امنیتی سامانه‌ها و زیرساخت‌های شرکت، صادره از مراکز مورد تایید مدیریت راهبردی افتا؛

۲. مستندات امن سازی سامانه‌ها و سرویس‌های مورد استفاده شرکت در سطوح مختلف فنی؛

۳ . مستندات مثبت استخدام مسئول امنیت اطلاعات با شرح وظایف مشخص؛

۴ . گواهی کیفیت نرم‌افزارهای مورد استفاده شرکت صادره از مراکز مورد تایید مدیریت راهبردی افتا؛

۵ . گواهی سلامت و احراز اصالت نرم‌افزار از سازمان فناوری اطلاعات ایران؛

۶. تاییدیه فنی نرم‌افزار از سازمان فناوری اطلاعات ایران؛

۷. گواهی حق نشر، عرضه، اجرا و حق بهره‌برداری مادی و معنوی از نرم‌افزارها از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی؛

تبصره ۱- متقاضیان ارائه دهنده خدمات میزبانی (هاستینگ) و مرکز داده (دیتاسنتر)، موظفند صرفاً تاییدیه‌های مرتبط را از سازمان فناوری اطلاعات و سازمان پدافند غیرعامل اخذ و ارائه نموده و نیاز به ارائه مستندات موضوع جزء‌های شماره ۱، ۲، ۴، ۵، ۶ و ۷ بند این ماده نیستند.

تبصره ۲- نقض تعهدات موضوع بند (ج) این ماده مشمول ضمانت اجرای پیش بینی شده در ماده ۳ است.

ماده ۶- متقاضی پذیرش موظف است پس از اخذ مجوز پذیرش و قبل از عرضه اولیه، نسبت به ارائه گزارش ارزشیابی شرکت، صادره توسط یک نهاد مالی دارای مجوز مرتبط از سازمان اقدام نماید. نهاد مالی موضوع این ماده موظف است از خدمات کارشناسان رسمی منتخب کانون کارشناسان رسمی دادگستری یا مرکز وکال، کارشناسان رسم ی و مشاوران خانواده قوه قضائیه استفاده نماید.

ماده ۷- بورس/ فرابورس موظف است در عرضه اوراق بهادار شرکت‌های نوپا و فعال در حوزه اقتصاد دیجیتال، شرایطی تبیین نماید تا در صورتی که بر اساس آخرین صورت‌های مالی حسابرسی شده متقاضی پذیرش، نسبت دارایی‌های نامشهود به کل دارایی‌ها بیشتر از یا مساو ی با ۵۰ درصد باشد، سهام شرکت صرفاً به سرمایه‌گذاران واجد شرایط موضوع دستورالعمل پذیره‌نویسی و عرضه اولیه اوراق بهادار در بورس اوراق بهادار تهران و فرابورس ایران عرضه شود. در صورتی که این نسبت کمتر از ۵۰ درصد باشد، به تشخیص هیات پذیرش، سهام شرکت قابل عرضه به عموم است. 

تبصره: بورس می‌تواند معامالت ثانویه سهام شرکت‌های عرضه اولیه شده به سرمایه‌گذاران واجد شرایط موضوع این بند را محدود به سرمایه‌گذاران حرف‌های نماید. شرایط سرمایه‌گذاران حرف‌های توسط هیات مدیره بورس/ فرابورس تعیین و اعلام می‌شود.

ماده ۸- متقاضی پذیرش موظف است ضمن معرفی مدیران و کارکنان کلیدی شرکت، مستندات اتخاذساز و کارهای لازم جهت نگهداشت آنان و جلوگیری از ایجاد اختلال در تداوم فعالیت شرکت با فرض خروج یا سوء استفاده آنها از شرکت را به هیات پذیرش تسلیم نماید. 

ماده ۹- در جلسات هیات پذیرش با موضوع پذیرش شرکت‌های نوپا و فعال در حوزه اقتصاد دیجیتال، حضور حداقل یک کارشناس مستقل در حوزه تخصصی شرکت‌های یاد شده به انتخاب مدیرعامل بورس/ فرابورس الزامی است.

ارسال نظرات
کیان طلا
x