۰ نفر

دستاورد مهم ترون در صنعت ارزهای دیجیتال

۳ بهمن ۱۴۰۲، ۱۷:۳۱
کد خبر: 820961
دستاورد مهم ترون در صنعت ارزهای دیجیتال

ترون یک پلتفرم بلاکچین منبع باز است. این بلاکچین به گونه‌ای طراحی شده است تا به عنوان زیرساخت اینترنت غیرمتمرکز عمل کند. ترون این قابلیت دارد قراردادهای هوشمند را اجرا کند و برای ساخت اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز یا DAppها مورد استفاده قرار بگیرد. اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز، اپلیکیشن‌هایی هستند که بر روی شبکه ترون اجرا می‌شوند و توسط هیچ شخص یا سازمانی کنترل نمیشوند.

به گزارش اقتصادآنلاین، ترون یک پلتفرم بلاکچین منبع باز است. این بلاکچین به گونه‌ای طراحی شده است تا به عنوان زیرساخت اینترنت غیرمتمرکز عمل کند. ترون این قابلیت دارد قراردادهای هوشمند را اجرا کند و برای ساخت اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز یا DAppها مورد استفاده قرار بگیرد.

ارز دیجیتال ترون چیست؟ و چه کاربردی دارد؟

نسخه فعلی اینترنت تحت سلطه شرکت های متمرکزی چون گوگل، فیسبوک و آمازون قرارا داد. این شرکت ها مالک داده‌های ما هستند و آنها را کنترل می‌کنند. این امر باعث ایجاد ثروت زیادی برای واسطه‌ها شده. از طرفی این شرکت ها نه تنها برای ما ضرر مالی ایجاد کرده‌اند، بلکه در مورد نحوه استفاده از داده‌هایمان هیچ اطلاعاتی در اختیارمان قرار نمیدهند.

برای حل این مشکل ترون وارد عمل شده است. ایده آن ساخت یک اینترنت غیرمتمرکز است که توسط افرادی که از آن استفاده می‌کنند کنترل شود.

ترون چیست؟

ترون یک پلتفرم بلاکچین منبع باز است. این بلاکچین به گونه‌ای طراحی شده است تا به عنوان زیرساخت اینترنت غیرمتمرکز عمل کند. ترون این قابلیت دارد قراردادهای هوشمند را اجرا کند و برای ساخت اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز یا DAppها مورد استفاده قرار بگیرد. اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز، اپلیکیشن‌هایی هستند که بر روی شبکه ترون اجرا می‌شوند و توسط هیچ شخص یا سازمانی کنترل نمیشوند.

ترون قصد دارد در آینده بتواند خدمات پیشرفته‌تری مانند پلتفرم‌های معاملاتی، شبکه‌های بازی‌های غیرمتمرکز و برنامه‌های مالی غیرمتمرکز (DeFi) ارائه دهد.

خالق ترون کیست؟

جاستین سان متولد ۱۹۹۰ در چین است. اگر درباره‌ی او از افراد با سابقه در بازار ارزهای دیجیتال بپرسید، احتمالا همه او را به عنوان مالک ترون می‌شناسند. اما واقعا این خالق ترون کیست؟ پیش از پاسخ به این سوال بهتر است بدانیم که همه‌ی زندگی جاستین سان به شبکه ترون ختم نمی‌شود. تاکنون مجموعه اقدامات و تصمیم‌هایی که او گرفته است، نشان می‌دهد که علاقه‌ی زیادی دارد تا همیشه در صدر اخبار رمز ارزها باشد. به طوری‌که می‌توان نام او را همیشه در میان اخبار کریپتوکارنسی مشاهده کرد. صحبت‌هایی که از او در رسانه‌ها و فضای مجازی منتشر می‌شود همواره بر روی میزان خرید ترون (TRX) تاثیرگذار بوده‌اند.

دستاورد مهم ترون در صنعت ارزهای دیجیتال

او از کودکی به ایده‌پردازی علاقه داشت. ذهن خلاق آقای سان در همان ایام برای خلق ایده‌های بزرگ در آینده آماده می‌شد. اگر بخواهیم در یک کلمه بگوییم که جاستین سان کیست؟ باید گفت که او یک مغز متحرک از ایده‌هاست. آقای سان پس از اینکه مدرک لیسانس خود را از دانشگاه پکن را دریافت کرد، بلافاصله به ایالات متحده رفت و در آنجا کارشناسی ارشد رشته‌ی مطالعات شرق آسیا را دریافت کرد. علاقه‌اش به ارزهای دیجیتال از همان دوران تحصیل شروع شد.

ترون توسط جاستین سان (Justin Sun)،  مشاور ارشد سابق شرکت ریپل، بنیان‌گذاری شد. سان در دسامبر ۲۰۲۱ از سمت مدیر عامل بنیاد ترون استعفا داد و کنترل پروژه را به سازمان غیرانتفاعی ترون یا DAO (سازمان خودکار غیرمتمرکز) منتقل کرد.

تاکید موسس TRON به لزوم یک زیرساخت بانکی قوی

جاستین سان، بنیانگذار پلتفرم TRON و مشاور جهانی صرافی بین‌المللی کریپتو Huobi، در ۱۲ مارس موضوعی را در توییتر به اشتراک گذاشت که در آن به «مضرات بالقوه» رایج در بخش مالی را با اشاره به خرابی بانکداری تجاری شرکت بانک سیلیکون ولی (SVB) اشاره کرد.

پیش از این، در ۱۰ مارس، دپارتمان حفاظت مالی و نوآوری کالیفرنیا (DFPI) به دلایل نامعلومی از بانک سیلیکون ولی درخواست کرد فعالیت خود را متوقف کند و بسیاری از موسسات مالی و سرمایه گذاران را در معرض خطر قرار داد.

شایان ذکر است، سان توییت کرد که حوادث اخیر مانند سقوط ناگهانی گروه مالی SVB، آسیب احتمالی بسیاری از موسسات مالی را نشان می‌دهد:

دستاورد مهم ترون در صنعت ارزهای دیجیتال

وی با تاکید بر اجباری بودن ایجاد «بانک قابل اعتماد»، تصریح کرد:

«وقت آن است که یک بانک قابل اعتماد بسازیم که بتواند نیازهای صنعت کریپتو را برآورده کند. به عنوان حامی این اکوسیستم، من پذیرای هر ایده ای هستم که بتواند به ایجاد چنین بانکی کمک کند.»

در توییت بعدی، بنیانگذار TRON از تمایل خود برای همکاری و «ارائه بودجه، مدیریت و پشتیبانی عملیاتی» خبر داد. او افزود که برای «پذیرش گسترده‌تر ارزهای دیجیتال» وجود یک «زیرساخت بانکی قوی» که بین امور مالی سنتی و دیجیتال جدید پیوند برقرار می‌کند، ضروری است.

در پایان مجموعه توییت‌های خود، سان توجه جامعه ارزدیجیتال را به تعهد کار جمعی برای دستیابی به یک صنعت ارز دیجیتال امن‌تر جلب کرد: «با همکاری هم میتوانیم یک محیط امن و منظم برای صنعت کریپتو ایجاد کنیم و اطمینان حاصل کنیم که حوادثی مانند مورد بانک سیلیکون ولی رخ ندهد.»

اگرچه بسیاری از جامعه کریپتو از او حمایت کردند و به او ایده دادند، اما عده ای هم نظرات او را مسخره میکردند.

Tronix چیست؟

 ترونیکس یا TRX ارز اصلی اکوسیستم ترون است. این ارز برای کارمزد تراکنش شبکه استفاده می‌شود و می‌توان آن را برای دریافت پاداش‌های شبکه نیز استیک یا سهام گذاری کرد. ترونیکس همچنین یک ‏توکن حاکمیتی است و دارندگان TRX میتوانند در تصمیمات مربوط به شبکه مشارکت کنند.

توکن TRX برخلاف ارزهای دیجیتال مبتنی بر استخراج مانند بیت‌کوین (btc)، در زمان راه‌اندازی عرضه شد. TRX قابل تقسیم است؛ کوچکترین واحد ترونیکس SUN نامیده می‌شود، و یک TRX معادل ۱۰۰۰۰۰۰ SUN است.

ترون بیشتر یک واحد ارزی است تا یک رمزارز مانند بیت‌کوین. ترون قصد دارد از توکن TRX برای تسهیل تبادل دارایی‌های دیجیتال بدون نیاز به واسطه‌ استفاده کند.

توکن TRX ترون به عنوان دفتری عمل می‌کند که تبادلات در شبکه را نظارت می‌کند و در نهایت به عنوان یک ذخیره ارزش تبدیل می‌شود که خالقان محتوا می‌توانند به دلخواه خود از آن استفاده کنند.

شبکه ترون چگونه کار میکند؟

در اصل ترون از یک مکانیزم اجماع به نام اثبات سهام نیابتی (delegated proof-of-stake) یا DPoS استفاده میکند. بیت‌کوین برخلاف ترون از مدل اثبات سهام (proof-of-work) استفاده می‌کند، این مدل بر اساس شبکه‌ای از کامپیوترها برای حفظ امنیت شبکه مسائل ریاضی را حل می‌کنند. این فرآیند انرژی زیادی مصرف میکند و بخاطر تأثیر زیست‌محیطی که بیت‌کوین ایجاد میکند مورد انتقاد زیادی قرار گرفته است.

در عوض، اثبات سهام نیابتی تکاملی از مکانیزم اثبات سهام استفاده شده در بلاکچین‌هایی مانند اتریوم (eth) است. در این سیستم، افراد تصمیم میگیرند که کدام گره‌ ها مجاز به پردازش تراکنش‌های شبکه هستند. در شبکه ترون، ۲۷ نماینده ممتاز وجود دارد.

کار آنها اعتبارسنجی تراکنش‌ها، ایجاد بلوک‌های جدید و رقابت برای پاداش‌هایی است که به خاطر رفتار صحیح در شبکه اعطا می‌شود. سیستم رأی‌گیری برای انتخاب نمایندگان ممتاز به صورت مداوم ادامه دارد، به این معنا که اگر یکی از آن‌ها نادرست عمل کند، ممکن است جایگزین شود. بیشتر بخوانید » بررسی ویژگی‌های بسیار مهم تتر برای سرمایه‌گذاری

ویژگی های ترون

ماموریت ترون این است که “اینترنت را بهبود دهد”. اعتقاد دارد که می‌تواند این کار را با استفاده از چهار ویژگی اصلی انجام دهد.

آزادی داده ها: داده‌ها به طور آزادانه و بدون سانسور در سراسر شبکه حرکت کنند.

دارایی‌های دیجیتال: ایجاد یک اکوسیستم که کاربران بتوانند حق مالکیت محتواهای خود داشته باشند و آن را پیگیری کنند.

ICO شخصی: این قابلیت برای کسانی است که به افزایش سرمایه و توزیع دارایی‌های دیجیتال کمک میکنند.

فراتر از قراردادهای هوشمند: ایجاد زیرساخت برای ساخت دارایی‌های پیچیده‌تر مانند بازی‌ها و امکان پیش‌بینی بازار در این پلتفرم.

ترون برای سرمایه گذاری مناسب است؟

با وجود اختلافات و جدل‌های پیرامون آن، ترون یکی از برترین رمزارزها از نظر حجم بازار است. بدون شک، این رمزارز دارای پتانسیل است و دلایلی وجود دارد که باید آن را به عنوان یک سرمایه‌گذاری در زمینه رمزارز در نظر گرفت.

ترون یکی از پراستفاده‌ترین بلاکچین‌ها است. بیش از ۸۵ میلیون کاربر دارد و بیش از ۳ میلیارد تراکنش را پردازش کرده است. در سپتامبر ۲۰۲۱، ترون بعد از اتریوم در رتبه دوم تعداد کل تراکنش‌ها در بلاکچین‌ها داشت.

تمرکز ترون بر روی بخش سرگرمی، یک زمینه منحصر به فرد بین پروژه‌های بلاکچین است. خرید شرکت بیت‌تورنت (BitTorrent) نیز می‌تواند به توسعه آن کمک کند. علاوه بر این، ترون یک تیم توسعه‌ی قوی دارد.

حقیقت این است که شما می‌توانید با استیک کردن ترون درآمد فعال به دست آورید، که این همواره یک مزیت است. اما به یاد داشته باشید که شما تنها توکن‌های TRX بیشتری به دست می‌آورید، بنابراین این تنها در صورتی ارزشمند است که از ترون به عنوان یک سرمایه‌گذاری خوشتان بیاید.

در کل، با وجود این همه، سرمایه‌گذاری در ترون هنوز هم یک سرمایه‌گذاری با ریسک بالا است، حتی نسبت به سایر رمزارزها. شهرت خوبی ندارد و با رقباهای قوی زیادی روبه‌رو است. اگر تصمیم به خرید آن دارید، فقط به عنوان یک بخش کوچک از پرتفوی خود آن را انتخاب کنید. همچنین خود را برای نوسانات آماده کنید، زیرا قیمت‌ رمزارزها به طور قابل توجهی نوسان دارند. در نهایت قبل از هر اقدامی بررسی های لازم را انجام دهید.

منبع مقاله : https://nipoto.com/mag/what-is-tron/

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha