۰ نفر

دانشگاهیان در حمایت از مظلوم باید از قالب «بیانیه» عبور کنند

۲۱ آبان ۱۴۰۲، ۱۰:۱۴
کد خبر: 807641
دانشگاهیان در حمایت از مظلوم باید از قالب «بیانیه» عبور کنند

موضع‌گیری اهل علم و دانش نشان می‌دهد برای رساندن صدای مظلومیت غزه و نسل‌کشی صهیونیست‌ها در این منطقه باید از همه ظرفیت‌ها در سطوح مختلف بهره برد؛ به اعتقاد اساتید دانشگاه امروز دانشگاهیان در حمایت از مظلوم باید از قالب «بیانیه» عبور کنند و به تبیین و روشنگری بپردازند.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از همه ما انسانیم و انسان بودن صرفاً همین روزمرگی‌هایی نیست که تجربه می‌کنیم، حتی انسان بودن به عواطفی که با آن‌ها دست‌وپنجه نرم می‌کنیم هم نیست؛ نقشی را پذیرفته‌ایم که پر است از قطعه‌های پازلی به هم تنیده که اگر یک جزء از آن هم در جای خود قرار نگیرد نقصان است.

 این روزها بشر به‌مانند کسی که کابوس می‌بیند چشم گشوده و به نسل‌کشی که در غزه رخ می‌دهد نگاه می‌کند، دست‌وپا می‌زند و از هر حربه‌ای که در دست دارد استفاده می‌کند تا آتش این جنگ‌افروزی و نسل‌کشی، این ظلم مسلم را خاموش کند، هر کس به شکلی و هر انسان در هر جایگاهی در این میدان قدم برمی‌دارد و چشم ما عادت دارد که برخی‌ها پررنگ تر شوند و راه‌ نشان دهند.

به نام انسانیت باید در برابر نسل‌کشی غزه ایستاد

محمدرضا خانلری، عضو هیئت‌علمی دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره)، در گفت‌وگو با ایسنا با بیان این مسئله که افراد در هر قشری تنها به نام انسانیت باید در برابر نسل‌کشی صهیونیست‌ها اعلام موضع کنند، می‌گوید: انسان به‌شرط انسان بودن باید در برابر جانیان اعلام تنفر کند و اگر این فرد بخشی از نخبه‌های یک جامعه باشد لازم است که علاوه بر اعلام موضع خود اگر لازم باشد به روشنگری بپردازد.

این استاد دانشگاه ادامه می‌دهد: بیانیه دادن قشر نخبگانی حرکت مغتنمی است اما محکوم کردن و پویایی در مسئله هم مهم است، چهره دانشگاهی و دانشجو باید به اندازه توان در حد نقطه‌ای، محلی، درون و برون‌مرزی اثرگذار باشد و تلاش کند که نشان دهد حامی اصلی و ریشه قضایایی که در غزه جریان دارد را باید در کجا جست‌وجو کرد؟ نباید به  این خشونت و غصب ساده نگاه کرد، باید دانست که استکبار طغیان در برابر خالق هستی است و اگر این موضع را به گوش همه جهان برسانیم خواهیم دید که یک حرکت همگانی شکل خواهد گرفت.

وی بیان می‌کند: نگاه ما در ایران اسلامی این است که فلسطین و دفاع از مظلوم آرمان جدی انقلاب است، دیدگاه تعامل با جهان و فشردن دست کدخدا در این موضوع راهبردی ندارد چراکه کدخدا با دشمنی علیه صهیونیست مشکل دارد و ما باید مجبور باشیم برای جلب رضایت او دست از آرمان خود برداریم و این یعنی برای کسب رضایت او باید از نگاه خداوند عبور کنیم.

خانلری با تأکید بر وظیفه اساتید دانشگاه بر روشنگری و تبیین مواضع دفاع حق علیه باطل خاطرنشان می‌کند: در دانشگاه همان‌قدر که وظیفه‌داریم دانشجو را به رشد علمی برسانیم رشد بینشی او را هم به عهده‌ داریم درحالی‌که در دهه‌های اخیر با انتفاع، جوان را عقیم کردیم و او مهم‌ترین وظیفه و کنش خود را در تولید مقالات ISI می‌داند، جوان باید در برابر اسلام و کیان کشورش نیز خود را موظف بداند و دور شدن از این دیدگاه درواقع یک رویداد استکباری است.

عضو هیات‌علمی دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) با اشاره به رهنمودهای امام خمینی در خصوص دانشگاه می‌گوید: امام فرمودند دانشگاه باید انسان‌ساز باشد و همین نکته امروز هم باید مورد توجه قرار بگیرد.

اهل علم باید دیده‌بان جامعه باشند

داود معماری، عضو هیئت‌علمی دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) نیز در گفت‌وگو با ایسنا با تأکید بر این مسئله که قشر دانشگاهی هم بخشی از اقشار جامعه است و مانند همه مردم انسان و مسلمان است، می‌گوید: به‌عنوان انسان و به‌عنوان فردی از جامعه نخبگانی هر آزاده‌ای در برابر نظام ظلم باید اعلام موضع کند و مقابله با ظلم و نسل‌کشی مطابق با تمامی قوانین انسانی است.

این استاد دانشگاه بیان می‌کند: انتظارها از قشر دانشگاهی به‌عنوان یک قشر پیشگام این است که علاوه بر اعلام موضع به روشنگری هم بپردازند چراکه طبق قرآن خداوند از عالمان و اهل درک به‌عنوان دیده‌بان جامعه پیمان گرفته است پس لازم است که با مدرک مستدل به‌منظور روشنگری و اعلام موضع حق و حقانیت برای آگاهی بخشی به عامه مردم اقدام کنند.

وی با تأکید بر این موضوع که جامعه دانشگاهی می‌تواند از ارتباطات خود در سطوح مختلف در جهت حمایت از مردم مظلوم غزه استفاده کنند، می‌گوید: خیلی از اساتید دانشگاه‌ها در سطح بین‌المللی عضو انجمن‌های مختلف هستند و امروز باید از همین ظرفیت برای روشنگری استفاده کنند، در حال حاضر اثر و توان رسانه‌ای رژیم صهیونیستی را شاهد هستیم و لازم است هرکسی با توان خود در برابر سکوت خبری دنیا که به نفع صهیونیست است اقدام کند.

معماری یادآور می‌شود: پاسخ هر چیزی باید از جنس همان موضوع باشد، اگر در جنگ از ابزار و سلاح‌های جنگی استفاده می‌شود در دنیای رسانه‌ها هم باید با همین ابزار در برابر زیاده‌خواهی‌های رژیم اشغالگر قدس ایستاد، گر چه توان رسانه‌ای آن‌ها بسیار فراگیر است ولی قطعاً عکس‌العمل هم بی‌نتیجه نخواهد بود.

وی خاطرنشان می‌کند: یکی از سلاح‌های رسانه‌ای دشمن معکوس نشان دادن واقعیت است، اسرائیل شر مطلق است ولی در رسانه‌های جهانی مظلوم‌نمایی می‌کند و از قدرت رسانه‌ای بیش از قدرت نظامی بهره می‌برد، چراکه در ابتدا از این مجرا وارد می‌شود و بعد از اینکه دنیا را با اخبار جعلی پر کرد زیر این پوشش اقدام به ظلم و نسل‌کشی می‌کند.

جامعه به تبیین علل عملیات طوفان الاقصی نیاز دارد

حمیدرضا مشهدی، رئیس دانشگاه فرهنگیان استان قزوین هم در گفت‌وگو با ایسنا با ابراز نگرانی از عدم تشریح و تبیین اتفاق هفتم اکتبر به شکل صحیح، اظهار می‌کند: تبیین این موضوع که در هفتم اکتبر چه اتفاقی توسط حماس رقم خورده است، ضروری است و انجام این کار به عهده رسانه‌ها و اساتید و دانشگاهیانی است که دقت نظر بیشتری به این موضوع دارند و به‌نوعی در این زمینه وظیفه‌دار نیز هستند.

وی تأکید می‌کند: اگر عامه مردم می‌گویند حماس شروع‌کننده این درگیری بوده و پاسخ صهیونیست‌ها به این موضوع هم امری طبیعی است باید این موضوع تشریح شود که رژیم اشغالگر قدس بیش از ۷۰ سال است که فلسطین را اشغال کرده و حداقل در ۲۰ سال گذشته نوار غزه را در سخت‌ترین حالت محاصره قرار داده است و هر روز هم محاصره را تنگ‌تر کرده است پس پاسخ حماس امری طبیعی است اما اگر این استدلال‌ها از زبان یک دانشگاهی باشد باید گفت که زنگ خطر است.

رئیس دانشگاه فرهنگیان استان قزوین بابیان نکته دوم در موضوع رخدادهای حال حاضر نوار غزه تبیین می‌کند: رژیم صهیونیستی از تمامی فضاها و ظرفیت‌های رسانه‌ای برای مباح نشان دادن رفتارهای خود استفاده می‌کند، سال گذشته و در جریان جنگ روسیه و اوکراین می‌دیدیم که تمام رسانه‌ها و حتی فضاهای ورزشی و فوتبالی با برند Stop War موضوع را پیگیری می‌کردند، امروز در جریان نسل‌کشی‌ که صهیونیست‌ها در غزه به راه انداخته‌اند در طول یک ماه بیش از کل ایام جنگ اوکراین زن و کودک کشته‌ شده و رسانه‌ها در برابر این واقعیت سکوت کرده‌اند لذا لازم است با هر امکانی که در دست داریم صدای مظلوم باشیم.

وی یادآور می‌شود: حماس در عملیات طوفان‌الاقصی فتوحاتی به دست آورده که صهیونیست تلاش می‌کند با کشتار گسترده و با انواع حربه‌های رسانه‌ای آن را انکار کند، نیروهای حماس توانسته‌اند به ادعای اشراف اطلاعاتی رژیم صهیونیستی و به ادعای ارتش برتر بودن اسرائیل ضربه بزنند و می‌بینیم ناوهای انگلیسی و آمریکایی برای حمایت از رژیم اشغالگر قدس وارد منطقه شده‌اند، تک تک این اتفاق‌ها به معنای ناتوانی رژیم صهیونیستی است که یک رویداد ارزشمند است.

به گزارش ایسنا، با آغاز عملیات طوفان‌الاقصی در روز هفتم اکتبر روند جدیدی در رویکرد مقاومت، نه تنها بین صهیونیست‌ و فلسطین که در سراسر جهان شکل گرفته است حتی اگر رژیم صهیونیستی با استفاده از انواع رفتارهای ضد بشری و جنایات جنگی تلاش کند این روند را انکار نماید.

حال، مردم دنیا اعم از قشرهای نخبگانی و دانشگاهی یا عامه مردم با همین اندک اطلاعات واقعی که دریافت می‌کند در برابر کودک کشی‌ها ایستاده‌اند و در غرب شاهد حضور مردم در خیابان‌های لندن، پاریس، رم، استکهلم، واشنگتن و بسیاری مناطق مختلف در حمایت از مردم مظلوم غزه هستیم و با این روند مقاومت و رویکرد آزادی بخشی فلسطینی حتی یک قدم به عقب باز نخواهد گشت.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha