به گزارش اقتصاد آنلاین، نامزدهای ریاست اتاق دهم در حالی امروز به معرفی خود و اهدافشان پرداختند که نتیجه تایید صلاحیتها هنوز به صورت رسمی مشخص نشده است. البته توحید صدرنژاد، دبیر کنفدراسیون تشکلها معتقد است این تعلل به معنی تایید صلاحیت همه کاندیداهاست. او میگوید: آیین نامه صلاحیت مخصوص به دستگاههای مشمول قانون خدمات کشوری است که اتاق شامل آن نیست. همچنین در بررسی آیین نامه نحوه تشکیل و اداره هیات نمایندگان، عدم برخورداری از محکومیت موثر کیفری قید شده بود که در جلسه شورای عالی نظارت به پاسخ استعلام مکتوب از وزارت اطلاعات در بازه زمانی ۱۰ روز کاری تبدیل شده است. لذا فارغ از شایعاتی که در گروهها دست به دست میشود، از آنجا که بازه زمانی ۱۰ روزه یکشنبه ۲۱خرداد پایان یافته، اصولا تمام کاندیداها تایید شده هستند. البته برخی دیگر نیز موارد دیگری را مطرح میکنند و میگویند تعداد زیادی از کاندیداها تایید صلاحیت نشدند. این اتفاق نگرانیهای زیادی را برای کاندیداها ایجاد کرده است. پیر موذن، یکی از کاندیداهای ریاست اتاق در این خصوص گفت: دوستان کاندید من نگران فردای بعد رد صلاحیت هستند؛ چون سیاسی نیستند و اقتصادی هستند؛ اگر فرد سیاسی باشد، رد صلاحیتش توجیه دارد و میگویند فلان مقاله را نوشته، اما رد صلاحیت برای فردی که اقتصادی است، معنا ندارد. با این اوصاف حتی این بینظمیها در اعلام صلاحیتها هم نتوانسته تب و تاب انتخابات را از بین ببرد و اعضای هیات رییسه امروز به تبیین برنامههای خود پرداختند.
نقش پررنگ تشکلها در برنامههای اعلام شده
توجه به تشکلها و پررنگ شدن نقش آنان مهمترین نکتهای بود که کاندیداهای ریاست اتاق بر آن تاکید داشتند. برای مثال پیرموذن در این خصوص اظهار کرد: وقتی برای یکی از ارکان امکانات زیرساختی میبینیم باید باید برای بقیه ارکان هم همان امکانات را ببینیم. همیشه طوری وانمود شده که قوی کردن تشکلها برای استانها مشکل ایجاد میکند در صورتی که اینطور نیست. او در همین خصوص وعده داد که نقش تشکلها و اتاقهای مشترک و کمیسیونها باید پررنگ شود و در صورتی که در روز انتخابات رای بیاورد، این کار را انجام خواهد داد.
سلاح ورزی هم در این جلسه به ساماندهی واقعی بین تمام تشکل های بخش خصوصی تاکید کرد و گفت که در دوره قبل هم تلاشهای زیادی برای این مساله شد اما به دلایلی اجرایی شدن آن ممکن نشد. ژایله نیز با تاکید بر اینکه بدون نظر تشکلها کاری نمیکند گفت: تشکل باید بازوی عملیاتی رییس اتاق و هیات رییسه باشد. به عقیده او تشکل باید قوی شود و کوچک شمردن تشکلها اشتباه است و اگر تشکل جایگاه خود را پیدا کند، میتواند درامدهای زیادی داشته باشد.
عظیم زاده هم به تشکلها قول داد که به صورت ویژه مسایل آنان را پیگیری میکند و قطعا ترکیب هیات رییسه را ۹نفره خواهد کرد. او در صحبتهایش اظهار کرد: که ایجاد جایگاه برای تشکلها را به قانون تبدیل خواهد کرد. البته عظیم زاده در این بین نقد جالبی مطرح کرد و گفت: همه نزدیک انتخابات به تشکلها پناه میبرند و در زمان انتخابات تشکلها را دوست خود میدانند اما پس از انتخابات همه چیز را فراموش میکنند و خودش وعده مساعد داد که در دوره او این اتفاق نخواهد افتاد. عظیم زاده انقدر از گفتههایش اطمینان داشت که گفت اگر تا یک سال وعدههایم عملی نشد، مرا برکنار کنید.
بهرامی ارض اقدس نامزد دیگری بود که نقش پررنگ تشکلها در صحبتهای او نیز حس میشد. او در بخشی از صحبتهایش گفت: اگر در اتاق مسول شوم، از ظرفیت تشکلها استفاده میکنم. من خود را مدیون استفاده از ظرفیت علمی و تخصصی تشکلها میدانم و باور دارم هرجا در مراکز تصمیمگیری بودم از ظرفیت تشکلها استفاده کردم و اگر در اتاق مسیولیتی داشته باشم از ظرفیت تشکلها استفاده خواهم کرد.
مروری کوتاه بر جلسه امروز
بهرامی ارض اقدس اولین نفری بود که امروز شروع به سخنرانی کرد. او تاکید داشت که برای منافع جمعی آمده و استعفا از تمام سمتهایی که داشته را گواهی بر این مدعا اعلام کرد.
پس از او عظیم زاده به معرفی خودش پرداخت. او به شدت به خود مطمین بود و اعلام کرد که از همه یک قدم جلوتر و تک است و برای اثبات این گفته به پروژهای اشاره کرد که درهایش از طلای ۱۸عیار است و البته مسیولیت در اتاق بازرگانی را ارجح بر منافع شخصی خود عنوان کرد و گفت تمام کارهایش را به پسرش انتقال داده است.
ژایله نیز در گفتههایش به تیم تاکید کرد و گفت یک نفر کافی نیست و یک تیم باید برای مصلحت تصمیم بگیرد. نکته جالبی که ژایله در صحبتهایش داشت، تجربهای در اتاق تبریز بود که به قراردادهای چندین میلیون دلاری منجر شد. او گفت بک هواپیمای ۵۰نفرع اختصاصی گرفت و با زمینه چینی در نمایشگاه ارمنستان تجار را به این کشور برد و نتیجه این امر قراردادهای بزرگی شد و معتقد بود این امر باید در سطح کلان یعنی اتاق ایران نیز اجرا شود.
نفر بعدی سلاح ورزی نایب فعلی رییس اتاق بازرگانی بود. او با صداقت تمام در مورد این هشت سال صحبت کرد و گفت که به عملکرد اتاق در این مدت نمره ۱۳.۵ میدهد. او تاکید کرد که اگر رییس اتاق شود به عنوان سخنگوی بخش خصوصی عمل خواهد کرد و البته نکته جالب دیگر در خصلتهایش این بود که حتی اگر بهترین سمتهای دولتی به او پیشنهاد شود اتاق را رها نخواهد کرد و حتی هیچ فشاری از هیچ سمتی نمیتواند عرق او به اتاق را از بین ببرد.
پیرموذن هم اخرین نفری بود که از برنامههایش گفت. او اصلاح قانون اتاق، تقویت تشکلها، تقویت اتاقهای مشترک، طرح امایش صنعتی کشاورزی و گردشگری و اصلاح محیط کسب و کار را مهمترین برنامههای خود عنوان کرد و گفت که عاشق کارش است و برای خدمت به بخش خصوصی آمده است.
برای مشاهده مشروح اتفاقات جلسه امروز کلیک کنید.
حالا باید دید در این بین چه کسی بر کرسی ریاست اتاق بازرگانی تکیه خواهد زد و ایا اتاق بازرگانی میتواند به اتاقی مطلوب برای تجار تبدیل شود یا خیر.