۰ نفر

فاطمی امین: اولین کسی که به‌دنبال این است که اقتصاد کشور ریالی اداره شود من هستم

۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۱۴:۲۹
کد خبر: 714259
فاطمی امین: اولین کسی که به‌دنبال این است که اقتصاد کشور ریالی اداره شود من هستم

وزیر صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: بنده هم به عنوان وزیر صنعت یک تندر ۹۰ مدل ۱۳۸۹ دارم و نسبت به قیمت خودرو گله‌مند هستم ما از مردم جدا نیستیم.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایسنا، سید رضا فاطمی امین در جلسه علنی نوبت بعداز ظهر امروز مجلس شورای اسلامی و در دفاع از خود بیان کرد: بنده از آقای آزادی‌خواه عذرخواهی می‌کنم. بنده نام شرکتی را آوردم و چون در حوزه انتخابیه ایشان بود اشاره‌ای داشتم اما اگر برای آقای آزادی‌خواه سوءتفاهمی ایجاد شده بنده از ایشان عذرخواهی می‌کنم. حضرت آقا از ما گلایه‌هایی در حوزه عقب‌ماندگی در بحث معدن داشتند و بارها از این موضوع گلایه کردند. در یکی از دیدارهایی که در ماه رمضان با مقام معظم رهبری داشتیم علی‌رغم این‌که سابقا از بخش معدن به لحاظ عقب‌ماندگی گلایه داشتند در حضور شما نمایندگان تاکید کردند که به بنده در این حوزه مژده دادید. ما در حوزه خودرو و لوازم خانگی نیز مشکل داریم و اما اگر فرصت دهید دغدغه‌های رهبری را در این حوزه‌ها نیز حل خواهیم کرد.

وی در ادامه اظهار کرد: تنها ۳۰ الی ۳۵ درصد جواز تاسیس منجر به پروانه بهره‌برداری می‌شود. این گزارش می‌گوید در کل صنایع بورسی صنعتی ۱۲.۸ درصد رشد داشتیم. در پنج ماه آخر سال گذشته رشد بالای هشت درصدی را تجربه کرده‌ایم که از سال ۱۳۹۶ تاکنون بی‌نظیر است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه تصریح کرد: ما هم نسبت به تسهیلات بانکی انتقاد داشتیم ولی مگر بنده مسئول تسهیلات بانکی هستم. من هم نسبت به صنعت خودرو و قیمت خودرو انتقاد دارم. بنده به عنوان وزیر صنعت، معدن و تجارت یک تندر ۹۰ مدل ۱۳۸۹ دارم مگر ما جدا از مردم هستیم یا جای دیگری زندگی می‌کنیم. ما یک قیمت کارخانه داریم و یک قیمت بازار داریم اما به لحاظ این‌که چهار سال در تولید خودرو مشکلاتی ایجاد شد بین قیمت کارخانه با قیمت بازار شکاف زیادی ایجاد شده است.

وی در ادامه تاکید کرد: آمار تورم خودرو از اردیبهشت‌ماه تا آبان‌ماه سال گذشته کاهشی بوده و از آذرماه افزایش پیدا کرده است که به قیمت ارز باز می‌گردد. مگر من مسئول ارز هستم چالش‌های بازار ارز در کار بنده نیز تاثیر منفی می‌گذارد قیمت مواد اولیه کارخانه‌ها افزایش می‌یابد. اولین کسی که به شدت به دنبال این است که اقتصاد کشور بر مبنای ریال اداره شود بنده هستم.

فاطمی امین در ادامه اظهار کرد: این بسیار اشتباه است که پول آب، برق و گاز و دستمزد ریالی بوده اما قیمت محصول دلاری باشد. وزارت صمت ۳۰ درصد اقتصاد کشور را در دست دارد. در کل دنیا ۹۰ رشته فعالیت وجود دارد که ۲۷ رشته از این فعالیت های اقتصادی به وزارت صمت باز می گردد. وزارتخانه ای که ۳۰ درصد تولید کشور را در دست داشته و یک سوم کل فعالیت ها را در بر می گیرد در طول دولت قبلی ۴ تا سرپرست داشته است.

وزیر صمت گفت: گزارش مرکز پژوهش‌ها ناظر به شرکت‌های بورسی است که در مجموع تولید در اسفند ماه ۲۸ درصد رشد داشته‌اند که این آمار از سال ۹۸ به بعد بینظیر بوده است.

وی توضیح داد: رشد کلی اقتصاد در ۹ ماهه اول سال ۱۴۰۰ چهار درصد بود و رشد صنعت ۳ درصد بود اما در ۹ ماه اول ۱۴۰۱ رشد صنعت هشت درصد و رشد کل اقتصاد ۳.۷ درصد بوده، یعنی صنعت از اقتصاد جلو زده است.

وی با اشاره به افزایش رشد بخش معدن و تشکیل سرمایه گذاری ماشین آلات،‌ گفت: تورم مصرف کننده برای کل اقتصاد در شهریور ۱۴۰۰، ۴۵.۸ درصد بود که در بهمن ۱۴۰۰ به ۴۷.۷ درصد رسید. تورم کالاهای صنعتی در شهریور ۱۴۰۰، ۶.۳۵ درصد و در بهمن ۱۴۰۱ به ۴۲.۳ رسید یعنی میزان تورم کالاهای صنعتی پایین آمد.

وی با بیان اینکه تورم آزاردهنده است، گفت: باید این بیماری مزمن حل شود که با همدلی و هم افزایی رخ می‌دهد. اینکه چرا مردم رشد را احساس نمی‌کنند سوال بسیار مهمی است. جواب این است که در دهه ۹۰ رشد اقتصادی حدود ۱ درصد بوده و درآمدهای واقعی مردم هم بالا نرفته و تورم انباشته شده است. ما پنج سال تورم بالای ۳۰ درصد داشتیم و ۱۰ سال هم تولید ضعیف و درآمد خانوار کم بوده است. امسال سال طلایی کشور است، ۱۰ سال تولید ثابت بود و حرکت نکرد. در سال ۱۴۰۱ پرواز هواپیمای تولید آغاز شده است.

فاطمی امین گفت: بارها گفته‌ام که ایکاش سنم به زمان جنگ تحمیلی می‌خورد و در جنگ حضور داشتم اما خوشحالم که در سنی هستم که در گام دوم انقلاب حضور دارم.

وی از نمایندگان خواست که به او فرصت داده تا کارهای نیمه تمام را به اتمام برساند.

فاطمی امین گفت که به بنده فرصت دهید و نتیجه اعتماد مجدد را خواهید دید. امیدوارم همدلی داشته باشید، مردم، مجلس و دولت نمی‌گویند و حاکمیت را می‌بینند. همه در یک کشتی هستیم و باید مسیر را پیش ببریم