نحوه بازنشسته شدن روستاییان و عشایر اعلام شد
در حال حاضر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر ۲ میلیون و ۳۱۸ هزار و ۵۴۸ نفر عضو فعال و غیر فعال دارد. از این آمار، ۱ میلیون و ۴۶۱ هزار و ۴۵۸ نفر عضو بیمه شده فعال و ۷۰۷ هزار و ۶۱۷ نفر نیز بیمه شده غیر فعال دارد.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فارس، صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر، نهادی اجتماعی است که چندسالی است به جامعه هدف خود خدمات بیمهای ارائه میدهد، این صندوق به منظور برخورداری مردم از خدمات تأمین اجتماعی راه اندازی شده و تاکنون توانسته گامهای خوبی را بردارد.
اصل ۲۹ قانون اساسی به چرایی تشکیل صندوق بازنشستگی اشاره میکند، این اصل میگوید: برخورداری از تأمین اجتماعی از نظر بازنشستگی، بیکاری، پیری، از کار افتادگی، بی سرپرستی، در راه ماندگی، حوادث و سوانح و نیاز به خدمات بهداشتی و درمانی و مراقبت از محل درآمدهای عمومی و درآمدهای حاصل از مشارکت مردم، خدمات و حمایتهای ملی فوق را برای یک یک افراد کشور تأمین کند.
قانون ساختار نظام جامع رفاه و تأمین اجتماعی مصوب اردیبهشت ماه ۱۳۸۳
یکی از اساسی ترین مبانی قانونی که باعث ایجاد و تأسیس صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر شده قانون ساختار نظام جامع رفاه و تأمین اجتماعی است.
در بند «د» ماده۳ اشاره شده است که: تشکیل صندوق های بیمه ای مورد نیاز مانند بیمه روستاییان و عشایر نیاز است. همچنین در بند ۲ ماده ۳ نیز تأکید شده است که دولت مکلف است ظرف دو سال از تاریخ ابلاغ این قانون، امکان زیر پوشش قرار گرفتن اقشار مختلف جامعه از جمله روستاییان و عشایر و ... را فراهم نماید.
مشمولان صندوق بیمه اجتماعی چه کسانی هستند؟
از جمله این مشمولان می توان به کلیه ساکنین روستاها و مناطق عشایری اشاره کرد، بخشی دیگر از اعضای این صندوق میتوانند شاغلین فصلی و ساکنین شهرهای زیر ۲۰ هزار جمعیت باشند.
یکی دیگر از گروه های جامعه هدف صندوق بیمه اجتماعی، کشاورزان ساکن و غیر ساکن در روستاهای کشور هستند که میتوانند از خدمات بازنشستگی، مستمری در ایام سالمندی و ... استفاده کنند.
رانندگان حمل و نقل بار و مسافر بین شهری( ساکنین روستاها، ساکنین مناطق عشایری و ساکنان شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر) از آن جمله جامعه هدف این صندوق به شمار میآیند.
همچنین فعالان و شاغلان حوزه فرش، قالی، جاجیم و گلیم بافی، فعالان و شاغلان عرصه صنایع دستی و هنرهای سنتی، دیگر مشمولان این صندوق هستند.
مزایا و خدمات صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر کشور
پرداخت ۷۰ درصد حق بیمه سالانه کشاورزان، روستاییان و عشایر از سوی دولت، پرداخت مستمری دوران بازنسشتگی، پرداخت مستمری از کارافتادگی کلی، پرداخت مستمری بازماندگان متوفی و نقل و انتقال سوتبق و کسور بازنشستگی بین صندوق های بیمه اجتماعی کشور را میتوان مهمترین خدمات سازمان تأمین اجتماعی به شمار آورد.
تعداد اعضای صندوق
در حال حاضر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر ۲ میلیون و ۳۱۸ هزار و ۵۴۸ نفر عضو فعال و غیر فعال دارد. از این آمار، ۱ میلیون و ۴۶۱ هزار و ۴۵۸ نفر عضو بیمه شده فعال و ۷۰۷ هزار و ۶۱۷ نفر نیز بیمه شده غیر فعال دارد.
در مجموع، ۶۳درصد از اعضای صندوق بیمه شده فعال و ۳۷ درصد دیگر را بیمه شدگان غیر فعال تشکیل می دهند.
آمار مستمری بگیران صندوق بیمه اجتماعی
صندوق بیمه اجتماعی کشور در حال حاضر ۱۴۹ هزار و ۴۷۳ نفر مستمری بگیر، ۷۶ هزار و ۸۴۶ نفر بازماندگان، ۵۰ هزار و ۴۳ نفر بازنشستگی پیش از موعد، ۱۳هزار و ۷۰۹ نفر سالمند و ۸ هزار و ۵۳۲ نفر از کارافتاده را در خود جای داده است.
در مجموع،۵۱درصد بازماندگان، ۳۴درصد بازنشستگی پیش از موعد،۹ درصد از کار افتادگی و ۶درصد از اعضای مستمری بگیر صندوق را سالمندان تشکیل می دهند.
معرفی شدگان جهت بهره برداری از طرح ملی به تفکیک وزارتخانه ها و سازمانها
وزارت میراث فرهنگی: ۱۰ هزار و ۱۰۴ نفر، در این بین ۸ هزار و ۵۴۴ نفر را بانوان و هزار و ۶۰ نفر را مردان تشکیل می دهند. در سازمان بهزیستی کشور نیز آمار مشمولین طرح، ۲۹۰ هزار و ۷۳۳ نفر است که در این بین، ۱۱۸ هزار و ۶۶۶ نفر را زنان و ۱۷۲ هزار و ۶۷ نفر را مردان تشکیل میدهند.
تعداد مشمولین طرح در وزارت جهاد کشاورزی ۱۹ هزار و ۹۴۴ نفر است که ۱۹ هزار و ۹۲۳ نفر به زنان اختصاص یافته است. از سویی دیگر سازمان امور عشایری، ۵۰ هزار و ۳۰۹ نفر از این مشمولین را داراست و براساس این آمار، ۴۸ هزار و ۴۷۵ نفر از مردان تشکیل داده است.
برهمین اساس،۷۹۵ هزار و ۴۷۷ نفر از مشمولین در کمیته امام خمینی (ره) فعالیت دارند که از این رقم، ۴۰۸هزار و۴۵۹ نفر را زنان تشکیل دادهاند.
مرکز ملی فرش ایران نیز ۷۰ هزار و ۶۶۴ نفر معرفی شده به این صندوق دارد که ۵۸ هزار و ۶۰۲نفر را بانوان و ۱۲هزار و ۰۶۲ نفر نیز به مردان اختصاص دارد.
با توجه به آمار معرفی شدگان جهت بهره مندی از طرح ملی بیمه اجتماعی، کمیته امام خمینی(ره) بیشترین آمارمعرفی شدگان و پس از آن سازمان بهزیستی بیشترین معرفی شدگان را دارند. پس از این دو سازمان و نهاد، مرکز ملی فرش ایران و سپس سازمان امور عشایر، بیشترین آمار معرفی شدگان به صندوق بیمه اجتماعی را کسب کرده اند.