۰ نفر

عوارض سیگار و تنباکو در جیب ورزش

۱۸ آذر ۱۳۹۸، ۱۶:۱۴
کد خبر: 400603
عوارض سیگار و تنباکو در جیب ورزش

با ارایه لایحه بودجه‌ سال ٩٩ توسط رئیس‌جمهوری به مجلس شورای اسلامی، سهم ورزش هم برای ‌سال آینده از بودجه دولتی مشخص شد.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از شهروند، نکته جالب توجه افزایش بودجه ورزش در تمامی بخش‌ها بوده که در‌ سال برگزاری دو رویداد مهم و کلیدی یعنی المپیک و پارالمپیک ٢٠٢٠ توکیو خبری خوش برای اهالی ورزش به حساب می‌آید، حتی دولت برای المپیک بودجه جداگانه‌ای هم درنظر گرفته و این نشانه اهمیت بالای موفقیت کاروان ورزشی ایران در توکیو برای دولتمردان است. در ادامه به بررسی جزئیات لایحه بودجه در بخش ورزش می‌پردازیم که موارد جالبی را هم در خود جای داده است.

افزایش چشمگیر بودجه وزارت ورزش

بودجه جاری وزارت ورزش و جوانان در‌ سال ٩٩ در لایحه پیشنهادی بیش از ٨٧٠‌میلیارد و بودجه عمرانی این وزارتخانه در ‌سال آینده بیش از ٥٨١‌میلیارد درج شده که نشان می‌دهد جمعا بودجه وزارت ورزش ‌هزار و ٤٥١‌میلیارد و ٦٦٧‌میلیون و ٢٠٠‌هزار تومان تعیین شده است. درصورتی که مجلس شورای اسلامی لایحه بودجه وزارت ورزش را بدون تغییر به تصویب برساند، شاهد افزایش چشمگیر بودجه این وزارتخانه نسبت به‌ سال ٩٨ خواهیم بود. ‌سال گذشته مجموع بودجه جاری و عمرانی وزارت ورزش‌ هزار و ١٦٦‌میلیارد بود که برای‌ سال جدید حدود ٢٨٥‌میلیارد افزایش داشته است.

کمیته المپیک هم سهم بیشتری دارد

بودجه درنظر گرفته‌شده برای کمیته ملی المپیک در ‌سال ٩٩ نیز از نظر افزایش شباهت زیادی به وزارت ورزش دارد، درحالی ‌که در لایحه بودجه ‌سال ٩٨ سهم کمیته ملی المپیک ٧٤‌میلیارد و ٥٠٠‌میلیون درنظر گرفته شده بود، برای ‌سال ٩٩ در لایحه پیشنهادی مبلغ ١٢٩‌میلیارد و ٢٠٠‌میلیون مقابل نام کمیته ملی المپیک درج شده که افزایش ٥٥میلیاردی نسبت به‌ سال گذشته را نشان می‌دهد. این اتفاق بدون ‌شک در‌ سال المپیک برای کمک به بودجه المپیکی این کمیته بوده که باید در اختیار فدراسیون‌ها قرار بگیرد.

درصد پایین افزایش برای پارالمپیکی‌ها

با اینکه پارالمپیک ٢٠٢٠ هم در پیش است، ‌درصد افزایش بودجه این کمیته نسبت به کمیته ملی المپیک بسیار کمتر است. کمیته ملی پارالمپیک که در ‌سال ٩٨ بودجه ٣١‌میلیارد و ٦٠٠ میلیونی داشت، برای‌ سال ٩٩ با افزایش ٣‌میلیارد و ١٠٠‌میلیون تومانی بودجه مواجه شده که درمجموع بودجه پارالمپیکی‌ها را به ٣٤‌میلیارد و ٧٠٠‌میلیون تومان رسانده است.

بودجه ٣٠میلیاردی ویژه المپیک

دولت به جز اینکه در ‌سال المپیک افزایش بودجه وزارت ورزش، کمیته ملی المپیک و پارالمپیک را در برنامه خود دارد، سهم جداگانه‌ای هم برای المپیک درنظر گرفته است. بودجه ویژه المپیک ٣٠‌میلیارد در لایحه قرار داده شده و به جز آن سهم ویژه‌ای هم برای کمیته ملی المپیک و پارالمپیک به منظور کمک به آماده‌سازی و شرکت در مسابقات ورزشی منطقه‌ای و جهانی در لایحه وجود دارد. این سهم ویژه ١٤‌میلیارد و ٦٠٠‌میلیون برای کمیته ملی المپیک و ٨‌میلیارد و ٤٠٠‌میلیون برای کمیته ملی پارالمپیک درنظر گرفته شده که جمع آن ٢٣‌میلیارد تومان خواهد بود و باید به فدراسیون‌های ورزشی اختصاص پیدا کند. در مجموع این سهم ویژه برای ورزشی‌ها ٥٣‌میلیارد تومان خارج از بودجه همیشگی درنظر گرفته شده و نوید اتفاقات خوبی را می‌دهد.

افزایش ٤٠٠میلیاردی سهم ورزش

اگر بودجه پیشنهادی وزارت ورزش و جوانان، کمیته ملی المپیک، کمیته ملی پارالمپیک و سهم ویژه برای مسابقات المپیک و پارالمپیک ٢٠٢٠ با تصویب مجلس شورای اسلامی همراه شود، در مجموع می‌توانیم بگوییم بودجه ورزش در‌ سال ٩٩ نسبت به ‌سال قبلی حدودا ٤٠٠‌میلیارد تومان افزایش خواهد داشت. مجموع تمامی بودجه‌های درنظر گرفته شده برای ورزش در‌ سال ٩٨ طبق لایحه بودجه دولت، ١٢٧٢‌میلیارد تومان بود، اما در‌ سال ٩٩ این مبلغ به ١٦٦٨‌میلیارد می‌رسد که دقیقا ٣٩٦‌میلیارد تومان بیشتر از‌ سال قبل است. تصویب این بودجه در ‌سال المپیک می‌تواند یک اتفاق مهم و نویدبخش برای ورزش ایران باشد تا بتواند بدون دغدغه مالی به سوی موفقیت در مهم‌ترین رویداد ورزشی جهان در توکیو حرکت کند.

عوارض سیگار و تنباکو در جیب ورزش

یکی از خبرهای جالبی که در حاشیه ارایه لایحه بودجه توسط رئیس‌جمهوری به مجلس توسط مدیرکل امور مجلس وزارت ورزش و جوانان عنوان شد، افزایش سهم ورزش از عوارض سیگار و تنباکو بود. داوود عزیزی در این‌باره می‌گوید: «در ماده ٥٠ هم سهم وزارت ورزش از اخذ عوارض از سیگار و تنباکو به ٤٠‌درصد رسید و در ماده ٥١ برای اولین‌بار سهم وزارت ورزش و جوانان از عوارض از کالاهای آسیب‌رسان ٣٠‌درصد تعریف شد.» البته این تنها خبر جالب و خوب از زبان عزیزی نبود و او درباره بحث‌های مالیاتی هم اخبار خوبی را به گوش باشگاه‌ها و اهالی ورزش رساند:   «لایحه دوم، لایحه مالیات بر ارزش افزوده است که چهار حکم بسیار خوب در آن داریم. یکی از آنها معافیت باشگاه‌های ورزشی از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده است. همچنین در ماده ٤١ این لایحه ٢٧صدم‌ درصد از ٩‌درصد مالیات بر ارزش افزوده دایمی شد که جوانان و ورزش قهرمانی هم در این لایحه  دیده شده‌اند.»