مدیرعامل بنیاد ملی گندم‌کاران کشور خبر داد؛

موافقت با افزایش قیمت خرید تضمینی گندم به ۱۷ هزار تومان به شرط تامین منابع مالی / وزارت جهاد کشاورزی عقب نشینی کرد

مدیرعامل بنیاد ملی گندم‌کاران کشور گفت: وزارت جهاد کشاورزی از مخالفت با افزایش قیمت خرید تضمینی گندم به ۱۷ هزار تومان عقب نشینی کرده و شرط آن را تامین اعتبار عنوان کرده است.

موافقت با افزایش قیمت خرید تضمینی گندم به ۱۷ هزار تومان به شرط تامین منابع مالی / وزارت جهاد کشاورزی عقب نشینی کرد

اقتصاد آنلاین – سپیده قاسمی، در ۱۷ اردیبهشت ماه سال جاری وزارت جهاد کشاورزی در اطلاعیه‌ای از سوی شورای قیمتگذاری، نرخ خرید تضمینی یک کیلوگرم گندم را از ۱۳ هزار تومان به ۱۵ هزار تومان افزایش داد.

اعلام این قیمت مورد انتقاد کشاورزان قرار گرفت چراکه آن‌ها معتقد بودند؛ با توجه به فاکتور‌های تعیین قیمت خرید تضمینی در قانون، این قیمت دست کم باید ۲ هزار تومان بیشتر یعنی ۱۷ هزار تومان برای هر کیلوگرم گندم باشد.

محمد آقامیری، سرپرست وزارت جهاد کشاورزی و رئیس شورای قیمت‌گذاری در واکنش به انتقادات کشاورزان تأکید داشت: قیمت اعلامی مناسب بوده و قصدی برای اصلاح دوباره آن ندارد.

اما امروز علی قلی‌ایمانی، مدیرعامل بنیاد ملی گندم‌کاران کشور به اقتصاد آنلاین خبر داد: در جلسه روز گذشته شورای قیمت‌گذاری و اتخاذ سیاست‌های حمایتی محصولات اساسی کشاورزی کشور سرپرست وزارت جهاد کشاورزی از مخالفت با افزایش قیمت خرید تضمینی گندم به ۱۷ هزار تومان عقب نشینی و شرط آن را تأمین اعتبار عنوان کرده است.

وی افزود: این عقب نشینی با دستور رئیس جمهور برای بررسی دوباره قیمت خرید تضمینی گندم اتفاق افتاده است.

جلسه با مخبر برای تامین منابع مالی

ایمانی همچنین خبر داد: امروز مسئولان وزارت جهاد کشاورزی جلسه‌ای با معاون اول رئیس جمهور برای تأمین اعتبار مورد نیاز خرید تضمینی گندم با قیمت ۱۷ هزار تومان دارند.

ایمانی با تأکید بر اینکه این قیمت بر اساس ۴ فاکتور قانونی تعیین قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی برآورد شده است، گفت: این چهار فاکتور شامل؛ نرخ تورم، قیمت جهانی محصول، هزینه‌های تولید و نرخ مبادله کالا است.

دلار برای واردات دارید خرج تولید داخل کنید

وی در پاسخ به این پرسش که برخی مسئولان اعتقاد به واردات به دلیل هزینه کمتر دارند، گفت: بررسی گزارش‌های گمرک نشان می‌دهد، قیمت هر تن گندم وارداتی به کشور در اسفند ماه ۴۴۴ دلار بوده است، این قیمت در فروردین ماه یعنی در عرض یکماه   ۱۶.۵ دلار افزایش یافته است.

ایمانی افزود: اگر قیمت واردات گندم در فروردین ماه را در دلار آزاد با نرخ ۵۰ هزار تومان ضرب کنیم، قیمت هر کیلوگرم گندم برای کشور بیش از ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان خواهد شد و اگر مبنا را ارز نیمایی قرار دهیم، قیمت آن بیش از ۱۶ هزار تومان خواهد بود، در حالی که به این قیمت‌ها باید هزینه‌های جانبی مانند هزینه حمل کشتی، دموراژ، عوارض گمرکی، هزینه حمل با کامیون و هزینه توزیع و بسیاری دیگر را اضافه کنیم.

مدیرعامل بنیاد ملی گندم‌کاران کشور با اشاره به سخنان روز گذشته رئیس جمهور روسیه برای لغو تفاهم‌نامه صادرات غلات به بازار جهانی، گفت: این تصمیم روسیه منتج به افزایش جهانی قیمت گندم و هزینه بیشتر واردات برای کشور خواهد شد.

ایمانی با بیان اینکه در حال حاضر بخش مهمی از هزینه تولید گندم در کشور با نرخ ارز آزاد است، گفت: اگر موافقان واردات گندم ارزی برای خرید این محصول از بازار جهانی دارند، آن را در اختیار کشاورزان قرار دهند تا هزینه‌های تولید کاهش یابد و گندم با قیمت ارزان‌تر در داخل تولید شود.

ارسال نظر
ارسال نظر
  • پرنیان پناهی پور
    ۱

    باشه فعلا خرشون گذشته تا سال اینده

  • علی
    ۲

    فطریه و زکات از ملت ۲۰ تومن میگیرین،حالا موقع برداشت محصول از کشاورز بدبخت ۱۵ تومن میخواین،منابع ندارین یعنی چی?کمتر بخورین،کمتر تاراج کنین،چطور واسه وارد کردن گندم منابع هس،زورتون ب کشاورز میرسه،متاسفیم ک در دوران سیاه کشورمون بسر می بریم

  • ناشناس
    ۱

    این دولت قصد دارد کشاورز را به خاک سیاه بکشاند و دلالان و رانت و فساد را بیشتر کند، اگر دولت با قیمت پایین تر میتواند گندم وارد کند پس دست کشاورز را برای صادرات باز بزارد و اجازه صادرات به کشاورز بدهد و اجازه ورود گندم از استانی به استان دیگر را هم باز بگذارد.

  • ناشناس
    ۰

    دزدان بی‌سواد شدند تصمیم گیر مملکت

  • ناشناس
    ۰

    چرا عقب کشید چون فقط واردات تو جیبشون میره وکشاورز بدبخت روسیاه کردین جلوی تورمتون تاکی دزدی وخیانت ب مردم

  • ناشناس
    ۰

    ۱۷۰۰۰ تومان هم کشاورز خیلی ضرر کرده خواهشا قیمترا اصلاح کنید به خدا ما راهی نداریم خیلی ضرر کردیم هزینه اجاره چاه و کود و شاگرد و تراکتور خیلی بیشتر از این حرفا بوده خواهشا عادلانه قیمت گذاری کنید.در ارز و دلار که کشاورز نباید بده

  • ناشناس
    ۱۱

    کشاورز آب رایگان زمین رایگان چطور نمیصرفه مفتی

  • ناشناس
    ۷

    اگه برا کشاورز نمیصرفه چرا نصف نصف به کسی برا کاشت نامیده دو به یک میده اونم با منت جهاد کشاورزی کجایی

  • بیگی
    ۱

    واقعآ برای اینگونه اظهارنظرهای بدون پشتوانه علمی و عقلی این دست مدیران ونمایندگان.
    چطور هرروز قیمت اقلام و خدمات دولتی و خصوصی بالا کشیده میشه هیچ مسوولی حاضر نیست بگویند جیب و درآمد خانوارهای کشاورز و کارگر، بازنشسته و ....جوابگو نیست واز افزایش های سرسام آور اقلام بویژه خوراکی جلوگیری کنه!!..‌‌‌

  • کشاورز
    ۰

    خدایی ماهم تو این کشور زندگی می‌کنیم تنها منبع درآمدمون کشاورزی تورم ببیند خیلی بالاست خرج کشاورزی به دلاره سم وکود فروشش به ریال

  • عزیز
    ۰

    خدالعنتتون کنه این۵ ماهه دارید جلسه میگیرید هنوز کاری نکردید اگه همون روز اول ۵هزار تومان اضافش میکردین ضررش کمتر بود بااین همه میوه وابمیوه و شیرینی که تو جلسه ها زهر مار میکنید

  • علی
    ۰

    سلام دولت با راند خورا ودلالان هست نه باقشر تولید کنند وو

  • ناشناس
    ۰

    کیلویی صدهزار هم براشون مهم نیست وارد کنند،،اما کشاورز بدبخت داره ضرر میکنه 17هزار اقتصاد بهم میریزه

  • علی
    ۰

    وقتی خرید گندم که از مردم میشه قیمت جهانی زیر پانزده تومان اعلام میکنند و حمایت از تولید داخلی. فراموش میکنیم ولی موقع فروش خودرو یاد حمایت از تولید داخلی می رفتیم یک بام و دو هوا
    ای کاش سیاستهای وزارت صنعت در جهاد کشاورزی اعمال می‌شد

  • پرنیان
    ۰

    از امسال که گذشت... باشه مفت خورها.... سال آینده اگر گندمی بود بخرید امسال درس عبرت خوبی بود

  • رضا
    ۰

    حتی باقیمت ۱۷۰۰۰هزار تومان برای کشاورزسودی نداردبا این تور م نهادها دیگر گندمکشت نمی کنیم

  • ناشناس
    ۰

    کشاورزان تا بکاریم وتحویلشون بدیم هیچ توقع قیمت خوب نداشته باشید.