تعداد خانههای خالی به ۲.۶میلیون واحد رسید/ ۱۱درصد خانههای کشور خالی است
وزارت اقتصاد در گزارشی از کاهش رشد قیمت مسکن به ۳ درصد در سال ۹۵ خبر داد و این کاهش را دلیل اصلی افزایش خانههای خالی از سکنه به ۲.۶ میلیون واحد اعلام کرد.
تعداد واحدهای مسکونی خالی در سال 85 از 633 هزار واحد به 1.6 میلیون واحد در سال 90 و 2.6 میلیون واحد در سال 95 افزایش یافته است. این میزان افزایش در فاصله سالهای 85 تا 95 حاکی از متوسط رشد سالانه خانههای خالی در کشور معادل 17 درصد است. به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از تسنیم، این روند افزایشی در شرایطی است که تعداد واحدهای مسکونی کشور طی این دوره با متوسط رشد سالانه معادل 3.7 درصد از 15.9 میلیون واحد مسکونی در سال 85 به 19.9 میلیون واحد در سال 90 و 22.8 میلیون واحد واحد در سال 95 افزایش یافته است.
برآیند اختلاف قابل توجه متوسط رشد سالانه تعداد واحدهای مسکونی کشور و تعداد خانههای خالی به تعداد واحدهای مسکونی کشور شده است.
به طوریکه نرخ مذکور از 4.2 درصد در سال 85 به 8.3 درصد در سال 90 و 11.3 درصد در سال 95 افزایش یافته است.
استان تهران با دارا بودن سهمی معادل 19 درصد از کل خانههای خالی در سال 95 (حدود 490 هزار واحد مسکونی خالی) رتبه نخست کشور از این بابت را به خود اختصاص داده است. نرخ خانههای خالی استان تهران در سال 95 معادل 11.6درصد و حدود 3/. واحد درصد بالاتر از میزان کشوری آن است.
همچنین استانهای اصفهان، خراسان رضوی، فارس،آذربایجان شرقی، البرز و خوزستان شش استانی هستند که با دارا بودن مجموع 39 درصد از کل خانههای خالی کشور در سال 95 پس از استان تهران در رتبه های بعدی استانهای دارای بیشترین خانههای خالی قرار دارند.
نکته جالب توجه اینکه نرخ خانههای خالی در همه این استانها به جز خراسان رضوی به مراتب بالاتر از نرخ مذکور برای استان تهران در سال 95 است.
به طور مثال این نرخ در استان البرز معادل 16.2 درصد و برای استان اصفهان معادل 14.6 درصد است که موید وضعیت مطلوب این استانها در مقایسه با وضعیت کشور از حیث نرخ خانههای خالی است.
استانهای ایلام، کهگیلویه و بویر احمد و خراسان شمالی به ترتیب در رتبههای پایینترین سهم خانههای خالی از کل کشور قرار میگیرند ضمنا نرخ خانههای خالی تمامی این استانها پایینتر از نرخ متوسط کشوری یعنی 11.3 درصد است.
دلیل افزایش قابل توجه تعداد و نرخ خانههای خالی کشور طی سالهای 85 تا 95 را میتوان در مبانی نظری بخش مسکن جستجو کرد.
بر اساس این مبانی بین نوسان تعداد خانههای خالی با نوسان قیمت مسکن ارتباط معکوس وجود دارد، بطوریکه در شرایط کاهش رشد قیمت مسکن مالان واحدهای مسکونی به امید افزایش قیمت در دوره آتی از عرضه واحدهای خود به بازار خودداری میکنند.
کاهش رشد قیمت مسکن در کشور از 29 درصد در سال 91 به حدود 3 درصد در سال 95 منجر به افزایش قابل توجه خانههای خالی به کل واحدهای مسکونی از حدود 8 درصد در سال 90 به حدود 11 درصد در سال 95 شده است.
راه حل ::
۳۰ درصد در (( سال )) مالیات بر خانه های خالی ( از طرف صاحب ملک)
۲۰ درصد بابت هر نوع نقل و انقال رهن و اجاره زیر ۲ سال (از طرف صاحب ملک)
۴۰ درصد سالانه بر هر ملک برای افرادی که بیشتر از ۱۰ واحد مسکن دارند فرقی هم نداشته باشه کجا
تمامی این مالیاتها رو هم ببندین عقلانی نیست که کسی به عنوان سرمایه مسکن رو نگه داری بکنه
ملکی که متری ۲ میلیون بوده شده متری ۲۰ میلیون
تمامی افرادی که از این بازار پر حباب سوء استفاده کرده و ضرر به کل اقتصاد مملکت زده اند باید تاوان دهند
کسایی که تراکم میخروخت رو هم باید حبس ابد بندازین!!
تو کوچه ۸ متری برج ساختن تو برخی مناطق یه آتش سوزی و یا زلزله بیاد چطور اون کسانی که تراکم فروختن پاسخگو خواهند بود یه پلاسکو ریخت ۱ ماه طول کشید فقط آوار برداری کنن تازه تو خیابون اصلی بود و سر چهار راه
تو کوچه برج ساختن و تراکم بالای ۱۰ طبقه رو چی کارش میخوان بکنن؟ فقط تراکم فروختن و یه عده هم اومدن ملک فرسوده ساختن و یه نمای خوشگل درست کردن به اسم ضد زلزله میکنن تو پاچه مردم
کی گفته مسکن و بازارش تو اقتصاد نقش داره؟ همه دلال شدن !از دلال سیمان بگیر تا دلال میخ
کل این بازار کاذب در کنار این شغل های کاذب رونق الکی گرفته که با ۵ سال رکودی که داریم میبینیم آمار چک برگشتی هاشون سر به فلک گذاشته به چه زبونی باید حالی یه عده کرد که ملک سرمایه نیست
تو کل دنیا طرف خونه میسازه حداقل ۱۰۰ سال میمونه
اینجا تو بهترین حالت بعد ۲۰ سال کل ساختمون کلنگی شده !فرسوده سازی رو ترویج دادین ! نتیجه شو هم داریم میبینیم !
...