۰ نفر

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت:

صادرات معدنی کشور تا پایان سال به ۱۰ میلیارد دلار می‌رسد

۴ دی ۱۳۹۸، ۱۲:۳۶
کد خبر: 404639
صادرات معدنی کشور تا پایان سال به ۱۰ میلیارد دلار می‌رسد

معاون امور معادن و صنایع معدنی وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: معادن کشور نه تنها نیاز کارخانه‌های صنعتی و صنعت ساختمان کشور را تامین می‌کنند بلکه تا پایان سال هم حدود ۹ تا ۱۰ میلیارد دلار صادرات مواد معدنی و محصولات صنایع معدنی خواهیم داشت .

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، جعفر سرقینی در حاشیه جلسه مشترک شورای عالی معادن کشور و شورای معادن استان زنجان در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: قانون برای معادن، حقوق دولتی تعیین تکلیف کرده و تشخیص میزان آن را بر اساس مواد معدنی، معادن و استان‌های مختلف به شورای عالی معادن کشور سپرده است.

وی افزود: شورای عالی معادن نیز همه‌ساله، حقوق دولتی معادن مختلف را اعلام می‌کند که وصول آن حق دولت است.

سرقینی با بیان اینکه نگاه دولت فقط اخذ حقوق دولتی و آن هم با ارقام پایین نیست، خاطرنشان کرد: هدف دولت از دریافت حقوق معادن، توسعه مناطق محروم بوده و نگاه اصلی در کنار توسعه مناطق، ایجاد اشتغال و تامین نیازهای داخل کشور است.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه عمده سلب صلاحیت معدن‌ها مربوط به مسائل منابع طبیعی و زیست‌محیطی است، گفت: طبق قانون اگر بهره‌بردار به تعهدات خود عمل نکند، سلب صلاحیت می‌شود و با توجه به حساسیت‌های موجود، بحث‌های منابع طبیعی و محیط زیست بسیار مهم بوده و در اولویت قرار دارد و اگر مواردی گزارش شود به‌قطع برخورد می‌شود.

وی تصریح کرد: یکی از وظایف بازرسان ما و نظام مهندسی معدن در استان‌ها و کشور این است که عملیات بهره‌بردار را بر موازین قانون معادن و سایر قوانین منطبق کنند.

معاون امور معادن و صنایع معدنی وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: برای تسهیل در رسیدگی به امور در شورای عالی معادن کشور تاکنون چهار مرحله، تفویض اختیار به استان‌ها انجام و نتایج خوبی نیز از این تفویض، حاصل شده است.

سرقینی اظهار داشت: از زمانی که جلسات شورای عالی معادن کشور به صورت ادواری، مشترک با استان‌ها برگزار می‌شود، نتایج مهمی به دست آمده است.

وی خاطرنشان کرد: رسیدگی به پرونده‌های معادن استان مربوطه و شنیدن نظرات و پیشنهادات استاندار و مدیران آن استان در جلسات مشترک در دستور کار قرار می‌گیرد.

سرقینی در خصوص مشارکت معدن‌کاران در ترمیم جاده‌های مشترک با روستاها، گفت: در معادن بزرگ، کمتر با این مشکل مواجه هستیم زیرا معادن بزرگ نه تنها راه را تخریب نمی‌کنند بلکه جاده‌ها را تعریض کرده و آسفالت‌ریزی باکیفیت نیز می‌کنند.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: جاده روستایی در حالت عادی ممکن است سال‌ها مورد استفاده قرار گیرد اما در صورت استفاده برای باربری معدن، انتظار می‌رود بهره‌برداران در معادن کوچک نیز همت کرده و جاده‌ها را بازسازی کنند.