۰ نفر

بانک مرکزی ترکیه همه طلای تولیدی این کشور را می‌خرد

رکورد شکنی فروش طلا در ترکیه

۳ شهریور ۱۳۹۹، ۱۱:۵۱
کد خبر: 462176
رکورد شکنی فروش طلا در ترکیه

ترکیه در نظر دارد تا در سال جاری به میزان رکوردشکنی طلا تولید کرده و بانک مرکزی این کشور به احتمال زیاد همه طلای تولیدی را با بالاترین قیمت خریداری خواهد کرد.

به گزارش بلومبرگ، «حسن یوسل» رییس انجمن تولیدکنندگان طلای ترکیه در گفت‌وگویی تاکید کرد که انتظار می‌رود تولیدات طلا در سال جاری توسط یکی از بزرگ‌ترین خریداران فلز زرد در جهان با افزایش ۱۶ درصدی به ۴۴ تن برسد.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایبنا، براساس مقررات تصویب شده در سال ۲۰۱۷، بانک مرکزی ترکیه برای خرید طلای تولیدی این کشور به بالاترین قیمت ممکن بازار، حق اختیار معامله را دارد.

ارزش ذخایر بانک مرکزی ترکیه در هفته منتهی به ۷ آگوست، به بالاترین مبلغ تاریخ رسید و سپس یک هفته بعد با افت ۵درصدی مواجه شد که این نیز بزرگ‌ترین ریزش آن طی پنج ماه قبل از آن بود.

یوسل با اشاره به اینکه روند قیمتی طلا در سال جاری بدون تغییر باقی خواهد ماند، گفت: از زمان تغییر قوانین، بانک مرکزی (ترکیه) همواره تنها خریدار ما بوده است.

ارزش ذخایر طلای بانک مرکزی ترکیه حتی با وجود افت ذخایر ارزی این نهاد و رسیدن به پایین ترین سطح ۱۵ سال اخیر، افزایش یافت.

مردم ترکیه عمده مصرف کننده این کامودیتی (طلا) بوده و از آن به عنوان هدیه‌ای سنتی در جشن های عروسی و سایر رویدادها استفاده می کنند؛ همچنین تاجران بازار بزرگ استانبول به طور معمول از طلا برای پرداخت اجاره استفاده می‌کنند.

این موضوع تقاضای داخلی را حدود در ۲۵ سال اخیر روی ۱۶۰ تن نگه داشته و انتظار می‌رود مصرف کنندگان امسال نیز ۱۵۰ تن طلا بخرند.

براساس اعلام شواری جهانی طلا، بانک مرکزی ترکیه که در آنکارا واقع شده است، تا پایان ژوئن ۸۵۳ تن طلا ذخیره داشت. اگرچه این رقم همچنان از کشورهایی همچون آمریکا و آلمان فاصله زیادی دارد اما رگولاتور پولی ترکیه در سال جاری عمده خریدار طلا بوده و ۱۷۰ تن به ذخایر خود افزوده است. ترکیه از حیث تقاضای مصرف کننده نیز در رده پنجم جهان جای دارد.

 در این زمینه بخوانید:

نوسان شدید قیمت طلا در راه است

کاهش خرید طلا در هند

جهش قیمت جهانی طلا باعث افزایش اشتهای سرمایه‌گذاران به تولید طلا شده است. صنعت تولید طلا در ترکیه در سه دهه اخیر ۶ میلیارد دلار سرمایه گذاری را در زمینه اکتشاف جذب کرده است.