۰ نفر

اقتصاد آنلاین گزارش می دهد؛

جزییات جدید از کسب مجوز حرفه‌ ای AFC / استقلال و پرسپولیس بازهم پرونده سازی کردند؟

۱۳ آبان ۱۴۰۰، ۱۶:۰۰
کد خبر: 577718
جزییات جدید از کسب مجوز حرفه‌ ای AFC / استقلال و پرسپولیس بازهم پرونده سازی کردند؟

درحالی که دو باشگاه استقلال و پرسپولیس تا آستانه حذف از آسیا پیش رفتند و برگشتند، حالا جزییات جدیدی از پرونده حرفه‌ای سازی آنان مشخص شده است.

اقتصاد آنلاین - امیر جهانی؛   طرفداران پرسپولیس و استقلال در حالی نگران حذف تیم محبوبشان از آسیا به خاطر رد مجوز حرفه‌ای بودند که شاید بسیاری از آنها هنوز با این مسئله به طور دقیق آشنایی ندارند.

 اما «کلاب لایسنس» از ۹ سال پیش در دستور کار ای اف سی قرار گرفته تا با این ابزار، بر باشگاه‌های آسیایی برای پرداخت بدهی‌های خود و همچنین اصلاح ساختار باشگاه فشار بیاورد. بر این اساس، کنفدراسیون فوتبال آسیا به فدراسیونهای تابع خود این اختیار را می‌دهد که کمیته‌ای مستقل را برای بررسی اسناد باشگاه‌ها در ۵ رده و ۷۵ مولفه تشکیل دهد و در صورت وجود نقص، با رد درخواستشان برای صدور مجوز حرفه‌ای، آنها را از لیگ قهرمانان آسیا حذف کنند. این همان ماجرایی است که در این سالها باید برای پرسپولیس، استقلال و بسیاری دیگر از تیمهای ایران پیش می‌آمد اما با آنچه کاظم اولیایی «مصلحت اندیشی» می‌خواند، حل و فصل شده است.

 موضوع کلاب لایسنسینگ، استانداردسازی و تغییرات مثبت در تمامی باشگاه‌های فوتبال آسیاست که در بعضی از کشورها با سرعت بیشتر و در بعضی از کشورها با کندی در حال انجام است و از آنجا که ساختار کلی فوتبال آسیا به نسبت کشورها شرایط کاملا متفاوتی با یکدیگر دارد، این پروژه با موفقیتی همگون در سراسر قاره مواجه نیست. با این حال AFC عبور از روند فوتبال آماتور به حرفه‌ای را از طریق سخت گیری در فرآیند حرفه‌ای سازی می‌بیند.

 امسال استقلال و پرسپولیس در یک فرآیند ابتکاری با مهلتی سه‌ماهه از سوی کمیته حرفه‌ای سازی تا آغاز مسابقات لیگ قهرمانان آسیا برای رفع و رجوع مشکلات از جمله بدهی‌های سنگین مهلت گرفته‌اند. حال آنکه تصور پیش بینی‌ می‌شد امسال با آنها کمی سختتر برخورد شده و این دو باشگاه از گردونه لیگ قهرمانان کنار بروند.اما همانطور که باتجربه‌ترها پیش بینی می‌کردند و مذاکرات جدی ناگهانی با فدراسیون فوتبال با حضور مدیران باشگاه‌ها، شرایط را عوض کرد و کمیته حرفه‌ای سازی ضمن اعلام مشکلات و مسائل دو باشگاه مهلتی سه‌ماهه برایشان در نظر گرفته است. چیزی که در قوانین کنفدراسیون آسیا پیش بینی نشده چرا که روز ۳۱ اکتبر بعنوان روز پایانی دریافت مجوز در نظر گرفته شده ،ضمن آنکه در مرز قانون فضای خاکستری وجود ندارد و وضعیت باشگاه از دو حالت خارج نیست؛ یا وضعیت حرفه ای دریافت کرده یا نکرده و حالت سومی در این بین وجود ندارد.

 فدراسیون فوتبال ایران در شرایطی که تنها شش باشگاه برای دریافت مجوز حرفه ای اقدام کرده اند، این تسهیل را برای دو باشگاه پرطرفدار ایرانی قائل شده تا خود را در یک چالش جدی قرار بدهد چرا که از نظر کنفدراسیون، این فدراسیون فوتبال ایران است که مسئول صدور مجوز حرفه‌ای سازی است و اگر با اعتراض تیمها نسبت به مسائل مالی و همچنین مدیریتی، شکایتی علیه تیمهای ایرانی صورت بگیرد، در آن صورت فدراسیون فوتبال هم شامل جریمه خواهد شد کما اینکه این اتفاق در گذشته رخ داده است.(البته مجوز امسال با علم به این موضوع صادر شده). آنچه که تصمیم ایران درباره این دو باشگاه را عجیب تر هم می‌کند، خوش‌خیالی تا شروع مسابقات (همان مهلت من درآوردی سه‌ماهه) است.

 در حالی که AFC برنامه ریزی مفصلی روی تک تک مسابقات دارد و لغو هر بازی مستلزم جریمه سنگین از سوی حامی مالی به این رقابت ها است. به جز این، مطلع شدن سایر باشگاه ها از تخلف باشگاه‌های ایرانی آن هم با تلاش های مجدانه طرفداران هر دو طرف، مسئله دیگری است که پیش روی کمیته مسابقات AFC قرار دارد و ممکن است به بررسیهای بعدی و راستی آزمایی و گیر افتادن طرف ایرانی تمام شود. 

 باید بدانیم به جز پرسپولیس، استقلال، سپاهان و فولاد، گل گهر و یک باشگاه دیگر نیز مدارک خود را در کمیته حرفه ای سازی بارگذاری کرده اند. جالب اینکه تراکتور، پیکان و مس رفسنجان تیمهای هفتم و هشتم لیگ در جمع این تیمها حضور ندارند تا اگر دو سهمیه استقلال و پرسپولیس گرفته شد، تیمی ازجمع بالانشین‌ها به آسیا برود!