۰ نفر

دومین علت مرگ‌ و میر در جهان چیست؟

۳۰ آبان ۱۴۰۰، ۲:۰۴
کد خبر: 582686
دومین علت مرگ‌ و میر در جهان چیست؟

متخصص مغز و اعصاب گفت: سکته‌ی مغزی دومین علت مرگ‌ومیر در جهان است و سن بروز سکته مغزی در ایران ۱۰ سال کاهش یافته است.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، مهدی فرهودی متخصص مغز و اعصاب گفت:انقلاب دوم در این عرصه، خارج کردن لخته از مغز بود که نقش مهمی در بهبودی بیماران داشت و حتی از خارج کردن لخته قلبی نیز مهمتر بوده و اهمیت بالایی دارد.

او با تاکید به راه‌اندازی DSA و تبدیل SCU به cSCU در سال ۹۸ گفت:این سیستم تنها سیستم بی‌پلان پیشرفته شمال‌غرب کشور بوده که از تیم چند بخشی از اساتید فلوشیپ نورولوژی، رادیولوژی، جراحی مغز و عروق و برنامه‌ی آنکال ۲۴ ساعته اساتید تشکیل یافته و دومین comprehensive SCU کشور است.

اودر رابطه با جلسات کمیته دانشگاهی و بیمارستانی ۷۲۴ خاطرنشان کرد: تاکنون ده جلسه تشکیل دادیم که نابسامانی‌ها را بررسی کرده و راهکار‌هایی جهت رفع مشکلات ارائه شده است.

متخصص مغز و اعصاب با اشاره به راه‌اندازی واحد توانبخشی بیماران سکته مغزی در بیمارستان امام رضا (ع) یادآور شد: در این راستا توافق همکاری بین گروه‌های نورولوژی و طب فیزیک و توانبخشی امضا شد تا بستری را برای توانبخشی زمان بستری و همچنین امکان ارائه‌ی خدمات توانبخشی پیشرفته فراهم کند.

فرهودی با بیان اینکه اولین انجمن استانی حمایت از بیماران سکته مغزی در سال ۱۳۹۵ تاسیس شد، اضافه کرد: این انجمن اولین انجمن حمایتی از بیماران سکته مغزی در کشور بوده و عضو انجمن حامی بیماران سکته مغزی در جهان است که مجری فعال برنامه‌های آموزشی روز جهانی سکته مغزی بوده و در این زمینه بسته‌های آموزشی و حمایتی مناسبی را ارائه می‌دهد.

اوگفت: برای بیماران استروک، اورژانس هوایی فعال کردیم و ضمن فراهم کردن همکاری نزدیک بین طب اورژانس و سیستم پیش بیمارستانی، تاکنون ۲۰ مورد از بیماران را با موفقیت انتقال داده است.

او در ارتباط با روند برنامه‌ی ثبت سکته مغزی در استان متذکر شد: شروع این برنامه با جذب دانشجوی ا در سال ۱۳۹۴ آغاز شد که در سال ۱۳۹۷ نیز جزو برنامه‌های مصوب معاونت تحقیقات و فناوری وزارت شد، سپس با ثبت اطلاعات حدود ۸ هزار بیمار سکته‌ی مغزی، نرم افزار ثبت برای وب آن فعال شد.

متخصص مغز و اعصاب در رابطه با تدوین برنامه جامع مدیریت سکته مغزی استان بیان کرد: با ابلاغ اعضای شورای راهبردی در دی ۱۳۹۸ و بهره‌گیری از نقشه راه WSO، هفت کارگروه تخصصی تشکیل شده و حدود ۳۷ جلسه‌ی مجازی و حضوری بالغ بر ۳۰۰ ساعت تشکیل شد.

فرهودی خاطرنشان کرد: کاهش بروز میزان سکته مغزی، افزایش پوشش خدمات درمانی فاز حاد سکته مغزی، کاهش میزان مرگ و میر، عوارض و ناتوانی ناشی از آن و بهبود ارائه‌ی خدمات به بیماران از جمله اهداف تدوین برنامه جامع سکته مغزی در استان است.

او تاکید کرد: سعی خواهیم کرد تا پایان هر سال، برنامه‌ی سال بعد را تعیین کنیم و این برنامه را در سطح استان گسترش دهیم تا ضمن حفظ جایگاه پیشروی دانشگاه به یک الگوی کشوری تبدیل شود.

گفتنی است؛ این مراسم با حضور معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز و بیمارستان امام‌رضا (ع)، اعضای کمیته ۷۲۴ دانشگاه و کلیه‌ی اساتید گروه نورولوژی، دانشجویان و انجمن حمایت از بیماران سکته مغزی استان برگزار شد و در پایان نیز از کادر زحمتکش این تزریق حیاتی به بیماران تحلیل شد.