۰ نفر

نایب رئیس کمیسیون اصل90 در گفت‌وگو با اقتصادآنلاین تاکید کرد؛

تورم ناشی از افزایش قیمت بنزین قابل پیشگیری بود/ ابزارهای نظارتی دولت ناکارآمد هستند

۱۲ آذر ۱۳۹۸، ۱۳:۵۷
کد خبر: 399092
تورم ناشی از افزایش قیمت بنزین قابل پیشگیری بود/ ابزارهای نظارتی دولت ناکارآمد هستند

مسئولین دستگاه‌های دولتی اعلام می کنند که قیمت اجناس در پی افزایش بهای بنزین بالا نمی رود اما ناکارآمدی ابزار نظارتی دولت سبب جهش قیمت اغلب کالاها و خدمات شده است درحالی‌که با تعیین قیمت‌های مصوب تمامی اجناس در زمان سهمیه‌بندی سوخت، می‌شد جلوی رشد افسارگریخته قیمت ها را گرفت.

اقتصادآنلاین-مریم علیزاده؛ پس از اعلام سهمیه بندی و افزایش قیمت بنزین، برخلاف ادعای مسئولین در خصوص کنترل قیمت اجناس، شاهد رشد قیمت کالا و خدمات بطور ملموس هستیم. یکی از مهم‌ترین دلایل جهش قیمت در اثر تورم ناشی از افزایش قیمت بنزین، نبود ابزارهای نظارتی کارآمد در دستگاه های متولی است.

در این رابطه امیر خجسته، نایب رئیس کمیسیون اصل نود به خبرنگار اقتصادآنلاین گفت: با این سبک نظارت نهادهای متولی، هیچ نتیجه ای حاصل نخواهد شد چرا که ان مدل نظارت کردن بیشتر شبیه بازی گرفتن افکار عمومی است، مانند کاری که در سال گذشته با بازار ارز است.

وی در خصوص راهکار نظارتی پیش روی دولت گفت: کارآمدترین روش این است که دولت با پذیرش سهم افزایش بهای بنزین در کالا و خدمات، تمام نرخ ها را بصورت مصوب اعلام کند و بطور رسمی از صدا و سیما و رسانه ها نرخ های مصوب اطلاع رسانی شود. خجسته یادآور شد اگر دولت می‌خواهد در زمینه کنترل تورم بی مورد موفق شود باید نظارت مستمر روی قیمت کالاها از طریق گزارش های مردمی داشته باشد تا قیمت‌ها هر روزه بالا نرود.

این نماینده مجلس ضمن اعتراض نسبت به عدم ورود جدی دولت و سیستم های نظارتی به قضیه افزایش قیمت ها گفت: متاسفانه این مدل عملکرد نهادهای متولی، نظارت های سوری بوده و بیشتر جنبه نمایشی دارد. چرا که اگر نیت دولت واقعا کنترل قیمت ها است، باید بصورت جدی و با ابزارهای متعدد وارد عمل شود. خجسته افزود: این چه نظارتی است که هر روز شاهد افزایش قیمت اجناس و خدمات هستیم. الان واقعا جای سوال است که دستگاه های متولی، روی چه کالاهایی نظارت دارند که قیمت همه اجناس بازهم بالا رفته است؟