۰ نفر

۷۰درصد از ظرفیت لوله‌سازی خالی مانده است

۲۳ مرداد ۱۳۹۵، ۲۳:۲۴
کد خبر: 140195
۷۰درصد از ظرفیت لوله‌سازی خالی مانده است

عضو سندیکای لوله و پروفیل فولادی گفت: امروز ظرفیت لوله‌سازی قطور در کشور بالغ بر چهار میلیون تن است اما با یک چهارم توان، تولید صورت می گیرد؛ بنابراین با افزایش بودجه عمرانی می توان در خروج از رکود را تسریع بخشید.

هادی ترشیزی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: آمارهای منتشر شده نشان می دهد اکنون واحدهای فعال در این بخش سالیانه یک تا ۱.۵ میلیون تن تولید دارند.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایسنا، وی گفت: پروژه هایی مانند مسکن مهر موجب فعالیت گسترده واحدهای تولیدی از جمله لوله و پروفیل شد اما اکنون با افت طرح های عمرانی، واحدهای این بخش با ظرفیت یک سوم یا کمتر فعالیت می کنند.

ترشیزی اضافه کرد: بررسی ها نشان می دهد سهم مواد اولیه از منابع واحدهای این بخش بالغ بر ۶۰ درصد است و اولویت با تامین مواد مورد نیاز از داخل کشور است، اما به دلیل ناکافی بودن توان داخلی، بخشی از ورق فولادی مورد نیاز باید وارد شود.

پیش از این وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرده بود، امسال ضمن یکسان سازی تعرفه ها، فولاد مبارکه موظف است یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن ورق مورد نیاز اعضای سندیکای لوله و پروفیل فولادی را تولید کند و نیز قرار شد ۵۰۰ هزار تن ورق توسط نورد و لوله اهواز (خوزستان) و ۵۰۰ هزار تن هم توسط فولاد خزر تامین شود اما به گفته عضو سندیکای لوله وپروفیل فولادی سال ۱۳۹۳ با وجود ظرفیت ۳۰۰ هزار تنی به میزان ۹۰۰۰ تن لوله تولید شد و پارسال با رشد بیش از هفت برابری به رقم ۶۵ هزار تن رسید.

وی خاطر نشان کرد: تولید امسال در مقایسه با سال ۱۳۹۴ رشد دو برابری خواهد داشت و به ۱۳۰ هزار تن می رسد.

ترشیزی افزود: براساس سیاست دولت یازدهم در زمینه افزایش ظرفیت تولید نفت و گاز در کشور، انتظار می رود فعالیت این شرکت نیز افزایش یابد و استفاده از لوله های اسپیرال در حوزه گاز مورد توجه قرار گیرد.

به گفته ترشیزی، یکی از پروژه هایی که این واحد در تامین نیاز آن مشارکت داشت، پروژه انتقال آب خلیج فارس به معادن گل گهر در استان کرمان بود و قرارداد ۴۰ هزار تنی برای تولید لوله بسته شد، اما به دلیل شارژ نشدن نقدینگی متوقف ماند.

عضو سندیکای لوله و پروفیل فولادی کشور گفت: مشکل تامین نشدن سرمایه در گردش و مطالبات شرکت موجب شد برای جلوگیری از تعطیلی واحد، فعالیت به صورت تولید کارمزدی ادامه یابد که این امر چندان اقتصادی نیست.

آمار منابع خبری حاکی است، امروزه در سطح جهان ۳۰ درصد از لوله های تولیدی برای پروژه های گازرسانی مورد استفاده قرار می گیرد و از این رقم حدود ۱۱ درصد قطور است. از این میزان شش درصد لوله های درز مستقیم و پنج درصد به صورت اسپیرال مورد بهره برداری قرار می گیرد. آمریکا، کانادا و آلمان تا ۷۰ درصد از لوله های اسپیرال و ۳۰ درصد از لوله های درز مستقیم استفاده می کنند.